Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit rugdos a baba?

Mennyit rugdos a baba?

Figyelt kérdés
én a 21.hétbe vagyok.eddig sokat rugdosott a babóca és már egész erösen éreztem a mozgásait,de most pár napja alig érzem.mocorog keveset,kevesebbet mint eddig meg sokkal gyengébben.van okom aggodalomra?vagy nálatok is volt ilyen nyugis idöszak?
2013. máj. 31. 07:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem aggódnék! Ő is lehet lustább egy ilyen esős napon :)

Mindegyik gyerekemnél volt olyan időszak, hogy pár napig szinte semmit nem éreztem, elsőnél be is pánikoltam, aztán már nyugodtabb voltam.

2013. máj. 31. 08:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Van mikor kevesebbet mocorog,van mikor többet és néha lesz majd mikor elég keményen rugdos...Ne aggódj.
2013. máj. 31. 08:20
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszotokat! :) megnyugodtam.ez az elsö terhességem és nem tudom minek milyennek kell lenni...de jol van,akkor lehet csak el lustult a csöppség :)
2013. máj. 31. 09:27
 4/5 anonim ***** válasza:

NEKEM IS ÍGY VOLT/VAN!

Első baba nekem is, és mindentől félek.

De megnyugtattak hogy ha egy nap ilyenkor még nem érzed az nem baj.Csak hogy én 4 napig szinte nem is éreztem,nagyon rossz idő volt akkor nálunk és nagyon féltam baj van.A doki mondta nyugi...mert a front nagy hatással van rájuk és ilyenkor sokat alszanak!Tehát nyugi! Nem hinném hogy baj van! Minden jót.26hkm

2013. máj. 31. 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk alapjaiban nagyon aktív a leányzó, de vannak nyugis időszakok, mikor csak a fix időpontjaiban lévő "kötelező jellegű" bejelentkezést tapasztaljuk. Gondolom, olyankor pihen. Nem kell aggódni, ez teljesen normális. Mi, felnőttek, sem vagyunk egyformán aktívak, még a nap folyamán sem, hát még ha egy hetes periódust nézünk... Ráadásul van olyan, hogy a baba aktív időszaka pont egybeesik a kismama pihenőjével (eleinte, a 18.-23. hét között leginkább akkor mozognak, ha a kismama pihen, vagy alszik is már), majd később egyre többször fog úgy jelentkezni, hogy éppen teszel-veszel közben.

Személy szerint azt tudom javasolni, hogy érdemes megfigyelni 1-2 hétig, hogy vannak-e fix időpontok, mikor bejelentkezik, vannak-e ingerek, amikre biztosan reagál. (Nálunk vannak, pl. egyes zenékre mocorogni kezd. :))

Így akár ilyen nyugis időszakban tesztelheted, a picit, bár nem 100%, hogy reagál rá, legfeljebb valószínű.

Mindenesetre ne aggódj, nincs nagykönyv szerinti előírás a baba mozgását illetően, ami egyébként is változó.

Üdv:

28 hkm

2013. máj. 31. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!