Szülés utánra milyen betétet érdemes venni? Kinek melyik vált be, ami nem csúszik el pl a bugyin?
"Mi és mennyi folyik?"
Mi:
Szülés után leválik a méhlepény, azt is megszülöd (császárnál kiemelik). A helyén egy hatalmas seb tátong, ami a gyermekágy 6 hete alatt gyógyul be. Ebből folyamatosan jön a vér, vagy később a hetek múlásával a lochia (folyáshoz hasonló barnásfehér "cucc")
Mennyi:
ez függ a seb méretétől, egyénenként és szülésenként eltérő (nem függ attól hogy császár vagy hüvelyi szülés!), van, akinél egy erősebb menstruációnyi mennyiség, és van, akinél ennél jóval több.
Én 3x szültem, egyiknél 2-3 hétig csak a legnagyobb inkontinecia betét volt elég, és 5 hétig véreztem, a "legenyhébbnél" meg 3 napig kellett a nagy betét, még vagy két éjjelre is, aztán a normál méretű betét, és 2 hét után már csak kisebb betét vagy tisztasági 8összesen 5 hétig ez is)
Előre nem kiszámítható. Ha van segítséged (férj, vagy aki bemerészkedik egy dm-be ilyet venni), akkor szerintem egy 10-es csomagot vegyél a legnagyobból, és aztán hozatsz majd, ami kell utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!