Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Orvosi tanácsra, vagy engedéll...

Orvosi tanácsra, vagy engedéllyel napi szinten kis (az mennyi? ) vörösbort fogyasztó anyukák, ez tényleg nem árt?

Figyelt kérdés
Én néha iszom egy-egy decit, kb. kéthetente, nagyon-nagyon jól esik. Azok válaszát is várom, akik már szültek - ugye egészséges a baba? Ismerek olyat, aki haskeményedésre konyakot fogyasztott (orvosi előírásra!), és egészséges, ma már felnőtt fiai vannak. Hát igen, tudom, megoszlanak a vélemények - most azokét várom, akiknek pozitív tapasztalataik vannak.
2012. okt. 16. 20:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én egy 8 hónapos makk egészséges,eleven kisfiú anyukája vagyok.A terhességem alatt végig nagy mértékben vérszegény voltam és én ugyan nem orvosi javaslatra, hanem anyukám tanácsára ittam vörösbort kis mennyiségben.Nálam az 1,5-2 decit jelentett kb. minden másnap,harmadnap.Aztán egyszer említettem az orvosomnak és nagyon megdicsért, hogy ez valóban nagyon hasznos,az én esetemben meg főleg.
2012. okt. 16. 20:38
 2/18 A kérdező kommentje:
Tyű, wow! Köszi! És nem szóltak be ezért mások?
2012. okt. 16. 20:52
 3/18 anonim ***** válasza:
59%
van mas megoldas is alkohol nelkul .pl floradex ital zoldseg gyumolcsbol van es 100x tobb vas van benne mint a borban.konyak az alkohol nyugtat azer segit haskemenyedesre akkor jobb a kamilla tea az is nyugtat A gyogynoveny ill bio boltban szivessen segitenek neked ebben. A who tiltja az alkoholt kis mennyisegben is a terhesseg alatt.Nd fogyaszd vannak alternativak
2012. okt. 16. 21:08
 4/18 anonim ***** válasza:
92%
Én nem tudok róla, hogy vérszegény lennék. Terhesség előtt viszont nagyon sok bort ittam, mert nagyon szeretem, azt mondják most is lehet, mert nem árt a babának. De én inkább nem iszom, még ha az orvos mondaná akkor sem. Az alkohol az alkohol. Még véletlen sem akarok semmi kockázatot. Inkább várok :)
2012. okt. 16. 21:21
 5/18 anonim ***** válasza:
Engem megnyugtatott egy tanulmany amit pont akkoriban adtak ki a terhessegi alkoholfogyasztasrol amikor en varandos voltam. Kimutattak, hogy azok a nok akik terhesseguk alatt kis mertekben de fogyasztottak alkoholt, azok a gyermekeinek kepessegei jobbak mint azoke akik allandoan vagy egyaltalan nem fogyasztottak alkoholt - ez igy roviden. En nem iszom...szinte egyaltalan nem. De mikor babas voltam nekem is lecsuszott egy deci masfel vorosbor 2 hetente tarsasagban. Kivantam nagyon. Kisfiam most lesz 2 eves. Csupa energia, gyors eszjarasu rendkivul baratsagos kisgyerek. Makk egeszseges es (szamomra) gyonyoru.
2012. okt. 16. 21:24
 6/18 anonim ***** válasza:
akkor a who biztos nem mond igazat????egy eves az uj protocol terhessen egy cseppet sem !!
2012. okt. 16. 21:32
 7/18 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Engem alapból nem érdekel ki mit szól a dolgaimhoz.Engem meggyőztek a vérképeim eredményei, illetve az orvosom, akiben vakom megbízom mert az egyik legjobb szakember itthon.

A sok okoskodó,agyon olvasott meg mondhat akármit.Ez lehet durván hangzik, de megtanultam, hogy ne mások véleményére adja...főleg mióta anyuka vagyok.

Csak megjegyzem, hogy a terhességem alatt végig marékszámra kellett szednem a vastablettákat,vitaminokat,stb. és még így is csapni való vérképeket kaptam.Nekem a bor segített,MÉRTÉKKEL!!!Előtte sosem voltam bor fogyasztó.

2012. okt. 16. 21:39
 8/18 anonim ***** válasza:

Hetente, kéthetente 1-másfél deci vörösbort ittam 25-32 het kozott haskeményedésre. Sokminden mást is kipróbáltam előtte, nem használt, a kicsi vörösbor igen.

Egészséges másfél éves a fiacskám. :)

2012. okt. 16. 21:52
 9/18 anonim ***** válasza:

ma 21:52

keverve is lehet vagy csak magában? (üdítővel keverve) :) :)

2012. okt. 16. 22:08
 10/18 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadók! Tisztelettel kérem a vitát szítókat, hogy ne itt tegyék. Mint írtam, POZITÍV TAPASZTALATOKRÓL szeretnék olvasni. Tehát pozitív, és tapasztalat! Nem vélemény, nem kritika - arra van sok egyéb, ezzel kapcsolatos kérdés. Éppen azért is írtam ezt ki. Köszönöm azoknak, akik a kérdésre válaszoltak.
2012. okt. 16. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!