Terhes kismamák! Remélem tudtok válaszolni! Ma voltam UH-on és 13*5 mm-es petezsákot látott a doki. Kb 6 hetes körül lehetek. Nem kellett volna már látszania a babának, vagy szívhangnak lenni?
Nekem 6+1 hetesen 20 mm volt a petezsák, benne 2 mm a babóca. Szívhang nem volt. Azóta már van. :-) A 8 hetes ultrahangon már korának megfelelő méretű volt, és szaőporán pulzált a kicsi szíve.
Hozzáteszem, hogy középidőben fogant, a napját is tudom (hőgörbe+LH teszt). Szóval nem kései peteérésből származó baba.
Én úgy tudom, hogy a menzesz első napja, az a nap, amikor úgy igazán megindul a vérzés, amikor fáj a hasad, stb. Sőt, ezt nem csak úgy tudom, hanem biztos. A pecsételgetés, barnázgatás nem számít bele. Tehát, ha 14-én jött meg, de pár napig csak barnáztál, akkor az utolsó mensi első napja augusztus 18-án volt. Jó lenne tudni, hogy hány naposak a ciklusaid. Ha 28 naposak, akkor 5 hét 5 napos vagy, viszont ha a ciklusaid mondjuk 32 naposak, akkor csak 5+0 vagy. Jobbanmondva a baba akkora.
Én 5 hetsen voltam ultrahangon, akkor 2.7 mm volt a petezsák, azt mondta az orvos, hogy ez egy 4.5 hetesnek felel meg. Nekem vissza is vezethető, hiszen fél héttel később volt a peteérésem. Holnap megyek, holnap leszek mensi alapján 6+5, de a baba kb. 6+1 lehet. Nagyon izgulok mit látunk majd, csak reméleni merem, hogy minden rendben van!
Egyébként Neked mit mondott erről az orvos?
Még ennyit tudok segíteni, már ha segít:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!