Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SM-es vagyok, és félek attól...

SM-es vagyok, és félek attól szülés után mi vár rám. Hogyan fog alakulni a terhességem, mi lesz szülés után?

Figyelt kérdés
Ha esetleg van valaki, kérem írjon az állapotáról, hogy alakul/alakult a terhessége, esetleg ha megszült, milyen az állapota?
2008. jún. 15. 20:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Ne haragudj, hogy nem tudok érdemben válaszolni, de szeretném megtudni, mi az "SM". Ha nem veszed tolakodásnak, köszi a választ.
2008. jún. 15. 20:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem tolakodás. Aranyos vagy, hogy egyáltalán írtál. Az SM a Sclerosis Multiplex rövidítése. Egy kicsit bennem van a félsz az állapotromlás miatt.
2008. jún. 15. 21:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Köszi a választ. Én nem ismerek egy Sm-es embert sem, de egy dolgot tudok csak tanácsolni neked. Most gyorsan kicsit művelődtem a neten, bár te biztos többet tudsz róla. Ami megfogott belőle:

"A betegséget súlyosbíthatja a stressz. Ha megrázkódtatás éri az SM-es beteget, ő idegrendszeri tüneteinek súlyosbodásával, esetleg új tünet jelentkezésével reagál. Állapotromláshoz vezethet az erős hideg- vagy melegbehatás, láz, UV-fény, baleset fizikai-lelki hatása, valamilyen vírus- vagy egyéb fertőzés, műtétek, amely átmenetileg megbontja a szervezet megszokott egyensúlyát"

Úgyhogy azt hiszem értem, miért aggódsz az állapotromlás miatt. Nem tudom, hány éves vagy, és hogy milyen tüneteid vannak. De ha nem komolyak, akkor szerintem nem érdemes kihagynod azt a CSODÁT, amit egy baba kihordása, örömteli várása, megszülése, és nevelése adhat Neked.

Ismeretlenül is sok kitartást, és boldog életet kívánok Neked!!! R :o)

2008. jún. 15. 21:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Gyógytornász vagyok,sajnos én sem tudok sokat az sm-ről a terhességet illetően!De az biztos,h fontos h hány éves vagy,mikor diagnosztizálták az sm-et és kapsz e kezelést-gyógyszeres és gyógytorna-bár tudom std-ok vannak!Szerintem ezzel kapcsolatban okvetlen kérd ki az orvosod,esetleg háziorovsod ill nőgyógyászod véleményét!És ami még ennél is fontosabb,h ha már babás vagy:-)ami fantasztikus az biztos-meg kell h nyugtassad magad,ne stresszelj abszolút (ne olvasgass sok hülyeséget a neten mert be tudnak paráztatni :-) )csak az érzéseidre és orovosdra hallgass mindenben!Neked triplán fontos a nyugalom,stressz mentes élet-FŐLEG most!!!!:-)

Nagyon boldog és nyugodt,egészséges babavárást kívánok!

27 hetes kismama!

2008. jún. 15. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem van egy SM-es ismerősöm aki 5 hónapja szült. Neki nem változott, nem romlott az állapota. A terhességet és a szülést is nagyon jól viselte, nem volt semmi gond.
2008. jún. 15. 22:16
 6/9 anonim ***** válasza:
pont valamelyik nap néztem egy műsort azt hiszem a discoveryn.SM-es betegek mesélték el a saját gyógyulásukat vagy állapotromlásukat.voltak kismamák is.a kismamák nagy része nem produkált súlyosabb tüneteket szülés után.nagyon fontos hogy ne stresszelj.mert a stressz csak súlyosbítja.10 kismamából 8-nak problémamentes volt a terhessége és a szülése.ne aggódj,nem lesz semmi baj.mindig arra gondolj hogy a szíved alatt hordod a szerelmed gyümölcsét.a terhesség csodálatos dolog,és te abban a megtiszteltetésben részesültél,hogy világra hozhatod a gyermekedet.tudom sokat nem segítettem a válaszommal,de remélem megnyugtattalak egy kicsit.nemsoká lesz egy gyönyörű babád,és nagyon boldogok lesztek.szülés után olyan boldog és nyugodt leszel,hogy nem lesz gond.azt nyilatkozták a kismamák,hogy az átélt boldogság felért a gyógyulással.gratulálok a terhességedhez.bárcsak én tartanék itt.6 éve nem jön a baba.hány hetes vagy amúgy?bocs hogy ezt kérdezem,de be kell valljam neked annyira irigyellek!kellemes baba várást kívánok!!!
2008. jún. 16. 01:24
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Szió!Én Sle-és vagyok ezen a linken mindent meg tudsz a terhességedel járó konfliktusokal!Én szteroid ellenes vagyok,szerintem akkor is átt jutt a baba szerevezetébe:Ha rá hallgatsz akkor ne szedh szteroidokat,csak akkor mikor már betegséged sokk tünetet pródukál.Én most vagy 2 hétben,és kinlódok a derekamal,lábbamal,ketzewmmel szóval sórolhatnám,de birom mind egyes nap közel hozz ahoz hogy éltem legszebb ajándékához jussak!Remélem tudtzam neked segiteni.Még annyít,hogyszülés után 50% esélyünk van,hogy fellángol a betegségünk:((((Üdv:Zsuzsa

2008. jún. 16. 08:56
 8/9 anonim ***** válasza:
22 hétbe vagyok elöbb el írtam:)Üdv:Zsuzsa
2008. jún. 16. 08:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! 25 éves vagyok, 2 éve derült ki mindez és most vagyok a 14. hétben. Próbálok nem stresszelni, de könnyű ezt mondani! Tudom...nem olyan könnyű, de azért elég rossz belegondolni ebbe a helyzetbe. No meg úgy, hogy dolgozom is mellette és a munkahelyemen nem tudják az sm-et. No mind1.

Próbálok pozitívan hozzáállni mindenhez. És remélem és imádkozom érte hogy se a picinek, sem nekem ne legyen semmi bajunk. Mindenkinek még 1x köszönöm.

2008. jún. 16. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!