Inzulinrezisztencia esetén csak az IR (160 CH) diéta a jó? Esetleg paleo?
Eléggé bajban vagyok, képtelen vagyok tartani a diétát. Próbálkoztam munkahelyre két héten keresztül az egészségkonyhából rendelni a speckó IR diéta menüt, de képtelen vagyok megenni. Nem ízlik, nincs íze, hánynom kell tőle. Így megsincs az előírt CH mennyiség, mert egy negyed adagtól elmegy az étvágyam. Az uzsit, tízórait tudom tartani, az nem nagy kunszt. A reggeliel megint az a bajom, hogy nem tudok ilyen korán reggel megenni két szelet teljes kiörlésű kenyeret. Szedem a Mercformint, és fogyok, már 43 kiló vagyok.
Sokat olvasgattam, hogy IR-re a paleolit étkezés is jó lehet, ami meg ugye tök más, nem CH alapú.
Vélemények, tapasztalatok?
Nagyon köszi előre is.
Köszönöm mindenkinek. Valóban nem értem miért kellett lepontozni az egyik válaszadót, sztem hasznos, ha minnél több nézőpontból látjuk, hogy kinek hogyan sikerült.
Vannak akik a paleolit diétával tudták az IR-t kezelni, ami ugye meg teljesen más mint a 160 CH diéta, és ennek ellenére sikerült. Ezért azt gondolom, hogy valóban az egészséges életmód, a cukor nélküliség, a teljes értékű, egészséges ételek fogyasztásával lehet ezt legyőzni, mert a két diéta tök ellentéte egymásnak, viszont a hatás ugyanaz. Abban egyeznek meg, hogy egészséges vonalat követ mind a kettő.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
Kedves Kérdező!
Teljesen átérzem a helyzetedet!!!
Én is hasonló cipőben jártam: a diétát alig tudtam tartani, én is hízókúrán voltam (180g CH/nap), a gyógyszertől (3*1 Merckformin 500) még tovább fogytam, nagyon rossz kedvem volt stb.
Az 1. hónap után kezdett kicsit jobb lenni...én is durum lisztet, graham lisztet használtam inkább, basmati rizst, durumtészta, illetve a "joker" korpovitot, - ez utóbbi mindig volt nálam 1 db almával.
Szó, mi szó: fél évre rá "lebabáztam", - ha érdekel bővebben nyugodtan írjál privit.
Én is kezdtem a paleo étrendek után nézegetni - miután 1 éves lett a baba, - mert sok volt a teljes kiőrlésű cuccokból már, éreztem, hogy "telítődtek a beleim".
Ezeket ajánlom figyelmedbe:
(OFF: A cukorbeteg és az IR diéta azért eltér pár dologban.)
Előző (15-ös) vagyok.
Kis pontosítás:
az IR diétát, hogy elkezdtem, utána kb. 1/2 év után lettem várandós. A gyógyszert a 12. hét végéig szedtem, majd fokozatosan lett leépítve.
Szia!
Édesanyám orvos és kifejeztettem ez a téma is a szakterülete, úgyhogy bátran tudom ajánlani neked a paleo diétát vagy a GI diétát inzulinrezisztencia kezelésére. A paleo az bombabiztos (nekem is volt PCO-m és mostmár csak enyhe IR-em van), tényleg gyógyít ha komolyan csinálod. A GI-t könnyebb betartani és enyhe IR-nél teljesen megfelelő amíg meg nem gyógyulsz, meg utána is hogy ne alakuljon ki ugye újra, de paleoval biztos a gyógyulás, sok más előnye mellett. Szerintem a paleo 1 év után a testsúlyodat is normalizálná. Túlzott vékonysággal sosem volt tapasztalatom, de a paleoban pont az a jó, hogy univerzális: tehát a túl vékonyak és a túlsúlyosak is normál súlyba kerülnek tőle. Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!