Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » S. O. s elkaphattam én is? és...

S. O. s elkaphattam én is? és ha igen akkor most mi lesz?

Figyelt kérdés
rubeolás a szomszéd nénink napi kapcsoaltban vagyok vele.most derült ki.azt mondta apu én minden oltást mekaptam kicsinek de most nagyon nagyon félek.30 hetes terhes vagyok.
2013. ápr. 28. 20:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Rubeola oltas van 1989 ota.

Minden terhes nőnek, aki nem esett át rózsahimlőn, vagy nem kapott ellene védőoltást, terhessége első 12 hetében óvatosnak kell lennie, és kerülnie minden érintkezést olyanokkal, akik rózsahimlősek vagy nemrég fertőzésen estek át. Kislányoknál régebben ajánlották annak elősegítését, hogy a természetes fertőzésen átessenek. Maguk a terhesek nem olthatók, hiszen élő, gyengített vírussal történik az oltás, és a vírusok a magzatot károsíthatják. Passzív immunizálás azonban lehetséges a beteggel való érintkezés utáni első 72 órában, de ez sem nyújt teljes körű védelmet.Ha nincsenek oltva, és korábban nem estek át természetes fertőzésen, akkor azonnali antitest-vizsgálatot végeznek.

2013. ápr. 28. 20:17
 2/2 anonim ***** válasza:
30 hetesen már nem veszélyes. Az első - nagyon korai szakaszban - nagyon veszélyes, vagyis minél korábbi a terhesség, annál nagyobb bajt okozhat. Ne idegeskedj!
2013. ápr. 28. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!