Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyári melegben ittatok alkohol...

Nyári melegben ittatok alkoholmentes sört?

Figyelt kérdés
Abban is van minimiális, 0.5-1% körüli alkoholtartalom. Az idei kánikulában leszek a lepocakosabb. Ilyenkor mindig sörrel szoktam hűteni magam (egynél többet nem terhesen sem iszom). Gondoltam az alkoholmentes sörre, mint megoldásra, de hát egy pici alkohol azzal is bejutna a szervezetembe...

2013. ápr. 30. 18:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9. melyik? nem emlékszel a márkájára?
2013. ápr. 30. 21:51
 12/17 anonim ***** válasza:
63%

Oh, azért az a 0,5-1% alkohol az igazán semmi. Nekem még javasolta is az orvos (bevallom, én nem élek vele, de mondta), hogy alkalmanként egy fél pohár minőségi vörösbor jót tesz az egészségnek, serkenti az emésztést, elősegíti a vörösvérsejtek képződését. Egy pohár (nem korsó!!!) jófajta sör sem ártalmas, a maláta és komló ismert jótékony hatásai miatt. Betegségre javasolta, hogy egy félkupica minőségi házipálinka sem árt, de mindezek persze nem egyszerre, hanem vagy-vagy, alkalomszerűen. Ezek olyan minimális mértékben tartalmaznak alkoholt, hogy az anya szervezete könnyedén lebontja, a babához el sem jut az alkohol, viszont már kifejti jótékony hatását az adott ital.

Én nem éltem vele, sosem ittam, ezek után sem fogok, mert nem kívánom. Néha egy 0%-os alkoholmentes sört megiszom (lehet sima 0%-ost kapni), ami egyébként is kb. évi 2 dobozt jelent összesen. De ha megkívánom, fogok inni továbbra is 0%-osat. (Alkoholoshoz sosem volt igazán kedvem)

Na, de a lényeg az, hogy az alkohol igen kis mértékben, alkalomszerűen elfogadható, mert bizonyos fajtáknak vannak közismert jótékony hatásai. Persze, nehogy félre értsetek, én nem reklámozom, mert abszolúte alkoholizmus ellenes vagyok. Csak én így hallottam, még el is hiszem, attól függetlenül, hogy nem kívánom egyáltalán az alkoholt. (Bár az igaz, hogy a gyümölcslevekben is előfordul kisebb mértékben, illetve olyan termékekben, amiben fel sem tűnik, de mégis lelkesen fogyasztjuk, és mégsem leszünk alkoholisták.)

2013. ápr. 30. 23:57
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Na én eddig nem szerettem a sört , és pár napja úgy megkívántam, ittam is egy alkoholmentes gössert /lehet nem igy irják..../ abban nincs semmi alkohol, bár jol felpuffadtam a szénsavtól, ennyi bajom lett... :-)
2013. máj. 1. 08:22
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

A Gösser a 0%-os.

Egyébként közismert, hogy a sör nem oltja a szomjat, utána szomjasabb lesz az ember, az alkoholos meg pláne, nagy tévhit, mert az alkohol elvonja a vizet a szervezetből, így többet is kell inni sörözés (alkoholos italok) után, főleg a nagy melegben. Terhesség alatt meg tényleg megoszlik az orvosok véleménye erről, ahogy egyik hozzászóló is írta, vannak orvosok, akik kifejezetten ajánlanak is egy pohár bort, de vannak, akik teljesen ellene vannak. Ha az ember akár a neten is végigböngészi a cikkeket, akkor ellentétes véleményeket fog találni. Ez szerintem hosszú téma. Én környezetemben az orvos ismerőseim, családtagjaim ellene vannak, így én sem iszom terhesség alatt semmit, ártani, tuti nem ártok ezzel, amíg a szakemberek majd egyszer közös nevezőre tudnak jutni és kitalálják végre, mennyire káros. Viszont, én úgy tudom, hogy a minimális mennyiség is átjut a placentán a babához, erről még nem hallottam orvost mást mondani.

A legjobb szomjoltó a víz, ezt mindig hangsúlyozzák is az összes műsorban a nagy kánikulák idején.

2013. máj. 1. 12:19
 15/17 A kérdező kommentje:

14.

a 0%-os sörben még minimális mennyiségű alkohol sincs, tehát nincs miről vitatkozni. olyat fogok venni. azt meg hadd döntsem el én, h ilyet iszom-e vagy vizet :)

2013. máj. 1. 18:59
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, mit igyál. Egészségedre, kedves kérdező:) Én is szoktam alkoholmentes sört inni, írtam is még az első válaszomban, én citromos Gössert szeretem, igaz, nekem személy szerint nem oltja a szomjamat, de nagyon finom:)
2013. máj. 1. 19:55
 17/17 anonim ***** válasza:
citromosat,az 0 százalékos
2013. jún. 20. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!