Ki mennyit hízott terhesség alatt? Milyen hatással lett
ez a babára?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert elegem van abból, hogy a védőnőm folyton a súlyom miatt ba.....gat. Még ha egész nap zabálnék, de nem.... Nálunk a családban mindenki sokat felszedett terhesség alatt, de nem volt semmilyen káros hatással a gyerekre, meg senki nem maradt duci sem terhesség után. a védőnőm azt mondta, csak a gyerek miatt aggódik nehogy túlsúlyos legyen. Ezért kérdezem, hogy kinek milyen hatással volt a babára a súlygyarapodása (mennyi?). Köszönöm. 32 hkm (11 kilót híztam eddig, 60-al kezdtem).
Szia! Akkor én most megnyugtatlak. Amúgy a védőnőnek nem az lenne a feladata, hogy az anyukát megijessze. Én majdnem 25 kg-t híztam terhesség alatt. Sokan megkérdezték, hogy ikrek lesznek? Mert hatalmas hasam volt. Időre született a kislányom 52 cm-rel és 3230 gm-mal, átlagos súllyal és cm-vel. Pedig sokan mondták, hogy biztos nagy baba lesz. Meg nem értem, hogy miért lenne kárós hatással a babára a sok hízás? Egy kismama egyen terhesség alatt annyit, amennyi jól esik. Emellett én is visszanyertem már az alakomat, nem maradt hasam sem. Ne aggódj, nem lesz baja a babádnak meg túlsúlyos sem lesz. Azt amúgy is a gének határozzák meg és nem pedig, hogy mennyit eszel, a baba abból csak annyit eszik meg, ami neki elég, érdekes, hogy a védőnő ezt nem tudja.
2013. máj. 9. 23:49
2/15 anonim válasza:
28 kg-ot híztam a terhesség alatt. A kisfiam időre született 3350g-mal és 53 cm-rel.
Tőlem is azt kérdezgették, hogy ikrek lesznek-e,mert olyan nagy volt a hasam. A szülés után 9 hónappal már annyi volt a súlyom, mint terhesség előtt.
Én boldog lettem volna a 32.héten +11 kilóval! :) Engem a védőnőm nem piszkált, de a háziorvosom asszisztense az folyton. Ha valamiért mennem kellett a dokihoz (pl leadni a táppénzes papírt, beutalót kérni, stb), folyton berángatott és megmért, aztán ijesztgetett.
2013. máj. 10. 00:05
3/15 anonim válasza:
Első terhességemnél 35 kilót híztam. Kisfiam 3850 grammal és 59 centivel született, most 4,5 éves, 16 kiló, olyan mint egy giliszta.
Második terhességemnél "csak" 25 kilót híztam, kislányom 3750 gramm és szintén 59 centi volt. 2 évesen 12 kiló, kicsit az ideális alatt van, de szerintem szép formás kiscsaj.
Most 14 hetes vagyok, eddig 2 kilót híztam, de nem is vagyok kívánós mint az előzőeknél. Akkor meg sem 1 tábla csoki vacsora után.
A védőnőm és orvosom soha nem csesztettek, igaz, különösebben nem is érdekelt volna. Mit tudott volna tenni? Nem vállalja a szülést? Vállalja más!
2013. máj. 10. 06:11
4/15 anonim válasza:
Na akkor az ellenpélda...Nagyon beteg voltam terhesség alatt, diétáztam.Meg is műtöttek, amikor a baba 2 hónapos volt. (mármint miután megszületett) Összesen 3 kilót híztam.
A fiam 4 kiló felett volt, és összességében a terhesség alatt fogytam 10 kilót. Lementek a szokásos dolgok pluszba. Elvette a gyerek, amennyi neki kellett. A dokim azt mondja ez genetika, hogy mekkora lesz.
2013. máj. 10. 06:34
5/15 anonim válasza:
első kislányomnál 20kg híztam akkor a doki néni finoman jelezte "anyuka ez azért picit sok"a babám 52cm 3300g lett.a másodiknál már csak 10kg vel lettem nagyobb ekkor nagyon megdicsért...ez tény ,de a piszkálodást nem értem jelezni lehet de durván beszólógatni minek?:)
2013. máj. 10. 06:36
6/15 anonim válasza:
a lányommal 18 kg-t híztam kb, és ő maga egy apróság volt. 2950g és 52 cm.
Semmi összefüggés nincs a kettő között! Nekem a hasméretem alapján is azzal riogattak, hogy lesz vagy 4-4,5 kg a lányom!
2013. máj. 10. 07:12
7/15 anonim válasza:
16 kilót híztam. 160 cm vagyok, és 68 kg-val kezdtem a terhességet, 84 kg-val mentem szülni a 40. héten.
3000 g és 50 cm volt a babám.
Én mondjuk nagyon vizesedtem, szülés után néhány nappal már 10 kilóval könnyebb voltam, a többi pedig 1 hónapon belül ment le.
2013. máj. 10. 08:18
8/15 anonim válasza:
18 kg híztam összesen. Állandóan a diétával cseszegettek h ez irtó sok és jó volna abbahagyni. 36.hétre életmentő császárral vették ki a lányomat mert annyira leromlott a szívhangja. Állították h azért mert toxikózist kapott mert olyan sokat híztam. MÉG EKKOR IS EZZEL CSESZEGETTEK. Mikor kivették a lányomat jöttek rá h a nyakára volt csavarodva a köldökzsinór meg a mellkasára. Nesze nekik toxikózis. Erről ennyit.Ja és a hízásom több mint fele totál víz volt. 12kg le is ment a kórházba miután megszültem és hazamentem. Ne érezd magad rosszul végképp nem híztál sokat. Nem tudom miért kell erőltetni a Rubint Rékás kismama stílust h ne hízzunk csak 5kg és szüljünk 2,5kg-os gyereket. Na mindegy ezen mindig felhúzom magamat amikor szóba kerül. :/
2013. máj. 10. 08:46
9/15 anonim válasza:
13 kg-ot, a gyerek meg kerek 3 kg lett, és 50 centi. Én amúgy az utolsó hetekben már keveset híztam. Ha nálatok a családban mindenki sokat gyarapodott, akkor nyilván tudod, hogy ezek mellett mennyivel születtek a babák. Mondd el a védőnődnek, meg azt is, hogy nem zabálsz. Ez a súly dolog érdekes, mert vízből is jön fel jó sok. Ahhoz ugye meg nem kell zabálni...
2013. máj. 10. 10:38
10/15 anonim válasza:
Terhesség alatt 5 kilót híztam. Nem nagyon tudtam enni már a vége felé irtó meleg is volt a fiam is végig a gyomromba volt fent. Sokat aggódtam, hogy vajon rendesen fejlődik-e, de Ő rólam mindent leszívott. :)
Végül 4400 grammal született én pedig szülés után mínuszba voltam 8 kilóval.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!