Léteznek veszélyeztett terheseknek kitalált, fekve végezhető gyakorlatok?
Sajnos pont ez a lényeg, semmi izommunka... :o(
A babád érdekében kitartónak kell lenned, majd szülés után szépen visszatornázod magad.
De kérdezd meg az orvosodat, ha legközelebb mész hozzá.
Úgy tudom, nem, mert a lényeg ilyenkor a teljes nyugalom. Pláne, ha nyitott a külső méhszáj. Azzal jobb nem viccelni. Kérdezz rá persze a védőnőnél, orvosnál, de nem hiszem, hogy terhes tornán kívül mást ajánlanának. (Véleményem szerint a terhes torna a maximum, amit javasolnának.)
25 hkm
Kedves hármas!
A terhestorna biztos hogy tilos!
Terhestornára csak a problémamentes terhesek mehetnek!
Ahová én jártam, ott pecsét és aláírás kellett az orvostól, hogy "szabad a pálya".
Az a baj igen hogy bármilyen tornát csinálsz a hasad önkéntelenül is feszítheted közben, főleg háton fekve meg aztán pláne...nekem semmi sem engedélyezett (mondjuk az egy dolog hogy nyílok már most sajnos de más gond is van) még a jóga vagy ilyesmi sem.
Szenvedek tőle én is mert mint egy öregasszony már most úgy mozgok és a fekvéstől a hátam majd beszakad de nincs mit tenni ki kell bírni.
terhestorna TILOS! nekem nem kell feküdnöm, semmi ilyesmi, veszélyeztetett vagyok ugyan, az első, amit megtiltottak a terhes torna volt.
szerintem a fekvés lényege a fekvés, nem hiszem, hogy bármilyen torna engedélyezve lenne, értem én, hogy unalmas, elgyengülsz, de neked nem a baba a legfontosabb?? na látod..:)
Köszönöm, és természetesen a baba a legfontosabb, nyilvánvalóan ezért kérdezősködöm, és ezért nem kezdek önállóan magánakcióba :-)
A terhestornát nekem is megtiltotta az orvosom, kisebb sétáktól viszont nem tiltott el, csak erőlködnöm nem szabad (ennek ellenére szinte egész nap fekszem). Ezért gondolkoztam el, hogy hátha vannak "ártalmatlan" gyakorlatok. De akkor inkább hagyom, majd felerősödöm a szülés után :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!