Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól érdemes kimosni a...

Mikortól érdemes kimosni a baba ruháit? Ti hogy csináltátok/csináljátok?

Figyelt kérdés
35 hetes km. vagyok.Itt lakunk már Pesten a szüleimnél (vidéken lakunk) hogy helyben legyek ha menni kell a kórházba.Én jövőhét végefelére gondoltam hogy átöblítem a kisrucikat,de erre mire fölébredtem anyám kimosta gépben őket és nem is azzal amit vettem a babának.Tök pipa voltam.Ti mikor mostátok ki és hogyan.Gépben?
2009. okt. 9. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia! Én is kb. a 35-36. héten tervezem a mosást, vasalást, amikor már majdnem az összes ruha megvan, mert most még csak egy része van,nem tölti meg a mosógépet sem a fehér, sem a színes. Legalább egyszer mossak telegéppel :o)) Később úgysem fogok. Ja, a fehérekkel a pelenkákat is terveztem kimosni, meg a fürdés utáni türüt, kifogót stb. Persze, mosógépben, nem is kézzel...

A mosóporról még gondolkodom: ma megyek nézelődni a tescoba. Védőnőtől hallottam olyat, hogy nem érdemes nagyon mással mosni, mint amit mi használunk, mert akkor meg az átállásnál lesznek problémák, ha nagyon baba sensitívvel mosunk, mástól azt hallom, hogy inkább folyékony mosószerrel, haramdiktól meg hogy inkább baba mosopórral... Ki tudja ezt követni. Azt tudom, hogy öblítőt még nem használnék, ezért valami jóillatú mosopor kéne. Mi Tomit használunk az ára miatt is, nem mindegy hogy 2500 ft a 6 kilós, vagy az arielből 4000. De most megnézem tüzetesebben "mi van rájuk írva" és úgy döntök.

A vasalás már nehezebb lesz, bár már megszoktam a férjem ingjeivel... azoknál semmi nincs rosszabb vasalni, úgyhogy egy babóruha meg sem kottyan majd :o)

Az ágyneművel nem tudom, hogy mit csináljak: fejvédő, takaró, pléd, hálózsák stb. Azt szokták mosni? És hogyan? Nem fog összegyűrődni benne a bélés, ha berakom a gépbe? Bocs, hogy belekérdezek a kérdésedbe, de hátha tudnak erre tapasztaltabbak válaszolni. (mondjuk télikabátot is gépben szoktam mosni... hasonló a helyzet, nem?)

Anya már nekem is mondta, hogy jön át segíteni vasalni, meg ilyenek. Mondtam neki, hogy meg tudom csinálni, engem is kicsit idegesít. Bár tudom, hogy ő most éli a második babás korát, és már alig várja az unokát, és gondolom ő is szeretné kivenni a részét belőle. Úgyhogy anyukádat is meg lehet érteni, persze bizonyos határok között kell, hogy a jóakarás mozogjon!

32 hetes kismami

2009. okt. 9. 11:59
 2/11 anonim ***** válasza:
Én gépben mostam most is és a kislányomnál is és ugyanazzal a mosóporral amit mi használunk csak felét rakom bele.A halózsákot s olyasmit is gépben szoktam igaz az enyémek le vannak varrva(olyan kockásan mint a paplan) de nem lett semmi bajuk pedig a kaslányomnál is végig azt használtuk és ő most három éves úgy,hogy voltak mosva.Én 36 hetes vagyok és én is a múlt héten mostam ki.
2009. okt. 9. 12:08
 3/11 A kérdező kommentje:

Szia!

Így van ahogy írod bizonyos határokon belül.De az a poén hogy már kb. százszor átrágtuk hogy ezeket a kis rucikat elég ha kézzel kiöblítjük majd és utána meg átvasaljuk.Tudta hogy vettem a babának külön öblítőt és azt is tudta hogy ilyen korán nem szeretném még kimosni őket.De ő most " be van parázva" mert voltak jóslóim és hogy mivan ha a hétvégén már megszülök.De ha nem?És végig hordom a kislurkót?Akkor 5 hétig még ott fog állni a ruha a szekrényben vagy hogy?Vagy az nem gáz?Vagy most már nemtudom mit higyek.Vettem illatosítót is amit a rucik közé teszek de még akkor is korai mosni nem?Ráadásul a ki van húzva a mosógép rajz a ruhán,vagyis elvileg abban nem is lehetne mosni.Ja és ami még fölhúzott hogy a pelusokat egyben mosta a mi és az ő fehér ruhájukkal,alsóneműikkel.

