Másnál is gondot okozott, hogy mit csináljon a macskájával, mikor kiderült hogy kismama?
Szerintem ha nem vagy nyugodt, akkor ajándékozzátok el, vagy egy rokonnak adjátok oda akár átmenetileg, ha befogadják. Én sem szerettem volna, ha macska van a háznál, mert aggódós vagyok. A sógornőméknek is volt cica, és ők is hazaköltöztették a nagyszülőkhöz vidékre a cicát mikor jött a baba. Egyébként az almozást mondják, hogy semmiképp se a kismama intézze...
Egyébként van aki megtartja, és nem lesz gond, hogy az épp szerencse vagy tényleg túlaggódják az emberek azt nem tudni...
Én nem tartanám meg a cicát, veszélyes lehet nah... :(
Szerintem ha veletek él akkor már tök mindegy hogy megsimogatod vagy sem. Vidd el a szüleidhez addig. Különben a cica a kisgyereknek sem jó. Valami olyant olvastam, hogy a babához bemászott és érezte a tejet és elkezdte nyalogatni a macska a pár hetes baba száját.
Mondjuk nekem nem a legszínpatikusabb állatok, így lehet hülyeség amit írok.
Szia!
Nekünk volt/van cica, nem ajándékoztuk el, semmi bajt nem csinált. Az volt a változás, hogy nem Én almoztam, nem feküdhetett többet a mellkasomra, de továbbra is etettem, itattam. A kicsi szobájából kitiltottuk, valóban nem ment be. Később mikor nagyobb lett a kicsi (mászni kezdett) akkor ajándékoztuk oda Anyuéknak, padlószőnyeget cseréltünk, festettünk. Soha , de soha nem bántotta a kicsit,még akkor sem mikor visítva sírt. Annyi volt még, hogy mikor hazavittük a picikét megszagoltattuk vele a lábát, hogy érezze, hogy a mi babánk (mint ahogy a kutyákkal szokás). Ja meg a nőgyógyásznak is mondd meg, mert egy vérvétellel többre kell így menned.
Remélem segítettem. Boldog babavárást! :D
Én is így vagyok ezzel kedves utolsó.2 éves korom óta van macskánk,de én sem estem át rajta.ne izgulj én sem estem át rajt és mielőtt terhes lettem előtte 1 hónappal fogadtam örökbe a cicát és semmi bajunk nincs és én almoztam egész terhességem alatt.Annyi hogy a védőnőnek ezt mond meg és többször nézik vérvételnél(toxoplazmát).meg én annyit csináltam,hogy vett a párom fertőtlenítős folyékony szappant és azzal mostam kezet,mert ő jobban aggódott hogy elkapom.amúgy az a jó ha átesik rajt valaki gyerekkorban mert akkor nincs ilyen veszély hogy terhesen kell aggódnia.nem tudom hova van beengedve nálatok a cica,de ha ennyire félsz,hogy elkap valamit a baba akkor ne enged be a szobába.meg sűrűbben kell takarítani,ennyi.
azt olvastam csak azoknál a cicáknál fordul jobban elő(hogy fertőznek) amelyeknek szabad kis és bejárása van a házba.meg mondjuk én nyers csirkehúst,meg halat is szoktam neki adni,mert ezek a kedvencei.teljesen egészségesek vagyunk.nem kell túlparázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!