Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Orvosi tanácsra, vagy engedéll...

Orvosi tanácsra, vagy engedéllyel napi szinten kis (az mennyi? ) vörösbort fogyasztó anyukák, ez tényleg nem árt?

Figyelt kérdés
Én néha iszom egy-egy decit, kb. kéthetente, nagyon-nagyon jól esik. Azok válaszát is várom, akik már szültek - ugye egészséges a baba? Ismerek olyat, aki haskeményedésre konyakot fogyasztott (orvosi előírásra!), és egészséges, ma már felnőtt fiai vannak. Hát igen, tudom, megoszlanak a vélemények - most azokét várom, akiknek pozitív tapasztalataik vannak.
2012. okt. 16. 20:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem most vannak jóslóim és baromi szarul vagyok tőlük (és hol vannak ezek még az igaziaktól). A dokim felírt egy gyógyszert, ami szívműködést szabályoz, mert a jóslóktól százas lesz a pulzusom, mellé pedig este egy pohár vörösbort. Kérdeztem, hogy a gyógyszer és a vörösbor nem gáz együtt? Azt mondta, hogy a gyógyszer és a bor között ha eltelik két óra, akkor no problem. Olyan gyönyörűen elmúltak a jóslók a bortól, a százas pulzusom meg nyolcvanra lement a gyógyitól, ha most már akár balettozhatnék is. Bár vicces látvány lenne... :D

A jó minőségű vörösbor (tehát ami nem édes, vagy félédes, és tényleg vörös, sőt inkább fekete, semmint piros vagy rózsaszínű) tele van antioxidánssal, jó a vérképzőhatása, az alkohol ilyen mennyiségben pedig egyáltalán nem ártalmas (régen, de még ma is, alkoholos infúziót kötnek be a görcsölő kismamáknak, orvosok, akik a szakmában vannak huszoniksz éve és nem csak pár hónapja). Mondjuk nekem volt egy időszakom, amikor napi szinten ittam azt a 2 dl vörösbort, de csak mert nem tudtam aludni, de aztán már az sem segített, úgyhogy ezzel leálltam. Most már csak heti kétszer-háromszor egy pohárral, meg amikor jóslóim vannak akkor iszom. Szóval lehet, nem árt, sőt, használ, de csak mértékkel fogyaszd és jó minőségűt!!!

34 hkm

Ui.: a babámnak is és nekem is minden eredményünk kiváló...

2012. okt. 16. 22:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi! Jó egészséget, sok örömet Nektek!
2012. okt. 17. 20:23
 13/18 anonim ***** válasza:

Az első három hónapban ne tedd, ( magzati alkohol szindrómát okozhat), a második háromban jó, ha nem iszol, vagy csak nagyon picit, a keményedésre ugye csak a 7. 8. hónapban adták régen is a konyakot, de csak a panasz idejére.

Tégy ahogy jól esik, de az első három hónapban, amikor még a szervei alakulnak, ne kockáztass.

Jó egészséget mindkettőtöknek!

2012. okt. 25. 16:19
 14/18 anonim ***** válasza:

nekem anyukám ivott mindennap 1 deci vörösbort.(nem a vizes sz*rt hanem jó minőségűt) minden nap 1 deci,és nem ártott meg sem neki sem a tesómnak. tesóm most 38 anyukám 59.

anyu vérszegény is volt és most is,szóval nem árt meg:) ha jól esik akkor 1 decit megihatsz :)

2012. okt. 25. 17:18
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is ittam mértékkel keményedésre, jobb volt bármilyen magnéziumnál. Nem érdekelnek a leszólók, semmi baja sem lett a kisfiamnak tőle!

Annyi dolog árthat, mindenre igyekeztem vigyázni, de szerintem az idegeskedés ezerszer többet árt, vagy ha nem várod igaz szeretettel a gyermeked!

2012. nov. 18. 21:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Én ennél gyakrabban ittam egy-egy decit, nem többet. Sörből két decit, töményből 1,5 centet (ez kifejezetten jó volt a keményedésekkor). A baba 3860-nal született, 53 centivel, gyönyörű, mosolygós, nagyon erős, most hat hónapos, méretben és mozgásfejlődésben kb. 2 hónappal megelőzi a korát. Eddig még beteg sem volt...
2012. nov. 18. 21:16
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia, én most olvastam a kérdésed. 2 éves a kislányom, makkegészséges, okos, jól fejlett. A terhességem alatt vasat írt fel az orvos, mert nagyon vérszegény voltam. A következő vérvételnél kiderült, semmit nem javult a vérképem. a nőgyógyászom azt mondta, igyak naponta 1 dl vörösbort, mert az jobban hasznosul, mint a gyógyszer. Először én is csodálkoztam, de a védőnő is megerősített, hogy nem árt a babának. Ha nem is mindennap, de gyakran ittam vörösbort, és javult a vérképem. A konyakról is hallottam, azt nem próbáltam ki, de egy ismerősöm azt mondta, 30 hetesen jósló fájásokkal bekerült a kórházba, és alkoholos infúzióval állították meg nála a szülés beindulását.

Szerintem biztos lehet inni a vörösbort a kismamáknak is( ha egyszer tényleg orvos mondja) csak mértékkel.

2012. nov. 19. 07:19
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2012. nov. 22. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!