Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák ti bicikliztek?

Kismamák ti bicikliztek?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm aki már a 7 hónapban van és még vidáman biciklizget.Azt olvastam, hogy nem ajánlatos kismamaként biciklire ülni, mert az egész test súlya akkor a hüvelyre, mészályra nehezedik, ahogy a nyergen ül az ember. És a rázkódás sem elhanyagolható (útviszonyoktól függően).

Én sokat használtam eddig a kerékpáromat, de mióta babás vagyok, nem merek vele menni. Volt már egy vetélésem ezért félek, hogy árthat.

A véleményeitekre lennék kiváncsi! Köszönöm!

8hetes kismama

2009. okt. 3. 17:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

nem veszélytelen, de szerintem ezt is túlságosan felfújták. vannak ettől veszélyesebbek is, amire nem is gondolnánk. (vegyszerek, dezodorok, ételfajták, permetszer a levegőben, színezett ételek...)

ettől függetlenül az első 2 hónapot és az utolsó 2 hónapot én is kihagytam. meg sztem inkább a bicajon töltött idő hossza számít.

2009. okt. 3. 18:10
 2/18 anonim ***** válasza:
A 30. hét után már nem ajánlatos, mert nyomhatja a nyereg a baba fejét. Előtte én bicikliztem, de az elesésre vigyázni kell!
2009. okt. 3. 18:26
 3/18 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Nyomja a nyereg a baba fejét? ... kicsit messze van az attól... nem gondolod? :)) Szerintem is a hüvelyre és a méhnyakra gyakorolt nyomás és a rázkódás (és persze az esésveszély) miatt nem javasolt. Arról nem beszélve, hogy egy-egy nyilalás, szúrás esetén a koncentrációd sem olyan, és könnyebben lehet belőle gond. Szerintem nincs túlragozva.. amit nem lehet, nem lehet és kész. A rázkódástól nem 5 éve védik a kismamákat az orvosok, nem új stílus ez, régen lovagolni sem volt szabad! Szerintem ezt jobb betartani. Én nem biciklizem (pedig szeretek!)
2009. okt. 3. 18:35
 4/18 anonim ***** válasza:

Nem biciklizem, pedig egyszer-egyszer megfordult a fejemben :)

39 hetes kismami

2009. okt. 3. 19:01
 5/18 anonim ***** válasza:
én sem tenném, de van olyan ország, ahol normáis utak vannak, és ott nem okoz gondot. speciel én ott sem cangáznék, ki lehet bírni azt a pár hóanpot két kerék nélkül, ráadásul mindjárt itt a fagy és nem egy nagy élmény abban tekerni...persze egészséges és jó kint lenni, de egy hosszabb séta biztonságosabb és egyanolyan egészséges.
2009. okt. 3. 19:14
 6/18 anonim ***** válasza:

Az első terhességemnél a 20. hét körül megszoltak,hogy bicózom.Megkérdeztem a dokim és azt mondta hogy ha kényelmes nyugodtan nem lesz semmi baja a babának.Szülés elötti nap még bringáztam.Most is azt teszem.

24 hós anyuka

22 hetes km

2009. okt. 3. 19:50
 7/18 anonim ***** válasza:
Hollandiában biciklizünk világra, persze itt van is hol. A legvégén nem ajánlatos, egyébként én nem hallottam, hogy gondok lennének vele. Mondjuk az otthoni hepehupán inkább tolnám én is...
2009. okt. 4. 00:35
 8/18 anonim ***** válasza:
Én komolyan bicikliztem a terhességeim előtt. Nem szabad. Az esés miatt különösen veszélyes. Sajnos ezt sosem lehet kiküszöbölni.
2009. okt. 4. 11:06
 9/18 anonim ***** válasza:
Ha csak az esés miatt nem szabad akkor fel sem kéne kelnünk az ágyból.Én nem tudok gyalogólni autó nincs így vagy nem megyek sehova vagy marad a bicikli.Az orvosom szerint nyudodtan.
2009. okt. 4. 13:45
 10/18 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én egy vidéki kisvárosban lakok ahol külön bicikliút van, a doki szerint szabad, de ha már nem akkor szól hogy mikortól ne, mert mondjuk nyílik a méhszáj stb., ha rendben vagy és zárt a méhszáj, nem keményedsz akkor szabad. Itt sok várandós kismama, mivel se autója se más közlekedés, biciklivel jár, ami kb 5 perc mondjuk, de ugyanannyi távolság félóra séta, és azért nem mindegy, csak óvatosan
2009. okt. 4. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!