Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt hogyan kellene kezelnem?...

Ezt hogyan kellene kezelnem? Gyerek nélkül nem is vagyok jó?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy a párom mindenképpen szeretne babát, olyan 2-3 éven belül. Én viszont nem vagyok benne biztos, hogy készen állnék rá.. Azt sem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy tuti nem akarok gyereket, az utóbbi időben eléggé megváltozott a hozzáállásom, már nem utasítom el kategorikusan, de abban sem vagyok biztos, hogy eljutok odáig, hogy be merjem vállalni.. Volt ezzel kapcsolatban egy pár beszélgetés, és azt kérte a párom, gondolkodjak el azon, akarom-e, és ha nem, akkor inkább még most vessünk véget ennek az egésznek, mert ő azt sem akarja, hogy csak őmiatta vállaljam a gyereket, mert abból semmi jó nem fog kisülni.. De ezek alapján most mire gondoljak? Neki csak egy "gazdatest" kell, aki szül egy gyereket, és tökmindegy, hogy ki az? Én nem akarok egy ilyen "akárki" lenni..
2013. máj. 11. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát én hagytam ott pasik emiatt 2 hónap után mert ő kijelentette hogy semmiképp nem akár soha! Jól is tettem mert azóta egy barátnöje terhes lett és kényszerítette az abortuszra! Én utána rögtön megtaláltam a férjemet aki épp úgy akar gyereket az más kérdés hogy sajnos nem jött eddig össze egy hormonális betegség miatt! Nekem ez fontos volt és olyan emberrel nem húztam az időt aki 1000% hogy nem akár gyereket! Ő azóta is így gondolja 5,5 évvel késöbb is!
2013. máj. 11. 17:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem erről van szó.

Csak ő szeretne gyereket, 2-3 éven belül családot szeretne alapítani, ami teljesen normális dolog. Viszont vannak olyan emberek, nők férfiak egyaránt, akik vagy egyáltalán nem akarnak gyereket vagy annyira félnek a felelősségtől vagy hogy nekik ez nem való, nem elég jók hozzá, hogy egyszerűen nem lesz nekik gyerek.

És milyen vége lenne egy olyan kapcsolatnak, ahol az egyik fél nagyon vágyik, a másik meg nem egy babára? És persze mivel erőltetni senkit nem lehet, így vagy az egyiknek vagy a másiknak nem lesz jó úgy a kapcsolat.

Szerintem teljesen korrekt, hogy ő ezt tisztázni szeretné, mert ha te nem akarsz, akkor ő nem játszik zsákbamacskát, nem hiteget, hanem megmondja, hogy mit szeretne, milyen céljai vannak.

És ez nem jelenti azt, hogy gazdatest kell neki, csak vágyik egy babára, ennyi. És ha te nem akarsz, ő meg igen, akkor ebből semmi jó nem sül ki.

Ő ezzel megadja neked is és magának is a lehetőséget, hogy olyan kapcsolatban legyetek, amiben mindketten megkapjátok azt, amire vágytok. Ő a babát, az családot, te meg azt, hogy együtt legyél egy olyan gondolkodású férfival, akinek szintén nem fontos a babatéma.

2013. máj. 11. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:
én megértem a párodat. ez egy igencsak lényeges nézetbeli külömbség két ember között. egy gyerek gyökeresen változtatja meg egy ember életét, és hiába is mondom neked, hogy a nagy része csupa boldogság akinek nincs gyereke úgysem tudja elképzelni, én sem tudtam. De ha neked ez egy kényszer tényleg ,csak egymás idejét raboljátok. Nem tudom hány évesek vagytok, de az is lehet, hogy hiába illenétek össze és szeretitek egymást, mégis más más életszakaszban vagytok, ami azt jelenti, hogy csak egy időre tudtok egymás mellett maradni, de nem egymásnak vagytok teremtve. Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, sokszor jut eszembe, hogy boldog voltam vele, de ugyanez volt ő családot akart én még nem. Én megijedtem szakítottam, akkor nagyon fájt, de most már nem bánom, mert azóta megtaláltam azt akivel már 10 éve együtt vagyunk boldogságban és a2 közös gyerekünk is közös akarat volt, és nem megnehezítette, hanem kiteljesítette az életünket a kapcsolatunkat.
2013. máj. 11. 17:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de az én problémám az, hogy most még egyáltalán nem tudom, mi lesz 2-3 év múlva... Lehet, most úgy érzem, nem akarok gyereket, de 1 év múlva már másképp fogom gondolni.. Mint ahogy az is előfordulhatna, hogy alapból akarok gyereket, de mondjuk az együttélés alatt kiderülnek olyan dolgok, hogy ilyen férfivel nem szeretnék gyereket vállalni... Mondom, ez a legfőbb gondom, hogy nem tudom, mi lesz ennyi idő múlva.. :( És akármilyen döntést is hozok, lehet, hogy meg fogom bánni... Én tényleg szeretnék vele is korrekt lenni, de per pillanat nem tudok ebben dönteni...
2013. máj. 11. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:

2-nél a pont.

Most gondold végig, ha te akarnál nagyon gyereket, és a párod nem. milyen élet lenne, hogy egesz életedben cska sóvárogsz valami után amit nem tudsz megkapni. majd ott állsz öregkorodban és nincsenek unokák nincsenek gyerekek senki. Csak te és a párod.

A párod nem akar ilyen életet, neki családra van szüksége, és ezt megmondta.

NEm írod mennyi idösek vagytok, de eltudom képzelni, hogy te 25 alatti vagy a párod meg már 30 feletti.

2013. máj. 11. 17:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként én 23, a párom 27 éves. Én még úgy érzem, ráérnék, de ő megszabta magának úgymond ezt a határt, hogy 30 éves korára apuka szeretne lenni, mert nem akar "öreg apuka" lenni..
2013. máj. 11. 17:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Néha egyébként úgy érzem, jobb lenne, ha besikerülne a baba (bár egyelőre még fog.gátlót szedek, tehát kicsi az esély rá..). De akkor legalább számomra is kiderülne, hogy hogy tudom kezelni ezt az egész helyzetet.. Ő azt mondta, ha véletlenül így alakulna, már szeretné megtartani.
2013. máj. 11. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!