Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez mit jelent? Ctg : suspect?...

Ez mit jelent? Ctg : suspect? Félek, nehogy valami baja legyen a babának. (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Ma voltam délután ctg-n, a baba mocorgott, az orvos azt mondta hogy magas a szívverése a babának, ezért csütörtökön délelött kell ismételten mennem vizsgálatra, meg a labortól kért egy vizeletvizsgálatot is de sürgösségiben, az mit jelent? Tanácstalan vagyok, bár ő azt mondta nem kell félni, de mégis nagyon félek nehogy baja legyen a kicsimnek.
2013. ápr. 30. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
google szerint gyanúsat jelent a suspect.valószínűleg azért hívott be,hogy szoros kontroll alatt legyél.lehet,csak a meleg,meg a frontok miatt vert a baba szíve gyorsabban.
2013. ápr. 30. 18:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is előfordult egyszer ilyen.A következő vizsgálatkor már nem volt ezzel probléma.Azért kell nagyon figyelni,mert ha folyamatosan magas a szívverés,kimerülhet a baba szíve.A vizeletvizsgálatot pedig azért kérte,hogy kizárja a fertőzés miatti gyors szívverést.Mi is nagyon megijedtünk,de muszáj volt nyugodtnak lenni és pihenni.Ha esetleg siettél,vagy előtte idegesebb voltál az is okozhatta.Nagyon szorítok,hogy minden rendben legyen!
2013. ápr. 30. 18:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Nem siettem meg nem voltam ideges. Remélem minden rendben lesz :) majd csütörtökön írok, hogy mi volt. Remélem semmi baj nem lesz. Megprobálok nyugodt lenni és pihenni.
2013. ápr. 30. 20:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Első ctg-n nálam is 180-200 volt a baba szívverése, de utána normális volt már. Mondták hogy lehet fertőzéstől is, de attól is simán hogy a nagy melegben anyukának is kicsit felmegy a vérnyomása, szóval ez önmagában nem ok aggodalomra. Amúgy a ctg lehet reaktív (vagyis jó cakkos a baba szívverési görbéje, általában akkor ilyen amikor mozgolódik), suspect vagyis gyanús, amikor nem tök lapos de nem is olyan cakkos, általában akkor ilyen amikor nem mozgolódik hanem mondjuk alszik éppen, és akkor meg szokták később ismételni, és nem reaktív, amikor tök lapos, igazából aggodalomra a legutolsó adhat okot.
2013. ápr. 30. 23:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Semmi baja a picurnak :) csak akkor volt magas, de az orvos a frászt hozta rám vele (aszisztens is megnézte és mondta hogy normál tartományban volt csak a sok mocorgás miatt picit magasabb volt, de ezt akkor nem tudhatták és inkább kért kontrolt minthogy baj legyen) Szépen, egészséges ütemben fejlödik :)
2013. máj. 4. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!