Mikor vettétek első kismama nadrágotokat? Vagy meddig voltak jók a ruháitok?
Figyelt kérdés
Volt olyan nadrágotok, amit végig tudtatok hordani vagy egy kicsit átszabtatok? 17 hetes vagyok és egyre kényelmetlenebbek a nem gumis derekú ruhák. A felsőkkel még nincsen problémám, szerettem eddig is a lazább szabású darabokat, így azok még nagyon jók rám.2013. jún. 10. 11:46
1/20 Kerria válasza:
Lényegében végig jó volt rám minden, csak a pocak gömbölyödött. Emiatt vettem bandázs szerűt, és nem gomboltam be a nadrágot (se a zip-zárt nem húztam fel) csak felvettem rá ezt az övet.
Kaptam kölcsönbe 2 kismama nadrágot, azt csak néha használtam.
Most a második terhességemnél, már a 20. héttől "halványan" látszik a pocak, de még nagyon nem felismerhető (egy olyannak aki nem ismer), az elsőnél ez kb 24. hétnél volt.
Komolyabb látványosság az elsőnél 28. hét, ekkor már akartam volna sem tudom takargatni, de ez sosem volt a célom :)
2/20 anonim válasza:
Én sajnos olyan testalkattal születtem, amire nem nagyon lehetett találni normális kismama nadrágot. Ki voltam akadva,hogy a méretemben nem gyártanak. Nem vagyok annyira nagy darab, csak körte alakom van, és a csípőm széles, de vékonynak látszódik. Szóval amikor terhes lettem, feküdnöm kellett szigorúan, csak úgy ugráltak fel a kilók rám az elején. Így nadrágjaimat kb 16 hetes koromig tudtam hordani, de már igen feszültek. Utána jött a tavasz, nyár és leváltottam leggingsre. Egész nyáron olyanokat hordtam tunikával kis ruhával. Október végén szültem, pont nem kellett a télikabát, nagy kabát. Tavaly pont olyan idő volt október végén,hogy meleg ősz volt. Bár mire a kórházból hazamentünk, pont akkor esett le az első hó. Szóval nyárból rögtön télbe ment az idő. Ha lehetne, pont így szülném a következő babámat is!!!
3/20 anonim válasza:
8hetesen kaptam, már jól jött akkor is nem nyomtam a hasam a nadrágjaimmal...:-)
4/20 anonim válasza:
Nekem már egész korán - 12 hetesen - elkezdtek kényelmetlenek lenni a nadrágjaim, úgyhogy én nadrágot vettem csak, elegánsat meg lazábbat meg egy rövidet a nyárra. Utóbbi kettőt 15 hetesen. Én is kifejezetten erős alkat vagyok, ezért eleve kicsit kisebb nadrágokat hordtam (fogjanak össze :-))úgyhogy nekem nagyon gyorsan kényelmetlenek lettek.
5/20 anonim válasza:
Egy kismama ruhám sem volt. Bandázst vettem én is,így az összes ruhámat tudtam hordani.
6/20 anonim válasza:
20 hetesen vettem fel először kismamanadrágot, egy 34-est vettem, de azt se töltötte ki rendesen a pocakom. a régi ruháim is simán feljöttek, de a farmereim fémgombja már kifejezetten fájdalmas volt, ahogy belenyomódott a hasamba. terhesfelsőt még tovább nem hordtam, mert felül szinte nem változtam. aztán amilyen késen indult be a pocaknövekedés, annál gyorsabb ütemben pótolta. most már szinte csak és kizárólag kismamafelsőket hordok, mert 7 hónaposan óriási pocakom van, és csak a spéci oldalt gumírozott kismama topokba fér bele úgy igazából.
7/20 anonim válasza:
Nekem úgy a 14. hét után tól kellett kismama nadrág, akkor már szorította a hasam a rendes nadrágom. Kaptam kölcsönbe egy nadrágot és egy szoknyát, azokat hordtam, ekkor volt tél. Utána a tavaszra való tekintettel vettem kismama-farmert és pár felsőt is, illetve egy cicanadrágot. Csak sajnos az időjárás nem kedvezett annyira, akkor jöttek a nagy melegek, a kényelmes farmeromat nem tudtam hordani, akkor a cicanadrágot hordtam ami nem volt rossz. Aztán hirtelen jött az esős hűvös idő, akkor viszont már nagy lett a pocakom és híztam is, (3. trimeszter) a szeretett farmerom már nem jött rám.. :( Szerintem a cicanadrág nagyon jó választás ha találsz akkor 100% pamutból (én H&M-ben találtam ilyet de jól kell keresgélni mert nagyon sokuk poliészter meg mindenféle műanyag amibe aztán kegyetlenül beleizzad az ember), illetve baby-doll szerű felsők és ruhák, vagy tunikák laza pamut anyagból. Ezek is nagyon praktikusak.
8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lassan tényleg el kell kezdenem a ruhatár bővítést. :)
2013. jún. 10. 13:14
9/20 anonim válasza:
lehet, h rosszul csinálok valamit, de én kaptam bandázst és felpróbáltam a régi ruháimat vele. nyitva kell hagyni a sliccet, a két összegobolandó rész oldalra hajlik és ráfekszik a ruhára. nekem kicsit sok volt a kitárulkozás, keletkezik egy hatalmas háromszög, belátni nem lehet ugyan, de begombolkozás nélkül, nyitott sliccel úgy éreztem, mintha fel se öltöztem olna és szerintem objektíve is ilyen látványt nyújt a dolog. nem értem, h lehet így orovshoz menni vagy egyáltalán az utcára.
10/20 anonim válasza:
Én már a pozitív teszt előtt nem tudtam összegombolni azt a gatyámat se, amelyik az előző szülés után szinte azonnal rámjött, ahogy hazamentünk a kórházból, pedig utána jócskán fogytam. Én pl olyan alkat vagyok, hogy azonnal felpuffad a hasam, és minden szörnyű kényelmetlen volt. Így kb azonnal előszedtem a kismama gatyókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!