Nagyon megijedtem a TSH értékem miatt, segitenétek?
Tul vagyok egy sikertelen terhességen (ures petezsàk) Akkor azt mondtàk, nem hormonàlis problèma volt, hanem genetikai. Utolag màr nem tudom mit higyjek. Akkor mèg nem tudtam hogy bàrmi bajom lenne. Ezutàn hiàba probàlkoztunk, nem jott a baba, kivizsgàltattuk magunkat. Inzulinrezisztenciàt ès PCOS-t diagnosztizàltak. Erre Merckformint szedtem, diètàztam, most 5 hetes terhes multam. Viszont a TSH eredmènyem kb. fèl ève 2.78 lett. Akkor nem kaptam semmi gyogyszert, mondvàn èz boven a 4.2 hatàrèrtèk alatt van, addig nem kezelnek senkit pm hormonokkal. Ha kivul esik a reform tartomànyon az èrtèk, akkor van az, hogy 0-1 kozè àllitjàk be.
Most, hogy nèzelodtem a neten, mindenki gyogyszert kap màr ilyen èrtèkre. Az én endokrinologusom nem adott. Annyira megijedtem, mèg egy vetèlèst nem birnèk ki, olyan nehezen sikerult ez a pozitiv teszt is. :( Nem Magyarorszàgon èlek, itt màshogy vannak a vizsgàlatok, félek, hogy nem foglalkoznak a problèmàmmal. Vagy mire eredmènyeim lesznek, màr kèso lesz. Mi a vèlemènyetek?
5Nem rosszbol mondom, de az vàlaszoljon aki èrt valamit a dologhoz, feleslegesen ne riogasson senki. Koszonom szépen!)
nekem 5,04 volt, majd 4,195, semmit nem kell rá szednem:)
14 hkm
5,04 volt teherbeesés elott, azota csokkent? Vagy ezeket mikor mèrtèk, mikor màr utban volt a babo? :)
Egyèbkènt megnyugtattàl, koszi! :)
5,04 volt az első vérvételen, már terhesen, nekem előtte nem nézték, nem volt gondom (elvileg)
aztán rá 1 hónapra kb. most 4,195 volt, azt mondta az endo dokim, ez így teljesen ok, nem kell vele foglalkozni, ill. annyit kért, 2 hónap múlva nézzünk rá megint, de gyógyszert nem kell szednem
FT3 FT4 értéked van?
Nekem (Mo-on) havonta kell kontrollra járnom, terhesség alatt. Kb a 12. héten volt rossz a TSH értékem elöször. Vagyis akkor vették észre. Gyógyszert nem kaptam. Mostanra egész jól beállt gyógyszer nélkül
is. Viszont a baba védelme érdekében muszáj kontrolálni...
30 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!