Most mit tegyek? Menjen vagy maradjon a kutya?
Nekem egy tündéri mopszom van és bizony van hogy még az ágyba is bemászik:). Tudom ezért sokan megköveznek, de rendszeresen viszem állatorvoshoz, aki megmondta, hogy nem lesz semmi bajom tőle. Nekem is szoba kutya és eléggé elkényeztetett, de mióta állapotos vagyok mindenhova jön utánam (akár éjszaka pisilni is) elkísér, megvár, őriz.
Most is a lábfejemen szunyál.
Szóval én nem aggódom miatta, mert az ő "dokija" is megmondta, hogy nem lesz tőle bajom, meg az enyém is:)
Kutyától nem kaphatod el a toxiplazmózist ha ettől félsz.
Fontos, hogy 3 havonta féregtelenítsd, lehetőség szerint fürdesd is megfelelő kutyasamponnal és akkor nem lesz gond.
Az én lányom 5 hónapos, a kutyánk 3 éves, 25 kg-os keverék, panelban lakunk.
Eszembe nem jutott volna túladni rajta, sőt, boldog vagyok, hogy a lányom kutya mellett nőhet fel.
Mi amellett, hogy imádjuk a kutyánk, betartatunk vele bizonyos szabályokat (pl. nem jöhet fel a kanapéra, ágyra, nem ugrál, nem kunyerál kaját, nem ugrál stb), tudja, hogy a rangsorban a helye leghátul van.
Ha felelősségteljesen kezeled őt, nem lesz féltékeny a babára és nem lesz vele gond.
12-es vagyok (az egyik mopszos):). Látom sokan ezt a toxoplasmosist taglalják, pedig ez a természetes környezetben is igen gyakran előforduló ún. protozoon, amit úgy is el lehet kapni, hogy kb. nem mosod meg rendesen a gyümölcsöt, zöldséget. Valóban a házi macskában rendszeresen élősködik, a székletében ott van.
Mivel ennyire elterjedt és felnőttekben tünetmentesen zajlik le a fertőzés, a legtöbben a tudtuk nélkül átesnek rajta és utána védetté válnak a fertőzéssel szemben. Szóval nem kell annyira félni tőle, főleg nem kell a kutya miatt aggódni a (szép nevén) Toxoplasma gondii fertőzés kapcsán.
A másik az utcáról behozott kosz: nos mindannyian viszünk be kórokozókat a külvilágból, sőt naponta több millió támadja meg a szervezetünket, ha ezt élőben látnánk, mindenki halálra rémülne kb. Mégsincs baj, hála a királyságos immunrendszerünknek.
Amúgy én a kutyumat megtanítottam séti után egyből magától beugrani a kádba és következik a lábmosás:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!