Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért félek szüléstöl? Nagyon...

Miért félek szüléstöl? Nagyon fáj?

Figyelt kérdés
Lehet hogy egy kicsit hüjén hangzik a kérdésem de félek. Még csak 10 hetes kismama vagyok, nehezen jött össze a baba,ségicsetek hogy ne féljek enyire
2013. jún. 11. 17:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Én császáros voltam. Minden szülésnek 50-50%al indulnak neki. Ez is nagyon fáj, csak másképpen.

A lényeg h ne görcsölj rá ilyen korán, még nagyon sok időd van :) Élvezd a terhességet és probálj meg nem gondolni még rá :)

2013. jún. 11. 17:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon fáj, de kérhetsz fájdalomcsillapítást, úgy elviselhető.
2013. jún. 11. 17:42
 3/9 anonim ***** válasza:
68%

Én attól félek, mi lesz így az országgal, ha ilyen gyatra helyesírású emberek szülnek gyerekeket...

Amúgy fáj, persze, hogy fáj a szülés, ezt mindenki tudja.

De ott annyira dolgoznak a hormonok benned, hogy átértékeled az érzést.

Ki fogod bírni, manapság nagyon kevesen halnak bele és senki nem a fájdalomba.

2013. jún. 11. 17:46
 4/9 anonim ***** válasza:
39%
előző mekkora hülye vagy! :-)))))) Kérdező ne félj, amikor megmozdul, azt fogod várni mikor lesz már a kezedben bármi áron:-) Átértékelődnek a dolgok erre való a 9 hónap. Boldog babavárást!
2013. jún. 11. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Az, hogy félsz teljesen természetes. Az is fél aki már átélte. Szerintem ez agyban dől el. Persze fáj, és a legjobb ha ezt elfogadod. Én úgy indultam neki a szülésnek, hogy tudtam, hogy életem legnagyobb fájdalma lesz, de túl élem, más is túl élte, és nem véletlenül van annyi nő aki ennek ellenére is vállal másikat. Szerintem a lényeg, a szülés közben is, hogy el tudj a lehetőségekhez képest lazulni. Én végig csak magamra, és befelé a babámra koncentráltam. Minden fájásnál mély levegő, kifúj, és közben arra gondoltam, hogy egyszer vége lesz, és ezzel a fájással is közelebb vagyok ahhoz hogy a gyerekem a kezemben legyen. Én a 9 hónapot részben azzal töltöttem, hogy erre készültem. Ha tudsz menj el egy olyan tanfolyamra, ahol a légzéstechnikákat tanítják. Én érzéstelenítés, és fájdalomcsillapítás nélkül szerettem volna szülni, átélni, és megélni akartam minden percét. Így is lett, nagyon gyors szülésem volt, 4 óra alatt kint volt a kisfiam, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül. Nekem az segített a félelem leküzdésében, hogy tájékozódtam, felkészültem rá, és elfogadtam, hogy igen, fájni fog.

1 hónapos kisfiú anyukája

2013. jún. 11. 18:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Ne félj- bár természetes,hiszen még nem tapasztaltad ezt a csodát az anyuka szemszögéből :-)

Nekem nem fájt,enyhe menstruációs görcsökre emlékeztetőt éreztem. 10-es skálán egyik sem érte el az 5-öst,a legerősebb is csak a 3-ast :-) és természetes úton születtek a gyermekeim,minden féle fájdalom csillapító nélkül!

Az első röpke 1:57 perc alatt született meg,az első "fájástól" számolva. :-), a két középső (nem ikrek!) nem egészen 4 óra alatt,a negyedik pedig szintén nem volt 2 óra az első "fájástól" számolva.

Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)

2013. jún. 11. 18:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Gondolom azért félsz, mert mindenhonnan azt hallottad, hogy nagyon fájdalmas, elviselhetetlen stb...

Sztem felesleges félni, mindenkinek azt mondom, hogy ne úgy képzelje el a dolgot, hogy tömény fájdalom az első pillanattól kezdve. Igen, lesznek nagyon rossz részei, de ott, akkor az már nem fog érdekelni, csak túl akarsz majd lenni rajta. Amikor kinn van a babus, akkor pedig egyből elmúlik minden fájdalom.

Én úgy készítettem fel magam, hogy igen, rossz lesz, nagyon fog fájni, de túl kell rajt esni, és meg fogjuk tudni csinálni. Meg tudod csinálni. Nézz körül, hányan túlestünk ezen, és itt vagyunk :)

2013. jún. 11. 19:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ne a fájdalomra gondolj még, mert egyelőre messze vagy a szüléstől, a várandósság minden pillanatát szépnek éld meg és ne azon görcsölj, hogy mennyire fog fájni a szülés, ne idegesítsd most magad ezen. Ráérsz még ezen gondolkodni. De nagyon fájni fog, az igaz, de túl leszel rajta és utána tényleg vége a fájdalomnak. Én pont az a kismama voltam az első babámmal, hogy nem igazán gondolkodtam azon, hogy mennyire is fog fájnia a vajúdás és a szülés. Egyszerűen én minden percet boldogan éltem meg és vártam, hogy jöjjön a babám. Maga a fájdalomtól nem féltem, pedig sokan mondták, hogy nagyon fájdalmas lesz, De én valahogy úgy voltam vele, hogy csak kicsit fog jobban fájni a menstruációs görcsöknél. Na, amikor eljött a nap, akkor fogtam fel igazán, hogy ez mennyire nagyon fáj, de én is túl lettem rajta :)! A 2. babámnál tuti, hogy nagyon félni fogok, mert már tudom, hogy baromira fáj és csak remélem, hogy rövidebb ideig fog tartani.

10 hónapos kislány anyukája

2013. jún. 12. 00:31
 9/9 anonim ***** válasza:
36.héttől igyál meg napi 2 bögre málnalevél teát(herbáriában kb 200 ft),hűtve is finom...nekem sokat segített,mert görcsoldó,izomlazító és vérzéscsillapító hatású,első babám másfél óra alatt meglett.a szülésznő szerint a tea miatt!!!!fájni fog de ne gondolj rá!énis féltem,de gondolj arra hogy hatni fog a tea!!!és tényleg igaz amit mondanak hogy ahogy a mellkasodra fektetik a szuszogó kis gyönyörűségedet már elis felejtesz minden fájdalmat!!!addíg ne izgulj hanem használd ki a fentmaradó időt és pihenj amennyit lehet:)
2013. jún. 13. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!