A 365 nap munkaviszonyba bele számít ha táppénzen voltam?
Igen, beleszámít természetesen!
Viszont a gyed összegének számítása miatt nem mindegy, hogy mikor mész el.
Nem tudom tavaly mikor kezdtél el dolgozni, mennyi időt dolgoztál.
Mert a gyedet már 2014-ben fogod igényelni és a 2013-as évben fogják nézni van-e 180 bérezett napod. De ha most májusban még eljössz táppénzre, akkor nem lesz meg a 180 bérezett napod, vagyis a gyed alapja a tgyás alapja lesz, amit a 2012-es béredből számolnak ki, így ha a 2012-es átlagbéred kevesebb lesz, mint amit 2013-ban dolgoztál, akkor rosszabbul jársz anyagilag.
De te tudod, mikor hogy keresel. Én azt ajánlom, hogy június végéig dolgozz, utána gyere el táppénzre. Így ha tgyás igénylésnél nem lesz meg 2012-ben a 180 bérezett nap, akkor még az igénylés napjától visszafele tudnak 180 bérezett napot összehozni neked és így lehet jobban jársz anyagilag.
Persze, beleszámítják ne aggódj!
A tgyást a szülést megelőzően 28 nappal tudod már igényelni, így akkor táppénzre se kell menj, tehát okt. 1-től tgyásra is vetetheted magad az orvossal.
Nem tudom, tudod-e, hogy a családi adókedvezményt már a terhesség 91. napjától tudod igényelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!