Ti meddig szeditek a terhesvitamint?
Figyelt kérdés
26hetes vagyok,a szonográfus szerint szép fejlett a baba korához képest.Tudom megoszlanak a vélemények,akár orvosok között is h a vitamin szedése következményeként esetleg nagyobb súlyú babák születnek-e.Egyáltalán nem akarok igazságot tenni ebben,de arra gondoltam h mi lenne ha ezentúl 2naponta szedném kb 2 hétig (ennyim van még) majd utána teljesen elhagynám.Pharmaton Matruelle-t szedek egyébként.Szerintetek?
Köszi!
2013. máj. 10. 07:50
11/16 anonim válasza:
Nem fogják tudományosan alátámasztani hogy nagyobb babák születnek vitamin mellett , akkor nem vennék meg az emberek , ez üzlet, a gyereken tudnak a legnagyobbat kaszálni a cégek....
12/16 anonim válasza:
Miért van az, hogy minden szülő paranoiás lesz egy idő után? Miért kell mindenben összeesküvés elméletet sejteni? Nem ehetünk vitamint, nem akarnak védőoltást beadatni, tuti az óvónő, tanítónéni is csak szemét és kiszúr a gyerekével, stb. stb. Napi szinten olvasni ezeket. Miért? Miért nem nézzük azt hogy a védőoltások bevezetése óta mennyivel alasconyabb a csecsemőhalandóság betegségek miatt? Miért nem nézzük, hogy a magzatvédő vitaminok bevezetése óta mennyivel alacsonyabbak a fejlődési rendellenességek? Miért?
13/16 anonim válasza:
Itt nem arról van szó, hogy szedjék-e a kismamák, vagy ne, hanem, hogy meddig. Ugyanis orvosi tény, hogy a 12. hétig kialakul mindenféle betegség, ami lehetséges. Ez után teljesen felesleges a pénzéhes gyógyszergyártók drága vitaminjait szedni, ha egészségesen táplálkozol. Már egyre több ORVOS (nem internetes mihaszna oldalak) ajánlják az X-edik héten az abbahagyást. A baba bizony hízik tőle (már amelyik hajlamos rá, úgy ahogy nálunk megy ez, felnőtteknél.), de ezt egy gyógyszergyártó sem fogja közhírré tenni. Laboratóriumban tesztelve, meg bizonyított tények? Mit gondolsz, kinek a laboratóriumában, kinek az orvosai tesztelték, kinek az emberei bizonyították ezeket a tényeket? Hát a gyógyszergyártóé, aki nyilván nem fogja azt mondani, hogy "ne vedd meg, mert szar". Persze mindenki azt csinál, amit akar. Ha ez megnyugtatja, hát szedje, de én a józan paraszti eszemre hallgatok.
14/16 anonim válasza:
Én végig szedtem a Gravidát. Az utolsó 2-3 hétben már csak minden másnap. 38+4 hetesen 3370 grammos kisfiam született. A baba mérete nem ettől függ!
Én télen szültem, akkor már nem volt sok zöldség/gyümölcs, hogy úgy vigyem be a vitaminokat.
15/16 anonim válasza:
Pont úgy nem tudod ezt bizonyítani, ahogy mások sem az ellenkezőjét. Amiket felsoroltál eddig, csak rágalom kategória.
16/16 anonim válasza:
ha télen lett volna nagy pocim, és 12 hét után télnek megyünk én is szedem tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!