Mik a tapasztalatok a terhesen végzett munkaidőt illetően?
Most váltottam munkát, eddig sajnos nem voltam bejelentve de nagyon jól kerestem, most viszont tegnapi naptól be vagyok, van félretett pénzünk a babára, érdekelnének a tapasztalatok,hogy mondjuk egy egyszerűbb munka esetén ( pénztárban ülni napi 8 órát) mennyi ideig tudnék majd dolgozni, amíg még nem fog zavarni a hasam?
Tudom, mindenkinél más, csak úgy általánosságban érdekelne, ki meddig dolgozott és mit.
A gyed miatt érdeklődöm, ugyanis minél előbb szeretnénk babát, kérdésem igazából az lenne, hogy mennyi ideig várjunk, hogy amikor teherbe esek, biztosan jogosult legyek a gyedre?
ha most teherbe esek, biztos nem lesz meg a 365 napom, mert ugye 40 hét a terhesség, de a babát sem akarom veszélyeztetni azzal, hogy 8 hónaposan még dolgozok.
első baba lenne, minden tapasztalat és vélemény érdekel!
köszönöm
Mielőtt babát vállaltam volna, már 7 éve dolgoztam, szóval ezzel nem volt gond. De amúgy én legalább 2 évet dolgoznék a kicsi előtt, mert -bárki mondhat bármit- nekem fontos volt, hogy míg otthon vagyok járjon a tgyás és gyed.
Amúgy napi 10-12 órát ültem egy irodában a gép előtt, és a 30. hétig dolgoztam. Tovább már nem akartam, mert bár nem tűnik megterhelőnek az ülő munka, nekem már kényelmetlen volt ennyit ülni nagyobb pocakkal (derekam majd leszakadt, és sokat keményedett a hasam).
Igen ezt megertem, de ahova most megyek vissza, ott korabban mar dolgoztam egy evet, es nagyon rendesek voltak szerettem ott lenni, csak amit emlitettem hogy nem voltam bejelentve a munkahelyemen, arra csereltem le ezt a penztarazast mert tobb mint ketszer annyit kerestem.
Most is visszavartak meg ennyi ido utan is, ezert gondolkodom rajta.
Fontos a gyed az biztos, de mar 7 eve egyutt vagyok a parommal es ket eve nyitottunk egy szamlat a babara, amire azota mar majdnem 1 millio forintot sikerult sporolni bar sok anyuka mondta hogy hamar el fog menni ez a penz.
Mar nagyon szeretnenk babat, 2 evet nem biztos hogy meg vegig tudnek varni, sot, biztosan nem. :)
S meg tudnál válni a kicsi babádtól?
Mert amúgy egyre több apuka meg gyedre, ez oké. Csak te, ha ennyire vágysz babára, akkor miért akarod otthon hagyni ilyen korán?
Amúgy mérlegeljetek, mert a gyed maximuma jó, de azért nem biztos, hogy olyan magas, mint amit párod most hazavisz. Nem biztos, hogy úgy jöttök ki jobban. De majd számoljatok utána.
9-es vagyok,
az lemaradt hogy a 7. héttől voltam 2 hét táppénzen.
A nőgyógyászom pedig végig azt kérdezte,hogy javasolja e a táppénzt,a védőnők is nyüstöltek,hogy pihenjek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!