Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is van, vagy volt...

Másnak is van, vagy volt csalánkiütés a hasán, ami viszket?

Figyelt kérdés
30 hetes kismama vagyok és egy-két hete jelentek meg a csalánkiütések, piros és nagyon tud viszketni. Megmutattam a dokimnak, annyit mondott előfordulhat ilyen terhesség során. Elmentem bőrgyógyászhoz, megnézte és adott egy kikeverős krémet, ami sokat nem használ. Tényleg alakulhat ki ilyen terhesség során, vagy inkább csak allergia? Második terhességem, az elsőnél ilyen problémám nem volt! Babát érinti ez valamilyen formában?

#pocak #kismama #köütések
2013. máj. 24. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A calcium pezsgőtabletta szerintem jó, itthon megnéztem és nincs kizáró tényező a használati lapján. Viszont nem használ minden esetben. Hogyha nem múlik el tőle, érdemes elmenned a háziorvosodhoz és injekció ampullát feliratnod, akár már holnap. Azt vízbe csepegtetve kell meginni, nekem 1 nap alatt elmulasztja a csalánkiütést.
2013. máj. 24. 15:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Ja, calcium ampullákat kaptam én is, napi 2*1-et iszok, de sokat az sem használt még eddig!
2013. máj. 24. 15:15
 3/8 gabszem ***** válasza:
79%
sogornőmnek is volt , neki is a végefelé,de nagyon csúnya volt.
2013. máj. 24. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha az egész testeden van kiütés, akkor lehet hogy mosóportól, öblítőtől, vagy tusfürdő. Ha arcon lehet akkor arckrémtől. Ha csak a karodon, vagy itt ott, lehet kajától. S nem feltétlen új dologra gondolj, lehet az eddigi megszokottól is.
2013. máj. 24. 15:26
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
nekem is van-általában az ultrahangos "trutyi" után vettem észre.én aloe verát használok...meg babaolajat.esetleg a bepanten,v a babakrém nem jó neked?azt irják,h nem szabad vakarni,de én is nehezen birom ki..
2013. máj. 24. 15:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy hete jelentkezett a köldököm alatt a striákon.

Már mindent próbáltam(bepantem, soducream, rázókeverék, körömvirág krém, szódabikarbónás öblögetés fürdés után) egy-két napig használnak is aztán egyszer csak megint megjelenik az a soha végett nem érő viszketés.

A dokim szerint örüljek hogy csak a hasam alján jelentkezett és majd szülés után elmúlik. (cink rázókeveréket ő írta fel).

Bőrgyógyász nekem is kikeverős krémet írt fel de nem volt jó semmire sőt talán még rosszabb lett.

36+5 hkm

2013. máj. 24. 20:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is volt, borzasztóan viszketett. Volt, hogy már sírva fakadtam... Egy idő után a tenyeremen, és a talpamon, lábszáramon is kijöttek a kiütések,és a viszketés...

Ez a csalánkiütés és a viszketés lehet a terhességi epepangás tünete is(szerencsére nekem nem attól volt, csináltak vérvételt, negatív lett) Ez irányba vizsgált az orvosod?

Nekem amúgy a kalcium pezsgő tabletta+Fenistil gél kombó sokat segített. A dokim mondta, hogyha nagyon viszket, nyugodtan kenjem be vele akár a hasamat is.

2013. máj. 24. 21:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és jobbulást kívánok nektek is, nagyon kellemetlen és ha tényleg csak szülés után múlik el, akkor még hónapokig vele kell élnem! :(
2013. máj. 25. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!