Terhes kismamák! Remélem tudtok válaszolni! Ma voltam UH-on és 13*5 mm-es petezsákot látott a doki. Kb 6 hetes körül lehetek. Nem kellett volna már látszania a babának, vagy szívhangnak lenni?
A sógornőmnek is későn fogant a babája, a ciklus vége fele, nem középidőben. Már kilenc hetesnek kellett volna lennie mensi szerint, amikor először nézték uh-n, de még csak 9 mm-es volt a petezsák és nem volt szívhang, a doki azt mondta, hogy alig öt hetes terhes lehet.
Alig egy héttel később 16 mm-es volt a petezsák és már volt pulzálás, akkor annyira tudta pontosítani neki, hogy már betöltött hat hetes, de még nincs hét hetes.
Ha a petezsák méretéből indulunk ki, akkor a tied még kisebb volt, biztosan beindul pár napon belül nálad is a szívműködés. Neki azt mondták, hogy majd pontosítani a magzat korát a 12 hetes uh-n fogják a méretekből, hiszen nála a mensi szerinti korra egyáltalán nem lehet alapozni.
Én petezsákméretet nem tudok, csak azt, hogy pontosan 5 hetesen és 6 naposan voltam először dokinál, akkor már pulzált a szív, a babám tutira pontosan középidőben fogant, tehát tényleg annyi idős volt a terhesség (követve volt a peteérés). De nem az az általános szerintem, hogy ennyi idősen már pulzál a szív, mert a doki az uh előtt öt percig arról beszélt és nyugtatott,hogy nem kell parázni, ha nincs szívhang, nem kell még lennie, betöltött hét hetesen már szinte biztosan lesz.
Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz!
1. válaszolótól kérdezem (bocsi): én 6+3 voltam, amikor dokihoz mentem, petezsák 24mm, Pindurka 3mm és volt szívpulzálás-hozzáteszem hasi uh volt, nem hüvelyi!
Dokinő egy héttel visszábbvette a korát, mondván kicsi. Akkor lehet, hogy nem is kicsi, és holnapután szépen 10+3lesz, ahogy menszi szerint kellene lennie??
Sziasztok. Én is hálás vagyok a válaszokért. Azt gondoltam 7+3 hetes terhes vagyok.
A doki azt mondta 6 hetes a babóca, van szívhang, CRL 0,4cm.
Sziasztok! 6+4 hetes vagyok, de a baba kisebb. Ma voltam uh-on, hátha segítenek az értékek: petezsák: 18 mm, baba: 3mm és volt szívhang is.
Azt mondta az orvos, hogy ez fiatalabb terhesség, mint amit az utolsó mensiből számolunk, olyan 5.5-6 hetesnek felel meg.
19:43-nak: az én pincurim korát nem vette vissza az orvos. 6 hetsen még hüvelyi UH-val se látott szívpulzálást. Lehet, hogy akkor a te babakorod is teljesen megfelel a menszesz szerinti kornak.
De ahogy olvasgatom itt a fórumot, még később is megváltoztathatják a baba korát, a nagyságának megfelelően, és így a szülés várható időpontja is csúszhat oda-vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!