Kismamik/anyukák akinek van kutyája! Ti, hogy szoktattátok meg a kutyussal a kisbabát?
Nekünk staffordunk van, igazi gyerekbarát, megbízható kutya.
Rögtön mikor hazajöttünk a kórházból azzal kezdtem, hogy jól megszeretgettem, majd megszagoltattuk vele a kislányom.
Utána sem zártam el őt tőlünk, szinte minden nap megszagolta az új családtagot.
Most, hogy már kezd kúszni a lányom és amúgy is mindent a szájába vesz, jobban összeengedem őket, legalább erősödik az immunrendszere.
A kutyánktól nem féltem, bár őt direkt kölyökkorától úgy szocializáltuk, hogy szeresse a gyerekeket (volt, hogy a hátán lovagolt egy kisfiú) és direkt hozzászoktattam, hogy azt is eltűrje, ha belenyúlok a táljába evés közben, vagy húzgálom a fülét, farkát.
Persze ezeket nem fogom engedni a lányomnak, de mivel gyerek, sosem lehet tudni mikor csinál ilyet egy óvatlan pillanatban és így nyugodt vagyok, hogy a kutyán hozzá van szokva ezekhez.
Amúgy is türelmes, barátságos természete van, így teljesen nyugodt vagyok, persze kettesben sosem hagyom őket.
Egy tacskó-pincsi keverékben már nem bíznék meg főleg, hogy saját állításod szerint is féltékeny típus.
A kisebb termetű kutyák amúgy is hajlamosabbak odakapni, én ezért sem választottam volna ilyen fajtát mivel tudtam, hogy gyermeket fogunk vállalni.
Bár az is igaz, hogy minden fajtát meg lehet normálisan nevelni és az, hogy féltékeny, csakis a gazda hibája, ezt ti rontottátok el, gondolom el lett kényeztetve.
Attól, hogy kis termetű, még ugyanúgy kutya, tudnia kell, hogy a rangsorban a legutolsó.
Elnézést, ha ezzel megbántottalak, de ez így igaz.
Én félteném tőle a gyerekem.
tényleg egyéni, jó volna, ha a te kutyádra szabott segítséget kapnál egy szakembertől, főleg, mert a féltékeny kutyusokkkal jóval óvatosabbnak kell lenni.
amúgy vicces egyébként, ahogy az utolsót olvastam az jutott eszembe, h ha a babholmikat a földre teríteném, a kutyám első dolga az volna, h az összesre ráfeküdne és mindegyiken aludna pár órát, mert mi meg úgy szoktattuk, h amit a szőnyegre teszünk, arra ráfekhet. a játékok elhurcolását nagy nehezen, de meg fogja állni, de lesznek visszaesések elég sokáig, mert bár iszonyat barátságos és emberszerető, jól nevelt és nagyon könnyű vele együtt élni lakásban, azért a számára nem tetsző szabályokra szívesen keres időről-időre kiskapukat és a kisfiunk játékának rágcsálása sajnos nagyon is kedvére való volna, azt biztosra veszem :). még egy pici hátra van szülésig, de mármost borítékolom, azonnal szagolni fog és nem lesz ellenséges, inkább nagyon érdeklődő és már az első héten meg akarja majd bolhászni rugin keresztül, mintegy megpecsételendő a barátságukat :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!