Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés utánra milyen betétet...

Szülés utánra milyen betétet érdemes venni? Kinek melyik vált be, ami nem csúszik el pl a bugyin?

Figyelt kérdés
2. gyermekemet várom,de nem emlékszem hogy mit használtam szülés után,már 5 éve volt.Jelenleg tanga bugyit hordok,sajnos sima bugyit kell majd pár hétig használnom szülés után,de nem tudom melyik a legalkalmasabb betét,ami azért még kényelmes is.
2013. máj. 13. 16:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én éjszakai librest vettem.Elég hosszú,így nem folyt ki semmi.
2013. máj. 13. 16:42
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát "kényelmesnek" egyik monstrum sem nevezhető szerintem, de nekem a Jessa inkontinencia betét jött be legjobban (dm saját márkás). (Biztos sokan a TENÁ-t ajánlják majd, de nekem utóbbi középen "vékony volt", cserébe az egész irtó vastag.)
2013. máj. 13. 16:43
 3/11 anonim ***** válasza:
bocs az offért, de olyankor pontosan mi és mennyi folyik és kb hány napig? mindenkinél?
2013. máj. 13. 16:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem a chicco vált be, kimondottan szülés utáni betét. Bababoltokban tuti lehet kapni. Mondjuk ezt csak az elején használtam, amíg sok jött, utána már sima éjszakai, majd normál betétet!
2013. máj. 13. 16:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Én Tena extrát használtam közvetlenül szülés utáni pár napban, utána Always éjszakait pár napig, majd sima nappali betétet. A Tenához vettem Tenafixet, ez olyan mint egy kis sort (vagy talán inkább egy nagyikra szabott franciabugyi), nagyon vékony, áttetsző anyagból van, 2 db. van egy csomagban, bőven elég is, irtó gyorsan megszárad kimosás után. Gondolom másféle inkontinencia betét is jó lehet, de lehet, hogy azokhoz is hasznos a Tenafix.
2013. máj. 13. 16:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Tenából van olyan is, mint egy bugyi, szóval csak fel kell húzni, majd kidobni. A Müllerben van, kicsit drága, de jó. Amúgy én császárral szültem és sima betét jó volt.
2013. máj. 13. 16:56
 7/11 anonim ***** válasza:
A kórházban éjszakai Libresst használtam. Elég hosszú, úgyhogy nem folyt ki semmi háton alvásnál sem.
2013. máj. 13. 16:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Mi és mennyi folyik?"

Mi:

Szülés után leválik a méhlepény, azt is megszülöd (császárnál kiemelik). A helyén egy hatalmas seb tátong, ami a gyermekágy 6 hete alatt gyógyul be. Ebből folyamatosan jön a vér, vagy később a hetek múlásával a lochia (folyáshoz hasonló barnásfehér "cucc")

Mennyi:

ez függ a seb méretétől, egyénenként és szülésenként eltérő (nem függ attól hogy császár vagy hüvelyi szülés!), van, akinél egy erősebb menstruációnyi mennyiség, és van, akinél ennél jóval több.

Én 3x szültem, egyiknél 2-3 hétig csak a legnagyobb inkontinecia betét volt elég, és 5 hétig véreztem, a "legenyhébbnél" meg 3 napig kellett a nagy betét, még vagy két éjjelre is, aztán a normál méretű betét, és 2 hét után már csak kisebb betét vagy tisztasági 8összesen 5 hétig ez is)

Előre nem kiszámítható. Ha van segítséged (férj, vagy aki bemerészkedik egy dm-be ilyet venni), akkor szerintem egy 10-es csomagot vegyél a legnagyobból, és aztán hozatsz majd, ami kell utána.

2013. máj. 13. 17:09
 9/11 anonim ***** válasza:
utolsó, nagyon köszönöm. igen, a férjem simán megvesz ilyeneket, fent is van a kórházba szükséges dolgok listáján, de mivel fogalmam sem volt, h pontosan mit "fog fel", azért azt se tudtam, h nagyjából milyen betét volna alkalmas. köszönöm, még egyszer :)
2013. máj. 13. 17:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Normál tenát.
2013. máj. 13. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!