Állandóan úgy érzem, hogy nagyon dobog a szívem. A vérnyomásom gyógyszerszedés mellett is 156/112 pulzusom 100 és a fölötti. De a háziorvos szerint jó a gyógyszeradagom. Normális ez? Mennyinek kellene lennie? Kardiológushoz kell háziorvosi beutaló?
Ahogy az előző is írta,rengeteg befolyásoló tényező van.
Nézzük példának a páromat,ő is 30 éves kora ellenére már évek óta 3 féle vérnyomás csökkentőt szed,és átlagban 130 és 150 között van a vérnyomása és nyugalomban 90 körüli pulzus.Neki azt mondták ez jó,mert nagyobb a szíve mint az átlag,187 cm,105 kg.
És igen,kardiológiai szakvizsgálathoz kell beutaló.
Szóval igaz,hogy mindig azt hangoztatják,"élj 140/90 alatt"és a 72-es pulzus az átlag,de nem egyformák az emberek.A kérdés az,te jól érzed e magad ilyen értékek mellett vagy sem.Mert ha nem okoz panaszt akkor neked ez az ideális.Én például tegnap a munkahelyemen megmértem kíváncsiságból,95/62 volt,úgy hogy reggel 5 óra talpon voltam,és ezt délután 3-kor mértem.Panaszt nekem ez nem okozott mert mindig ennyi.
Kedves kérdező!
A normál testsúlyú ember szíve, érrendszere, tüdeje, veséje, stb. normális testet szolgál ki. Aki meg túlsúlyos, annak a túlsúly arányában többet kell dolgozniuk a szerveinek. Ezt gondolom tudtad akkor is, amikor még nem voltál túlsúlyos. Hát nem lehet ez ellen még akkor tenni valamit, amikor még csak kicsi a túlsúly?
Csak akkor amikor már nagy a baj? Soha nem értettem a kövér embereket. Csak akkor figyelnek föl a bajra, amikor már 150 kg. osak. Előtte nem néznek tükörbe?
"44 éves vagyok, a testsúlyom nagyon sok,"
Bocsáss meg, ebből kalkuláltam ki a 150 kg-ot. Mellesleg a testsúly és a vérnyomás között összefüggés van, és ilyen alapon a 156/112 elfogadható. Ahogy az orvos mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!