Van egy ismerősöm aki már a 7 hónapban van és még vidáman biciklizget.Azt olvastam, hogy nem ajánlatos kismamaként biciklire ülni, mert az egész test súlya akkor a hüvelyre, mészályra nehezedik, ahogy a nyergen ül az ember. És a rázkódás sem elhanyagolható (útviszonyoktól függően).
Én sokat használtam eddig a kerékpáromat, de mióta babás vagyok, nem merek vele menni. Volt már egy vetélésem ezért félek, hogy árthat.
nem veszélytelen, de szerintem ezt is túlságosan felfújták. vannak ettől veszélyesebbek is, amire nem is gondolnánk. (vegyszerek, dezodorok, ételfajták, permetszer a levegőben, színezett ételek...)
ettől függetlenül az első 2 hónapot és az utolsó 2 hónapot én is kihagytam. meg sztem inkább a bicajon töltött idő hossza számít.
2009. okt. 3. 18:10
2/18 anonim válasza:
A 30. hét után már nem ajánlatos, mert nyomhatja a nyereg a baba fejét. Előtte én bicikliztem, de az elesésre vigyázni kell!
2009. okt. 3. 18:26
3/18 anonim válasza:
Sziasztok! Nyomja a nyereg a baba fejét? ... kicsit messze van az attól... nem gondolod? :)) Szerintem is a hüvelyre és a méhnyakra gyakorolt nyomás és a rázkódás (és persze az esésveszély) miatt nem javasolt. Arról nem beszélve, hogy egy-egy nyilalás, szúrás esetén a koncentrációd sem olyan, és könnyebben lehet belőle gond. Szerintem nincs túlragozva.. amit nem lehet, nem lehet és kész. A rázkódástól nem 5 éve védik a kismamákat az orvosok, nem új stílus ez, régen lovagolni sem volt szabad! Szerintem ezt jobb betartani. Én nem biciklizem (pedig szeretek!)
2009. okt. 3. 18:35
4/18 anonim válasza:
Nem biciklizem, pedig egyszer-egyszer megfordult a fejemben :)
39 hetes kismami
2009. okt. 3. 19:01
5/18 anonim válasza:
én sem tenném, de van olyan ország, ahol normáis utak vannak, és ott nem okoz gondot. speciel én ott sem cangáznék, ki lehet bírni azt a pár hóanpot két kerék nélkül, ráadásul mindjárt itt a fagy és nem egy nagy élmény abban tekerni...persze egészséges és jó kint lenni, de egy hosszabb séta biztonságosabb és egyanolyan egészséges.
2009. okt. 3. 19:14
6/18 anonim válasza:
Az első terhességemnél a 20. hét körül megszoltak,hogy bicózom.Megkérdeztem a dokim és azt mondta hogy ha kényelmes nyugodtan nem lesz semmi baja a babának.Szülés elötti nap még bringáztam.Most is azt teszem.
24 hós anyuka
22 hetes km
2009. okt. 3. 19:50
7/18 anonim válasza:
Hollandiában biciklizünk világra, persze itt van is hol. A legvégén nem ajánlatos, egyébként én nem hallottam, hogy gondok lennének vele. Mondjuk az otthoni hepehupán inkább tolnám én is...
2009. okt. 4. 00:35
8/18 anonim válasza:
Én komolyan bicikliztem a terhességeim előtt. Nem szabad. Az esés miatt különösen veszélyes. Sajnos ezt sosem lehet kiküszöbölni.
2009. okt. 4. 11:06
9/18 anonim válasza:
Ha csak az esés miatt nem szabad akkor fel sem kéne kelnünk az ágyból.Én nem tudok gyalogólni autó nincs így vagy nem megyek sehova vagy marad a bicikli.Az orvosom szerint nyudodtan.
2009. okt. 4. 13:45
10/18 anonim válasza:
Sziasztok! Én egy vidéki kisvárosban lakok ahol külön bicikliút van, a doki szerint szabad, de ha már nem akkor szól hogy mikortól ne, mert mondjuk nyílik a méhszáj stb., ha rendben vagy és zárt a méhszáj, nem keményedsz akkor szabad. Itt sok várandós kismama, mivel se autója se más közlekedés, biciklivel jár, ami kb 5 perc mondjuk, de ugyanannyi távolság félóra séta, és azért nem mindegy, csak óvatosan
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!