Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy reagaltok mikor alkoholt...

Hogy reagaltok mikor alkoholt fogyasztó és / vagy cigiző kismamikkal találkoztok?

Figyelt kérdés
2013. máj. 6. 14:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Jaaa és egy üveg bort ivott meg a kismami!!!!
2013. máj. 6. 14:36
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Az is a baj hogy sokan félreértelmezik a dolgokat itt is volt már nem egy kérdés mind cigi mind alkohol témában és a válaszolók írták hogy nekik az orvos mondta hogy heti 1-2 szer vörösbor nem árthat illetve hogy ne hagyja abba a cigizést mert az idegesség többet árt a babának.

nem akarom elhinni hogy ilyesmit mond szakember valóban, inkább arra gondolok hogy nem fejti ki bővebben meg a mennyiségekre se tér ki, csak így odaveti anyukának. Az meg tud mivel takarózni onnantól hogy hisz neki az orvos mondta.

Nekem is van nem egy ilyen ismerősöm aki az egész nyarat végigsörözte (mert meleg volt és szerinte az olyan mint az üdítő hát szerintem meg nem, jó nyilván nem egy pálinka de akkor is). Igyon akkor ilyen zero sört vagy hogy hívják ezt.

Még az én értelmes (?) testvérem is mondta a feleségének hétvégente az ebédnél hogy nyugodtan igyon pezsgőt, vagy bort.

Jó most belehalni nem fog, de csak kibírható már az a 7-8 hónap ivás nélkül (tegyük fel hogy 6-7 hetesen tudja meg hogy terhes vki és onnantól nézve).

2013. máj. 6. 14:42
 13/19 anonim ***** válasza:
57%
Nem szoktam ítélkezni mások felett, de ezek az esetek kiütik nálam a biztosítékot. Nagyon dühös tudok lenni, amikor felelőtlen embereknek van akkora szerencséjük, hogy babájuk lehet, és nem becsülik meg. Félvállról veszik, mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne, pedig ajándék. A legszebb csoda a világon.
2013. máj. 6. 14:45
 14/19 anonim ***** válasza:

Faluban van egy anyuka akinek az első gyereke nagyon koraszülött volt. Akkor is cigizett. A másodiknál is. az is nagyon koraszülött lett. Természetesen megmagyarázta a dolgot.

Az ilyen embernek fölösleges bármit lereagálni, ha magától nincs ennyi lelkiismerete, akkor tőled sem fogadja el a jótanácsot. A gyerekeket sajnálom, mert sose lesznek ép egészséges emberek. Lehet a cigi nélkül is így történt volna, de minek kísértsük a sorsot. De igaza van, nem lehet kideríteni, mitől is történt így.

2013. máj. 6. 14:47
 15/19 anonim ***** válasza:
57%
Legszívesebben odaszólnék neki, de azért nem teszem mert aki dohányzik várandósan, annak az intelligenciája a béka segge alatt van, és valószínűleg túl buta ahhoz hogy megértse a dolgot.
2013. máj. 6. 15:28
 16/19 anonim ***** válasza:
65%
Az en anyukam velem vermutozott, semmibajom nem lett! Hozzateszem, nem alkesz, napi egy kis poharkat ivott és annyi. A parom anyukaja vegig cigizett mindket gyerekenel, semmi problemaja nemvolt, mellesleg vegig dolgozta a terhesseget, és nem irodaban. Tokeletesen egeszsegesek mindketten, páromnak soha semmilyen betegsege nem volt, se a noverenek. Én a kornyezetemben nem hallottam ilyet, csak picit durvabbat : a fiatal lany azert ivott esztelenul, hogy elmenjen a baba, allitasa szerint az nem az elso eset volt :( én dohanyzom, de nekem a doki elmagyarazta a dolgokat. Nem 20szalakkal szivok, csak napi egy-ketto csuszik be, mert sajna rosszulleszek ha nem szivom, már probaltam letenni veglegesen. :( a doki szerint ez meg belefer, orulok annak viszont, hogy a napi masfeldobozt eltudtam hagyni. Utcan én sem cigizek, undoritonak tartom, hiaba cigizek én is. De nem teszem kozszemlere, mert egybol tamadasok celpontjava valok.
2013. máj. 7. 09:19
 17/19 anonim ***** válasza:
36%

16os.

Azért mert másnak nem lett baja, az nem azt jelenti, hogy a te babád is egészséges lesz. Barátnőm anyja végig itta és dohányozta a terhességét. Koraszülött lett és asztmás, ekcémás. Egyik oszt.társnőm végigbagózta a terhességét és az ő babája is asztmás lett. Kizárt dolognak tartom, hogy egy orvos ilyet mondjon, főleg mert az idegesség kevésbé árt, minthogy azt a mocskot szívja be a babád! Bekerül a véráramodba és abból táplálkozik a pici a hasadban, levegőt is kevesebbet kap és a méhlepényed sem (lesz) egészséges. Szerintem itt csak az akaraterő hiányzik. És ha rosszul vagy??? Úristen! A te rosszulléted fontosabb, minthogy a babád is nikotinfüggő lesz? Csecsemős barátnőm mondta, hogy azok a babák, akiknek az anyjuk végig dohányozta a terhességet, mint nikotinfüggők lesznek (úgy, mint a kábítószernél). De persze ebbe egy dohányos kismama sem gondol bele. Barátnőm 15évig dohányzott és amikor el kezdtek babát tervezni, letette a cigit, azóta sem gyújtott rá. És igen, ő is rosszul volt, mert az első 4hónapot végighányta, infúziót kapott, de akkor sem gyújtott rá, mert tudja, hogy egy baba nem tehet semmiről, neki meg KELL adni a lehetőséget, hogy egészségben növekedjen! A kis pohár vörösbort csak a dokik azért mondják, mert vérképző hatása van, és terhesen a legtöbb kismama vérszegény. De hogy a cigire ezt mondja...hogy kevésbé árt, mint az idegesség....no comment. Az ilyentől is el kéne venni az orvosi diplomáját

2013. máj. 7. 09:43
 18/19 anonim ***** válasza:
36%
Arra hivatkozni, hogy van 1-2 eset, ahol nem okozott gondot, a legnagyobb emberi butaság a világon. Ennyi erővel sokan dohányoznak és nem lesz tüdőrákjuk, de azért jóóóó nagy %-ban a rendszeres dohányzóknak lesz. A statisztikában vannak kivételek, de ezek csak mázlisták, ettől még nem kell szentesíteni a butaságukat.
2013. máj. 7. 10:13
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem karosabb mint a mocskos varosi levego amit te is beszivsz! :) Sot! A problema az, hogy regen is cigiztek az anyukak, és nem ilyen fustszuros cigit szivtak, hanem talpasat! És megse halt ki az emberiseg, csak manapsag divat mindent a cigire fogni! :) de nem vitatkozok kezdves osanyak! :) szar anya leszek, mert van egy szar szokasom! Oke, hello :)
2013. máj. 8. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!