Problémamentes terhesség esetén (normális munkakörnyezet, ideális körülmények, stb.) mikor "szokás" szülés előtt befejezni a munkát?
Nem miért annyi vagy? :)
De az előző válaszolónak mondom, hogy én is a 6ik héttől táppénzen voltam de veszélyeztetett, noi meg akinek kapásból az első terhessége vetéléssel végződött az valószínűleg meggondolja hol és hogyan tölti el a 40 hetet.
De sok esetben a stresszes környezet az már indok szerintem. Nah meg hogy most űlő munka vagy állandó álló, vagy épp vegyes. Mert én is szerettem volna a 7ik hónapig dolgozni... üzletkötő voltam és vezettem napi 5-6 órát zötykölődve. Én szerettem volna viszont a magyar utak és az orvosom nem tom mit szólt volna. Nem is volt lehetőség a gondolkodásra. De engem ez a helyzet vagyis nem is a helyzet hanem Isten megmentett egy kirúgáűstól, mert az lett volna ha nem jövök el táppénzre...
Problémamentes terhességet és szűlést kívánok!
39 hetes 5 napos :)
Az első válaszoló vagyok.
Nem a veszélyeztetett terhesekre gondoltam, hanem akik itt írnak, hogy ha fizetsz az orovsodnak egyből táppénzre vesz. Az SzTK-ban is táppénzre vesznek, ha baj van. Én megbeszltem a munkahelyemen, hogy ameddig tudok, dolgozok, ha a doki úgy látja, akkor megyek táppénzre. A 36. hét után is lehet dolgozni, de akkor már akkora az ember hasa, hogy inkább otthon maradsz, és a baba fogadására is fel kell készülni.
Még egyszer bocsánat azoktól, akik nem hiszti miatt mennek táppénzre, de sokan ezt csinálják.
Hat az elso valaszadonak tenyleg nincs igaza!En is vegyszerekkel dolgoztam es annyira rosszul lettem,h este mar infuziot kaptam venasan es korhazba kerultem es 3 hetre ra mar el is vesztettuk a babat,a doki meg ki sem tudta tolteni a veszelyeztettett terhessegre valo papirokat.Ugyhogy en azota nem is dolgozom,a ferjem hallani sem akar a munkarol,semmilyen munkarol...foleg mikor kiderult h ott a munkahelyemen 4 en voltunk akik elveteltek akkor 2 honap alatt.Hal' istennek jon a baba...es minden ok.
Aki meg megteheti miert ne ulne otthol...miert gurizzen 1 munkahelyen mikor a pocakjaval 1 oriasit is setalhat helyette a friss levegon reggel...vagy a munka helyett bar mit csinalhat ami jol esik nekik...persze a veszelyeztetett terhesek is elvezhetik a "szabadsagot"...
Gratulalok minden kismamanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!