Most akkor h. van a táppénz ha veszélyeztett terhesként vagyok itthon?
l tudod,ha megvannak a napjaid megkapod a 60%-ot,ha nincsenek,akkor 50%-ot.
A TGYÁS pedig 70% és a kiírt előtt 28 nappal már igényelheted.
Viszont van maximuma azt hiszem és a magas összeggel vagy bejelentve akkor nem biztos hogy jobban jársz. Meg kée érdeklődnöd mennyi mennyi a TGYÁS maximuma.
Én csak a saját példámat tudom leírni: én is veszélyeztetett vagyok, a 11. héttől itthon vagyok táppénzen, 9-es kóddal,60%-ot kapok. Táppénzről megyek szülni és a a TGYÁS-t csak utána veszem igénybe, nem kezdem meg 28 nappal előtte, nekem is ezt tanácsolták a munkahelyemen és könyvelő is. A TGYÁS nem táppénz, hanem ellátás, amit a munkabéredből számolnak.
38 hetes kismama
Rosszul mondták.
A táppénz vagy 50%, vagy 60%. 50 akkor, ha nem volt az igénylést megelőzően két év folyamatos munkaviszonyod, 60 akkor, ha volt.
Az ami 70%, az a betegszabadság, és az pont nem jár )-es kód (veszélyeztetett terhesség) esetén.
És nem is biztos, hogy több pénzt jelent a táppénznél, mert a táppénzből csak szja-t vonnak, míg a betegszabi munkabérként viselkedik, így az összes levonást eszközölik belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!