Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ismertek olyat, akinek 24-25...

Ismertek olyat, akinek 24-25 hetesen született babája és egészségesen túlélte? Többi lent.

Figyelt kérdés

Csak elméletben érdekel a dolog. Az van, hogy minden héten olvasom a csaladivilag.hu-t, hogy lássam éppen hol tart a Picim. Múlt héten (24) írták, hogy innentől már nem vetélés hanem koraszülés, és van esélye. Ez engem bevallom megnyugtatott-na nem mintha koraszülést szeretnék. Aztán a héten azt írják, ilyenkor még kevés az esély a túlélésre... Ugyanez jövő hétre.. Ennyit a megnyugvásomról. Igazából nem tartok a koraszüléstől, mert nincs rá okom, de mégis megnyugtatott, hogy innentől már lenne remény. Más is érzett hasonlóan?

25 hkm

2013. jún. 10. 22:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ismerek olyan most 7 éves kislányt, aki több mint 3 hónappal korábban született. Pontosan nem tudom hányadik hétre.

Gyönyőrű kislány, és az iskolában is jó tanuló.

Amúgy ismerős az érzés, mármint az, hogy innentől már van remény. Nekem a 27. héten megindult 1x a szülés, de sikerült visszatartani és ez volt az egyetlen kapaszkodóm, hogy már van remény...

2013. jún. 10. 22:50
 2/12 anonim ***** válasza:

Felénk nem sok koraszülés volt, így csak két példát tudok mondani:

- Az egyik ismerős kisfia 29. hétre született. Sajnos, a fejlődésében meglátszódott, hogy nem úgy haladt, de most 4 éves és szépen behozta magát. Ma már meg se mondanád, hogy problémák adódtak.

- Egy másik ismerősünk kisfia 32. hétre született, semmi komplikáció nem adódott, inkubátorba tették, ellátták, most 5 éves, nem volt semmi elmaradása.

- Egy távoli rokon kislány a 34. hétre született, nála nem bizonyított, hogy a tanulási nehézségei ebből erednének. Valószínű más áll a dolgok hátterében.

Egyébként együtt érzek veled, én is megkönnyebbültem a 12., illetve a 24. héttől, hogy van remény! :) (A 12. hétnél ugye az első kritikus időszak terhe okozta az aggodalmat.)

De innét-onnét én is hallottam, hogy élték túl ilyen korú babák a szülést, de konkrét ismerős nincs. (Hála istennek!)

30 hkm

2013. jún. 10. 23:15
 3/12 anonim ***** válasza:

Akartam írni, hogy három példát tudok... Bocsi.

2.

2013. jún. 10. 23:15
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan így vagyok én is! 12 hetesen volt az első nagy fellélegzés, utána 24 hetesen. A következő szerintem akkor lesz, amikor már a karomban tartom és tudom, hogy minden ok vele! :)

Köszönöm a válaszokat, zöld kéz mindenkinek! :)

2013. jún. 10. 23:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Remelem megnyugtat, ha leirom, hogy a nagybatyam 1959-ben (!) 29. hetre szuletett masfel kiloval es ma is egeszseges. :) Ha mar akkor volt remeny, akkor ma is tuti!
2013. jún. 10. 23:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi tavaly nyáron koraszülött osztályon voltunk, így sok példát tudok mondani, saját történetünket is.

Első lányom, 25. héten született, 18 napot élt. Második 36. héten, semmi gond nem volt. Harmadik 29 héten, egy hónapot voltunk kórházban, teljesen problémamentesen, még tornáztatni sem kell, minden rendben van vele.

A nagyon korán született babákra azt mondják, hogy vagy küzd, vagy nem. Ma már a 24-25 hetes is nagyon jó eséllyel lesz tökéletesen egészséges. Nőnek az esélyek minden évben a technika fejlődésével.

Ismerek egy 24. héten született 470 grammos lányt, aki most 4 éves, és tökéletesen egészséges.

25-26 hetest pedig többet is, semmi bajuk, van aki szemüveges, vagy rosszul tanul, vagy járni kell vele tornára, de hát Istenem, ez legyen a legnagyobb baj...

27-28. héten pedig elérik az egy kilót, onnantól nem szokott baj lenni. Akkor lehet, ha amúgy is van fejlődési rendellenesség, vagy betegség.

Nekünk a 29 hetünkkel, 1350 grammal azt mondták a koraszülött osztályon, hogy nagyok vagyunk, az ekkorákért nem szoktak aggódni sem. :)

2013. jún. 11. 00:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, én is így voltam, vagyok...!:)Nehezen jött baba, túl fiatal sem vagyok, ez mégjobban nehezítette a helyzetet! Először a 12 hét volt a kritikus, utána a magzatvíz vétel, és az azt követő hetek! Mikor elértem a 29-et,már kezdtem megnyugodni!De azért az a harmincpárhét min. legyen meg,akkor már tényleg nyugodt leszek! Azt mondják a 3-as kezdődő heteken már nagyon jók az esélyek!:) Lassan telik az idő, de nem kell rosszra gondolni, bár ez nehéz, én tudom!:) 30+5 hkm
2013. jún. 11. 12:48
 8/12 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, elhihetitek, a hármassal kezdődő heteknél nem esélyek vannak, hanem tények. :)

Mint írtam, akkor van baj, ha amúgy is van alapbetegség, ami meglenne a 40. héten is.

Eszembe jutott még egy kislány, aki 24. héten született, nagyon rosszul indult, és csak pár évet élt, és egy ikerpár is, akikről két évesen derült ki, hogy autisták.

De sokkal több a jó példa, mint a rossz!!!

2013. jún. 11. 15:48
 9/12 anonim ***** válasza:

Ismerősöm ismerőse szült 24 hetesen, csak hallottam róla, úgy tudom, egészséges a baba. A távoli családban van egy 29. hétre született gyerek, már 4 éves, őt sem láttam élőben, de állítólag nagyon cserfes, okos, és egyedül biciklizik.

Én is így voltam, 24 hetesen megnyugodtam. Majd megnyugszol a 30. és a 36. héten is, legalábbis velem így volt. :) Huszonpár hetesen mindig úgy voltam, hogy 30-ig jussunk el, utána már nagy gond nem lehet. Aztán 34 hetesen úgy kellett visszatartani, na, akkor beparáztam rendesen, hogy még nagyon kicsi, és bent van a helye. :) (Bent is maradt.)

2013. jún. 11. 16:35
 10/12 Kissbe ***** válasza:
2013. jún. 11. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!