Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most hogy fogom tudni, hogy...

Most hogy fogom tudni, hogy mikor kell mennem AFP-re? Nem lesz jó az eredményem?

Figyelt kérdés
11 hetes vagyok. 05.03-án megyek 12 hetes UH-ra. Az a problémám, hogy nem tudom mikor volt az utolsó menstruációm, mert mindig össze-vissza volt meg. A 12 hetes Uh-ra is az alapján kértünk a védőnővel időpontot, hogy 8 hetesen voltam Uh-n és ott ráírták a leletemre hogy 8 hetes. Most akkor az AFP-vel mi lesz, mert azt olvastam hogy pontosan az utolsó menstruáció utáni 16. héten kell menni.

2013. ápr. 27. 06:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem majd a 12 hetes UH alapján fogják belőni a terhességi kort. És gondolom onnantól ahhoz lesz viszonyítva minden :)

25 hkm

2013. ápr. 27. 07:00
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az UH-n tudnak pontosítani, hogy hány hetes is vagy, így azt fogja a beutalóra írni a terhesgondozást végző doki.

Másrészt, ez egy olyan elavult teszt (nem is tudom, hogy miért kötelező még nálunk, több országban rég kivonták, mivel rengeteg fals poz. eredményt ad), hogy nem kell izgulni azon sem, ha pár nappal 16 hét előtt vagy után mész.

Harmadrészt pedig, mivel úgyis rendszertelenül jött a menstruációd, nehezebb kiszánolni, még ha tudnád is az utolsót, ugyanis a számoláshoz a periódusaid hossza is kéne (ami nálad változó)

2013. ápr. 27. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!