Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Begyulladt íny kezelése terhesen?

Begyulladt íny kezelése terhesen?

Figyelt kérdés
Nem tudok elmenni orvoshoz mert külföldön vagyok, de pár napja már szinte rágni se tudok. Több fogamnál vérzik fogmosáskor és nagyon érzékeny az inyem. Elmex szájöblítőt adtak a patikában, de semmi javulás. Valaki tudna segíteni hogy mit csináljak a fogaimmal hogy ez megszűnjön?
2013. máj. 26. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem terhesség alatt nagyon vérzett az ínyem. Sőt egyszer olyan is volt, hogy csak úgy az utcán elkezdett folyni a vér az ínyemből. :/

Meridolt vettem a gyógyszertárban + szájvizet. Nem igazán használt. Utána a DM-ben vettem vmi fogkrémet, de ez sem használt... Aztán nem próbálkoztam, az eddigi fogkrémemet használtam és sima mentolos Colgate szájvizet, ezzel alaposan öblögettem, így legalább a vérzés elállt gyorsan.

SZülés után pár nappal viszont megszűnt ez a probléma, nem vérzett már egyik fogamnál sem.

2013. máj. 26. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Én Corsodyl-t használtam, nagyon jó volt, terhesen is lehet, sok fogorvos ajánlja kismamáknak. Recept nélkül kapható, hipermarketekben és drogériákban is. Külföldön nem tudom forgalmazzák-e?

Ez az:

[link]

2013. máj. 26. 16:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Vegyél zsálya teat, és azzal öblögess. Nagyon jó!

Nekem fogmosástól helyrejött a fogíny-gyulladásom, én sem tudtam harapni. Muszáj kétszer egy nap mosnod.

2013. máj. 26. 19:46
 4/6 anonim ***** válasza:
sensodyne fogkrém vállt be nekem. ebből is a mentás.
2013. máj. 26. 21:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Egy nap kétszer? Átlagosan 3-4-szer mosok naponta fogat.

Köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 26. 22:40
 6/6 anonim ***** válasza:
paradontax vagy ha nem birod az izet ,lacalute (DE SAJNOS EZ A TERHESSEGGEL JAR)
2013. máj. 27. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!