Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az Elevit-től lehet ilyen...

Az Elevit-től lehet ilyen sárgás, picit szövegkiemelő sárgára hasonlító színű a vizeletem?

Figyelt kérdés

2013. máj. 28. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:

igen, okozhatják a vitaminok.

meg gondolom kevesebbet is ittál, nem?

2013. máj. 28. 19:07
 2/9 anonim ***** válasza:

itt is írja:

[link]

A készítmény B2-vitamin tartalma a vizeletet erősen sárga színűvé, vastartalma a székletet fekete színűvé festheti.

2013. máj. 28. 19:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehet, gond nélkül. Bár nekem nem ez volt a legnagyobb a problémám az Elevittel. :(

28 hkm

2013. máj. 28. 19:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Oh,köszönöm,akkor most megnyugodtam,hogy nincs bajom..

Utolsó,megkérdezhetem mi gondod volt az elevittel?? Én azért ezt szedem,mert ebben nincs jód és autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van,a jód csak ront a helyzeten,csak ezt tudom szedni,bár tudom,hogy a babának szüksége lenne a jódra,lehet,hogy lecserélem,de azért kíváncsi vagyok a tapasztalatodra!

2013. máj. 28. 20:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van. Én Angliában élek, itt járok dokihoz, itt is vizsgáltak ki. 75 mcg-ra állítottak be még terhesség előtt. Azóta is ennyit szedek, már 2x ellenőrizték terhesség alatt a szintet és nagyon jó, nem változik. Pedig azt olvastam, hogy terhesség alatt mindenkinek megemelik az adagot. Én Gravidát szedek van benne jód. Megkérdeztem a szakorvost és azt mondta, hogy nyugodtan szedjem, ennyi nem árt, ezért szedem. Igaz most a második trimeszterben elég sokszor elfelejtettem bevenni......

A lényeg, hogy nem tudom a jód pontosan mit ront a betegségen, de ha az értéket nézem, nekem nem rontott, sőt a pajzsmirigyem elkezdett több hormont termelni, ezért nem kellett emelni az adagon a terhesség alatt. Nem tudom, hogy van e összefüggés..... Én azt olvastam, hogy azért nem jó a jód, mert erősíti az immunrendszert és ugye ennél a betegségnél az immunrendszer támadja a pajzsmirigyet. Tehát minél erősebb az immunrendszer, annál jobban támadja. Legalábbis nekem ez jött le. De ezt nem igazán értem, mert ugye az a lényeg, hogy az embernek jó legyen az immunrendszere...... De aztán lehet hülyeség, amit írok.

Van bennem egy kis félsz, hogy nehogy rosszat tegyek magamnak, de a babának sem akarok rosszat, mert neki is kell valahonnan jódot kapnia.

2013. máj. 29. 16:40
 6/9 anonim ***** válasza:

3. vagyok

Nekem az volt vele az egyik és legnagyobb gondom, hogy kis piros, viszkető pöttyök jöttek elő a testemen, illetve az arcomon csak simán kis piros pöttyök jelentek meg, azok nem viszkettek. Ezen kívül rendesen felkavarta mindig a gyomrom, de ezt nem merem ráfogni, lehet, hogy véletlen összefüggés, de mikor váltottam, akkor pont megszűnt. A pöttyökkel lementem a háziorvoshoz, ő kérdezte, hogy mit szedek, és mivel az Elevit volt akkor az egyetlen dolog, amit szedtem, így rögtön leállított róla. Mondta, hogy beszéljek a védőnővel, aki ajánl mást. Ahogy leálltam az Elevittel, már másnap elkezdtek csökkenni a pöttyeim, és a viszketés is hamar múlni kezdett. Kaptam Pharmaton Matruelle-t és a pöttyök is eltűntek, a hányingerrel együtt. Mondta a védőnő, hogy ez vagy valami mellékhatás lehetett, vagy valami kiegészítőanyagra lehetek allergiás, de a baba miatt nem akartuk kikísérletezni, hogy melyik. (Meg én se vágytam viszketni. :))

Mai napig a Pharmatont szemezgetem, heti 2-3 szemet, mondták, hogy annyi elég is. Itt a jó idő, egyek inkább gyümölcsöt. :) De semmi kellemetlen tünetet nem okozott. Ha gondolod, és érdekel, szívesen megnézem, hogy van-e benne jód. De ha neked a vizeleted színének megváltozása az egyetlen kellemetlenség, amit okoz, akkor nem biztos, hogy kéne változtatni. Ez nekem is volt, de ugye ez a vitamin és ásványianyag tartalom miatt van. Árban még mindig azt kell mondanom, hogy az Elevit nem olyan vészes a többihez képest. Ha pont megfelel egyébként az igényeidnek, akkor érdemes megtartani.

Üdvözöl:

3. válaszoló

2013. máj. 29. 19:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as ,köszönöm a válaszodat! Azt hittem a baba lesz nagy,vagy hasonló! Nekem eddíg semmi bajom tőle,de van egy doboz gravidám,szerintem azt is beszedem,csak nem lesz baj.Amúgy ismerem a pharmaton matruellet is,szerintem is jó,még meggondolom melyikre váltsak! Szép estét!
2013. máj. 29. 20:26
 8/9 anonim ***** válasza:

3. vagyok

Nincs mit. :) A babánk méreteit nem fognám a terhesvitaminokra, mert a kezdetektől nagyobb volt a koránál (akkor is, mikor nem szedtem még terhesvitamint). Mikor az ülőmagasságát mérték az első hetekben pár mm-rel, majd pár centivel, aztán most súlyban és combcsontban mutat magasabb értéket. Hogy van-e összefüggés? Passz. Ismerősök között is van, aki végig szedett terhesvitamint, és nagy babája lett, illetve van, aki nem szedett, csak folsavat, és szintén nagy babája lett. :)

Jó babavárást és jó egészséget nektek! :)

2013. máj. 30. 14:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3-as a válaszod! Neked is jó babavárást,jó egészséget !
2013. máj. 30. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!