Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volna értelme megszakítani a...

Volna értelme megszakítani a terhességet?

Figyelt kérdés
16 éve lány vagyok és sajnos nem kívánt terhességem van kihasználták hogy nem tudok védekezni és így maradtam terhes de anyumék erről nem tudnak semmit

#terhesség #terhesm
2013. máj. 2. 15:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Miért nem akarod feljelenteni, inkább nem szólsz senkinek és mikor már késő elvetetni megszülöd? Ha megerőszakoltak el tudod vetetni a 18-20 hétig..persze, ezt bizonyítani is kell, h így történt..De ezt a védőnő úgy is elmondja..Ha még időben vagy a 12. hétig el lehet vetetni, és nem kell bizonyítani semmit..De anyukádnak akkor is el kell mondani, mert nem vagy nagykorú, szerintem ha nem szólsz időben senkinek, és meg kell szülnöd lelkileg nagyon össze fog törni, ez a nem kívánt terhesség..egy abortusz nem hosszú idő, és fellehet dolgozni, nem te vagy az egyetlen lány akivel ilyen történik..
2013. máj. 2. 17:28
 12/18 anonim ***** válasza:
18-20 héten nem igen vesznek el gyermeket utolsó! Kivéve, ha beteg a baba!
2013. máj. 2. 18:14
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
Jól mondja az utolsó, ekkor is 12. hétig lehet, csak így ingyenes. Persze rendőrségi feljelentéssel a kézben.
2013. máj. 2. 18:52
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő mondta, és egy nőgyógyász, elsősorban az anya súlyos válsághelyzete esetén, vagy ha bűncselekményből adódó a terhesség, vagy ha beteg a baba, ezért írtam kérdezze meg ő is a védőnőt, ha esetleg már túl lépte a 12.hetet..:/Hogyan is van ez, mennyi igaz belőle..?!A nődoki mondta, hogy nem nagyon vállalják el..megpróbálni meglehet,bizonyítani kell.. én csak ennyit tudok erről, mert nem rég kérdeztem meg, mert pont erről volt egy cikk, hogy megszakítás a 12.hét után. Na mindegy csak, hogy nem én találtam ki, ezt akartam kihozni belőle..
2013. máj. 2. 19:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Latszik ,hogy az aki meg nem volt megeroszakolva egybol ,hogy ez kamu meg inteligencia Szint...hat en nekem nem volt szerencsere ekkora kovetkezmenye es megsem mertem elmondani...csak a legjobb bnom tudta es csak 2 ev mulva mertem elmondani 16 evesen nem h elmondani feldolgozni is elegnehez es sajat magadnak be ismerni ,hogy igen ez velem tortent...plane igy ....hogy o meg Terhes is lett... Ne iteld el ezert mert nem tudod mit elt es el at...nagyon eros szemelyisegnek kell lenni h oda allj a szuleid ele es kimond,hogy megeroszakoltak .... Addig is feltenek de utana plane es enelkul a panik nelkul konnyebb helyre allni es elnyomni...de ebben a helyzetben kedves kerdezo megkell tened el kell ,hogy mond max megkerheted oket ,hogy neked epp eleg teher ez az egesz ne nehezitsek meg ezt neked.es ezert lelehet pontozni ,hogy ilyen tanacsot adok de velem is 16 evesen torten es tisztan emlekszek ...es orultem amikor mar nem eszek lekten fekudtem almodtam....
2013. máj. 3. 20:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Ast akartam irni h eszel keltem es fekudtem.kerdezo kitartast es sok erot kivanok neked! Ha nem Birod fel dolgozni menny el orvoshoz de hulyesegen ne tord a fejed helyre fov jonni az eleted es ez csak egy rossz emlek lesz a multbol!
2013. máj. 3. 20:43
 17/18 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2013. máj. 4. 19:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Indikációk és időkorlátok

Az abortusz csak a jogszabályban meghatározott időkorláton belül végezhető el legálisan, főszabály szerint a terhesség 12. hetéig az alábbi esetekben.

a) ha azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja

Az okot ilyen esetben két, szakmailag illetékes szakorvosnak kell egybehangzóan megállapítania.

b) a magzat orvosilag valószínűsíthetően súlyos fogyatékosságban vagy egyéb károsodásban szenved

A magzatnál fennálló egészségi okot a genetikai tanácsadó, a prenatális diagnosztikai központ, illetve a szakmailag illetékes országos intézet által kijelölt kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályai közül bármelyik kettőnek egy-egy szakorvosa egybehangzó véleménnyel állapítják meg.

c) a terhesség bűncselekmény következménye

Ebben az esetben írásbeli kérelem mellett a terhes nőnek a nyomozóhatóság által kiadott, a bűncselekmény megtörténtéről vagy annak alapos gyanújáról szóló igazolást kell bemutatnia a Családvédelmi Szolgálat munkatársának – praktikusan a védőnőnek -, valamint részt kell vennie egy tanácsadáson.

d) az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén

Írásban kell kérelmezni a súlyos válsághelyzet kinyilvánításával – ez mindössze egy aláírás. Emellett kötelező tanácsadáson kell megjelenni a Családvédelmi Szolgálatnál két alkalommal, amelyből az első a magzat megtartását célozza. A két tanácsadás között legalább 3 nap várakozási időnek kell eltelnie.

A törvényi definíció szerint súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.

A 18. hétig elvégezhető a terhesség megszakítása, ha a kérelmező korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen (pl. ha kiskorú), ha a nő önhibáján kívül, egészségi oknál fogva vagy orvosi tévedés miatt nem észlelte a terhességét, valamint abban az esetben, ha a nő az egészségügyi intézmény vagy más hatóság mulasztása miatt lépte túl a 12 hetes időkorlátot. A törvényben meghatározott okok valamelyikének, tehát az egészség veszélyeztetettségének akár a nő, akár a magzat oldalán, bűncselekménynek vagy súlyos válsághelyzetnek ezekben az esetekben is fenn kell állniuk.

A 20. hétig végezhető el az abortusz, ha 50 %-ra tehető a magzatnál a genetikai rendellenesség vagy teratológiai (fizikai-kémiai, pl. gyógyszer, sugárzás) ártalom valószínűsége. Ha a diagnosztikai eljárás elhúzódik, a terhességet a 24. hétig meg lehet szakítani.

Függetlenül attól, hogy mennyire előrehaladott a terhesség, bármikor elvégezhető az abortusz, ha arra az anya életének megmentése érdekében van szükség vagy olyan magzati rendellenességre derül fény, amely a születés utáni élettel összeegyeztethetetlen.

2013. máj. 6. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!