Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most mit tegyek? Menjen vagy...

Most mit tegyek? Menjen vagy maradjon a kutya?

Figyelt kérdés
Sokáig szerettünk volna a férjemmel, de nem jött össze a terhesség.(2 év)Erre vettünk egy kiskutyát.Azért vettük, mert szerettünk volna legalább két gyereket meg legalább 2 kutyát.De előbb a gyerek lett volna jó ha előbb ő jön.Nah szóval megvettük a kiskutyát aki 3 hónapos és szobakutya.Erre egy hónapra rá terhes lettem.Most ő még nem szobatiszta tehát mindig kakit meg pisit takarítgatok utána.Lehet ez ártalmas a terhességemre?Az, hogy eggyütt élünk egy lakásban a kuytával,stb.,stb..Van valaki aki szintén lakásban tart kutyát, kutyákat, és úgy hordott ki terhességet?Mitől kell tartani ilyenkor?
2013. máj. 1. 19:27
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Szobaktyánk van Bishon Havanese 3 hónapos.2 hónaposan hoztuk el,nagyon imádjuk.
2013. máj. 1. 20:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy tündéri mopszom van és bizony van hogy még az ágyba is bemászik:). Tudom ezért sokan megköveznek, de rendszeresen viszem állatorvoshoz, aki megmondta, hogy nem lesz semmi bajom tőle. Nekem is szoba kutya és eléggé elkényeztetett, de mióta állapotos vagyok mindenhova jön utánam (akár éjszaka pisilni is) elkísér, megvár, őriz.

Most is a lábfejemen szunyál.

Szóval én nem aggódom miatta, mert az ő "dokija" is megmondta, hogy nem lesz tőle bajom, meg az enyém is:)

2013. máj. 1. 20:30
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van egy majdnem 11 hónapos fiunk és egy 2 éves mopszunk. Sem a terhesség alatt sem azóta nem volt a kutya miatt semmi probléma, szeretik is egymást a fiammal. Nehogy elküld szegény kutyust, egy oltott, féregtelenített kutya semmi veszélyt nem jelent, a gyereknek pedig csak jót tesz egy állat társasága.
2013. máj. 1. 20:36
 14/28 anonim ***** válasza:
20%
Nekem is volt egy Bishon Havanese kutyám(fiú). szobatiszta volt,viszont állandóan jelölt,mindenhol pisi foltok voltak! :( Ezzel azért számolj szerintem,nem biztos,hogy jó lenne ha a baba majd belemászna...,ha meg lány a kutya,ők meg menstruálnak...
2013. máj. 1. 20:37
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kutyával élünk, úgy voltam várandós, most márciusban szültem. Semmi bajom nem lett sem nekem, sem a babának :)
2013. máj. 1. 21:17
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Kutyától nem kaphatod el a toxiplazmózist ha ettől félsz.

Fontos, hogy 3 havonta féregtelenítsd, lehetőség szerint fürdesd is megfelelő kutyasamponnal és akkor nem lesz gond.

Az én lányom 5 hónapos, a kutyánk 3 éves, 25 kg-os keverék, panelban lakunk.

Eszembe nem jutott volna túladni rajta, sőt, boldog vagyok, hogy a lányom kutya mellett nőhet fel.

Mi amellett, hogy imádjuk a kutyánk, betartatunk vele bizonyos szabályokat (pl. nem jöhet fel a kanapéra, ágyra, nem ugrál, nem kunyerál kaját, nem ugrál stb), tudja, hogy a rangsorban a helye leghátul van.

Ha felelősségteljesen kezeled őt, nem lesz féltékeny a babára és nem lesz vele gond.

2013. máj. 1. 22:20
 17/28 anonim ***** válasza:
Az egyetlen probléma max. az lehet, hogy kintről behozza a koszt a lakásba (gondolom ő nem veszi le a cipőjét, ha bejön :) ). Ebből se hiszem, hogy gond lenne, de ha erre vigyáztok nem valószínű, hogy bármi baj lenne. Eleve kevés betegség van ami ember és kutya között terjed, de lakásban tartott kutyusnál pláne alig van ilyen.
2013. máj. 2. 07:08
 18/28 anonim ***** válasza:
Nekem segítőkutyám van, úgyhogy nem csak otthon érintkezik a babával, hanem jön velünk gyerekorvoshoz,védőnőhöz, kórházi vizsgálatra stb... tehát mindenhova és még soha sehol se szóltak érte, h gond lenne a gyerek szempontjából. Direkt én is megkérdeztem védőnőt/orvost stb... és mindegyik azt mondta,h csak a macska veszélyes a toxoplazmozis miatt. Sőt az állatorvosunk is terhes lett és 6 hónapos terhes koráig simán dolgozott, én ettől nyugodtam meg igazán, hisz nála jobban aztán senki nem fertőződhetett volna meg, mégse lett baja. Csak be kell tartani az alapvető higiéniai szabályokat. Írták még fentebb, hogy gond lehet, hha lány, akkor menstruál a kutya. Nos ez is megoldható, mert ivartalanítás után már nem vérzik, de ha vmilyen okból nem lehet ivartalanítani, akkor is lehet venni kutyabugyit ami felfogja. A fiúkutyát meg le lehet szoktatni arról, hogy összepisiljen mindent, nevelés kérdése. Lényeg, h amíg nem lesz szobatiszta, addig ha lehet a férjed takarítson utána, ha meg olyankor van baleset, amikor csak te vagy otthon, akkor moss rendesen kezet utána. Ha valaki ettől fél, akkor ennyi erővel semmihez se nyúljon az utcán,buszon stb... mert ki tudja ki fogta meg előtte, aki nem mosott WChasználat után kezet....
2013. máj. 2. 13:39
 19/28 anonim ***** válasza:

12-es vagyok (az egyik mopszos):). Látom sokan ezt a toxoplasmosist taglalják, pedig ez a természetes környezetben is igen gyakran előforduló ún. protozoon, amit úgy is el lehet kapni, hogy kb. nem mosod meg rendesen a gyümölcsöt, zöldséget. Valóban a házi macskában rendszeresen élősködik, a székletében ott van.

Mivel ennyire elterjedt és felnőttekben tünetmentesen zajlik le a fertőzés, a legtöbben a tudtuk nélkül átesnek rajta és utána védetté válnak a fertőzéssel szemben. Szóval nem kell annyira félni tőle, főleg nem kell a kutya miatt aggódni a (szép nevén) Toxoplasma gondii fertőzés kapcsán.

A másik az utcáról behozott kosz: nos mindannyian viszünk be kórokozókat a külvilágból, sőt naponta több millió támadja meg a szervezetünket, ha ezt élőben látnánk, mindenki halálra rémülne kb. Mégsincs baj, hála a királyságos immunrendszerünknek.

Amúgy én a kutyumat megtanítottam séti után egyből magától beugrani a kádba és következik a lábmosás:).

2013. máj. 2. 16:02
 20/28 anonim ***** válasza:
0%
Azért sok mindent elárul a "kedves kutya barátokról",hogy ennyire lepontoztak. Fáj az igazság mi?
2013. máj. 2. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!