Terhesseg alatt verszegenyseg?
Szia! Én a terhesség alatt is vérszegény voltam. Transfúziós előjegyzésre vettek szülés előtt, kellett volna, de én nem kértem vért. Nagyon, nagyon rosszul voltam még 2 hónapig szülés után (szinte a picit is alig tudtam ellátni, tejem sem volt). Szülés után kb. 3 hónapig kaptam vas tartalmú injectiot. Terhesség alatt és szülés után is napi 2 erős vastartalmú gyógyszert szedtem C vitaminnal, de ezek szerint nem sokat segített. A vasraktárakat kb. fél év alatt lehet megtölteni. Segíthet még a cékla, máj (terhesség alatt nem szabad) és egyéb vastartalmú kaják, de az injekciót nem tudja semmi űberelni, pedig én amellett is igen rosszul voltam.
Sajnos a vértranszfúziónak is vannak mellékhatásai, ezért nem kértem.
Jó babavárást!
Nekem errol meg nincs tapasztalatom. Viszont kivancsi vagyok, kerdezoskodhetek? Szoval a vervetelbol derult ki? Amugy terveztetek babat? Mit ereztel, amikor megtudtad? Parod mit szolt? Gondolom a csalad is meglepodott... Ha nincs kedved, ne valaszolj...
12-es! Milyen mellekhatasai vannak a transzfuzionak?
Szia, igen voltam, csak gyógyszert írt fel, mondtam neki, h bármit megeszek, csak ne kelljen szurit kapnom, egyenlőre elég, egy hónap múlva megyek vérvételre, utána majd kiderül mennyit segített a gyógyszer. A baba is már megfordult a jó irányba. Annyit mondott, h egyedül hosszabb útra ne menjek, és mindig legyen nálam kávé. :)
Utolsó előtti: nem tervezett volt, nagyon sokkolt mikor megtudtam, sírtam. De mindenki támogat, igen a vérvételből derült ki.
jaj,de jó!na nagyon örülök,hogy minden rendben van! jól beugratott a védőnő :(
vigyázz magatokra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!