Az ágynemű témában szintén ezen gondolkodok hogy mit csináljak,de azt is majd kézzel fogom kiöblíteni és kész.Szerintem legalábbis én nem merem kimosni gépben,mert mivan ha tényleg összeugrik benne a huzat?Ahhoz túl drága mulatság.Na majd meglátjuk.

Köszi hogy válaszoltál!!!

2009. okt. 9. 12:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Én kb 1 éves koráig mostam külön a ruháit a miénktől.A szülés előtt a kimosott babaruhák nejlonnal bélelt papírdobozban várták a kisfiamat.37 héttől a kiságy,ruhásszekrény,az én és a kisfiam kórházi táskája is kész volt,mert féltem,hogy korábban fog jönni.Persze a kiírt időre még ráhúzott 11 napot:)
2009. okt. 9. 12:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a doki és a védőnő is azt mondta, hogy nem fogom kihúzni a 40 hetet, ezért már 35 hetesen kimostam mindent a kicsinek. Aztán 41 hetesen kezdtem újra az egészet. :-(

Dreft mosógél használok öblítő nélkül. Mindent géppel mosok 60 fokon.

Anyukádra ne haragudj, csak jót akar nektek, segíteni szeretne.

2009. okt. 9. 14:08
 6/11 A kérdező kommentje:

Igazatok van!Nem haragszom rá,meg mondta is hogy meglepit akart,de már látom előre ugyan azt fogja csinálni mint anyós.Jaj így kell,úgy kell csinálni,megy így lesz úgy lesz.Tudom ezt majd akkor kell kezelni és rájuk szólni csak én másképp képzeltem el és talán azért lettem pipa.Akkor látom nem olyan nagy tragédia hogy mosógépben lett kimosva a ruci.Szegényt hogy leteremtettem.Már sajnálom hogy ilyen bunkó voltam.

Köszönöm hogy válaszoltatok és sok boldogságot!!!

2009. okt. 9. 14:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Én a 33 hétől elkeztem pakolni és mosni.Gépben mostam én is.Anyosom megszolt,hogy túl korán elkezdem,De jó,hogy nem halgattam rá mert 37 hetesen megszültem:)
2009. okt. 9. 14:28
 8/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy rosszul csinálom, de én nem nagyon szoktam nézni a cimkéket, mindent gépben mosok, esetleg a programot nézem meg: kímélő vagy kézi mosás, stb. Meg állítólag azért is jó gépben mosni, mert minimum kétcer centrifugáz, és a mosópor biztos jobban kijön belőle, mint mikor kézzel mosod. Én azért sem szeretek/szerettem kézzel mosni, mert a kicsavarásnál csak gyűröm, nyúzom az anyagot, és ráadásul akkor is még csöpög belőle a víz. A gép meg max 1000 fordulaton, a kötötteket, kényeseket 800-500 fordulaton szoktam centrifugáztatni. Semmi bajuk nincs. Remélem a babóruháknak sem lesz.

És a Dreft jó ötlet, meg is nézem ma! Köszi!

Első voltam

2009. okt. 9. 14:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én 36. hetes vagyok, és én tegnap kezdtem el átmosni a kisruhákat, szépen, apránként. Géppel, 30 fokon, Dreft-tel, annak van egy "babás" változata, és Silan sensitiv öblítővel, de abból csak keveset teszek, hogy ne maradjon benne az anyagban, de azért jó illatuk legyen a ruhácskáknak. A mi ruháinnkal én sem mosom össze, csakis külön, inkább legyen félig a masina! :-)

Jó készülődést mindenkinek!

2009. okt. 9. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Én szülés elötti két hétben mostam ki mindent gépben. Bennem nincs annyi lelkesedés (és szabadidöm sem), hogy kézzel mossak gyerekruhát. Ugyanazzal a mosóporral mosom, mint a mienket. Most már a mi ruháinkkal is együtt mostam az elmúlt két hétben (5 hetes a kisfiam). A ruháknak nem lett semmi bajuk. Meg a gyereknek sem.

Szerintem szekrényben tárolva nem lesz különösebb bajuk a ruháknak, a heteket várnak, akkor sem. Az persze más, ha polcon van, mert ott porolódik. De szekrényben mi történne velük???

2009. okt. 9. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!