A méhlepényleválás fájdalommentes?
A védőnőm riogat, hogy ingadozik a vérnyomásom (néha magas,máskor olyan mintha elaludnék) enyhén vizesedek és ez toxémia gyanús mely miatt leválhat a lepény. Mondta, hogy még a vért se venném észre mert zárt a méhszáj. Most tényleg nem venném észre és nem jár fájdalommal? Amúgy a babóca megszülethetne bármikor mert 2 hete visszatartás miatt kórházban voltam, kapott tüdőérlelő szurit is. Úgy gondolják kibújhat bármikor. Orvossal el lehet ilyen esetben intézni a szülésindítást? Köszi a válaszokat!
36 hkm
Mit jelent a néha magas? mennyi? Egyébként én is úgy tudom hogy maga a leválás nem jár fájdalommal (barátnőmnek sajnos így volt de nyitva volt a méhszáj és így vérzett is szóval kiderült hogy baj van hálistennek).
Én most beleástam magam a témába mert nekem is egy kis darabon le van válva és egész terhesség alatt vérezgetek úgyhogy heti szinten rohangálok uh-ra. (mindig el is mondja az orvosom hogy amint újból vérzek azonnal menjek az uhra).
Egy idő után zárt méhszájnál biztos jár fájdalommal amúgy mert akkor feszülni fog a méh a bent maradt vértől.
Védőnőhöz és riogatáshoz nem tudok hozzászólni én ezt orvossal beszélném meg, nem védőnővel.
Akkor a védőnőd szerint a menstruáció alatt hogyan távozik a vér a méhedből?
Vérezne, a kisebb leválás is vérzik.
2 es vagyok óó ne aggódj akkor csak riogat...a 140/90 az határeset , azt hittem jóval magasabb kiugrásaid vannak. Nekem az első babámmal a vége felé (37.hét) MINDEN nstn 140/90 et mértek nézték a vizeletet, nem volt fehérje. Ennyi. A saját orvosom se mondta hogy ezzel gond lenne, annyit mondott hogy igen így a vége felé már feljebb szokott menni a vérnyomás.
Alap állapotomban nekem is 110/70 max...
A védőnőd egyszerűen hülye ha ilyeneket mond, a toxémiának 3 együttes feltétele van: fehérje a vizeletben, erős vizesedés és tartósan 140/90 feletti vérnyomás. Tartósan az nem azt jelenti hogy alkalmanként, hanem hogy mondjuk ha napi 5-ször méred otthon, nyugalomban, abból 4x felette van, és ez több napon át így megy. A vér pedig akkor is kijön ha zárt a méhszáj, azért az ki tud folyni rajta.
Elkeserítő hogy ilyen szakmai tudású (illetve nem tudású) védőnők is vannak...
Szülésindítást nem csinálnak 36 hetesen semmilyen okból, ha SOS fellép valami nagy baj akkor császároznak. De hidd el kell neki még az a 2-4 hét ott bent, hiába kapott tüdőérlelőt. Ne aggódj feleslegesen a védőnő hülyeségén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!