98/61 es vérnyomás mennyire számít alacsonynak? Lehet emiatt vagyok állandóan fárdt?
Nekem is ennyi állandóan (terhesen picit még kevesebb volt az alsóérték) és nem vagyok fáradékony, pedig 2.5 éves kisfiam még mindig 2-3x kel minden éjjel.
Szerintem csináltass egy vérképet, abból sok minden kiderül, de ha elmész a háziorvoshoz, úgyis ezt fogja javasolni.
Bár a vérnyomásod tényleg alacsony, ettől még nem kell feltétlen fáradtnak lenned, szerintem ez inkább a terhesség velejárója :) Boldog babavárást és továbbra is igyál sok folyadékot, egyél sok gyümölcsöt! Én a kólát és a plussz kávét nem javaslom!
eddig : 114/76 és 124/70 volt...
vasat szedek mert enyhe vashiányom van...(maltofer fol rágótablettát)
mondjuk nekem is van egy 3.5 és egy 2 évesen szóval pihenni sem tudok sokat, de érzem h nem a gyerekek miatt vagyok fáradt mert eddig fitt voltam...
Szia! nekem végig terhesség alatt 90/50 volt, reggeli tejeskávé után.
Én is egész nap álmos, fáradt voltam, ha van rá lehetőséged, dőlj le ebéd után. Nekem az sokat segített.
Én is hasonló cipőben járok.
A vérnyomásom alap esetben 120-80, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Most várom a 3. babánkat, és mint mindegyik terhességem alatt, így most is alacsonya vérnyomásom. Tegnap alig tudtam elvánszorogni a fiamért az oviba olyan rosszul voltam, 3x meg is kellett állnom, le kellett ülnöm, mert csillagokat láttam, azt hittem elájulok. Hazaérve megmértem, 85/49.
Az előző terhességeimnél ennyire nem volt vészes, nem is kaptam rá semmit. Most azt mondta az orvosom, hogy a háziorvossal írassak fel valamit, mert hiába tökéletes a vérképem ez így mégsem jó. A kávét, kólát is társait ajánlotta Ő is ,bár azt mondta, hogy ezek igazából a pulzust nyomják fel, az nekem meg annyira nem vészes, 70 körül mozog.
Jövő héten megyek a háziorvoshoz, kíváncsi vagyok, mit fog mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!