SM-es vagyok, és félek attól szülés után mi vár rám. Hogyan fog alakulni a terhességem, mi lesz szülés után?
Köszi a választ. Én nem ismerek egy Sm-es embert sem, de egy dolgot tudok csak tanácsolni neked. Most gyorsan kicsit művelődtem a neten, bár te biztos többet tudsz róla. Ami megfogott belőle:
"A betegséget súlyosbíthatja a stressz. Ha megrázkódtatás éri az SM-es beteget, ő idegrendszeri tüneteinek súlyosbodásával, esetleg új tünet jelentkezésével reagál. Állapotromláshoz vezethet az erős hideg- vagy melegbehatás, láz, UV-fény, baleset fizikai-lelki hatása, valamilyen vírus- vagy egyéb fertőzés, műtétek, amely átmenetileg megbontja a szervezet megszokott egyensúlyát"
Úgyhogy azt hiszem értem, miért aggódsz az állapotromlás miatt. Nem tudom, hány éves vagy, és hogy milyen tüneteid vannak. De ha nem komolyak, akkor szerintem nem érdemes kihagynod azt a CSODÁT, amit egy baba kihordása, örömteli várása, megszülése, és nevelése adhat Neked.
Ismeretlenül is sok kitartást, és boldog életet kívánok Neked!!! R :o)
Szia!
Gyógytornász vagyok,sajnos én sem tudok sokat az sm-ről a terhességet illetően!De az biztos,h fontos h hány éves vagy,mikor diagnosztizálták az sm-et és kapsz e kezelést-gyógyszeres és gyógytorna-bár tudom std-ok vannak!Szerintem ezzel kapcsolatban okvetlen kérd ki az orvosod,esetleg háziorovsod ill nőgyógyászod véleményét!És ami még ennél is fontosabb,h ha már babás vagy:-)ami fantasztikus az biztos-meg kell h nyugtassad magad,ne stresszelj abszolút (ne olvasgass sok hülyeséget a neten mert be tudnak paráztatni :-) )csak az érzéseidre és orovosdra hallgass mindenben!Neked triplán fontos a nyugalom,stressz mentes élet-FŐLEG most!!!!:-)
Nagyon boldog és nyugodt,egészséges babavárást kívánok!
27 hetes kismama!
Szió!Én Sle-és vagyok ezen a linken mindent meg tudsz a terhességedel járó konfliktusokal!Én szteroid ellenes vagyok,szerintem akkor is átt jutt a baba szerevezetébe:Ha rá hallgatsz akkor ne szedh szteroidokat,csak akkor mikor már betegséged sokk tünetet pródukál.Én most vagy 2 hétben,és kinlódok a derekamal,lábbamal,ketzewmmel szóval sórolhatnám,de birom mind egyes nap közel hozz ahoz hogy éltem legszebb ajándékához jussak!Remélem tudtzam neked segiteni.Még annyít,hogyszülés után 50% esélyünk van,hogy fellángol a betegségünk:((((Üdv:Zsuzsa
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! 25 éves vagyok, 2 éve derült ki mindez és most vagyok a 14. hétben. Próbálok nem stresszelni, de könnyű ezt mondani! Tudom...nem olyan könnyű, de azért elég rossz belegondolni ebbe a helyzetbe. No meg úgy, hogy dolgozom is mellette és a munkahelyemen nem tudják az sm-et. No mind1.
Próbálok pozitívan hozzáállni mindenhez. És remélem és imádkozom érte hogy se a picinek, sem nekem ne legyen semmi bajunk. Mindenkinek még 1x köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!