Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most fogok végezni májusba...

Most fogok végezni májusba suliba de teherbe estem valószinüleg (ami nem baj) Kb 2 hónapos leszek mikor kezdek majd munkát keresni igy is alkalmaznak majd?

Figyelt kérdés
Ruházati-t végeztem de félek h nem fognak igy alkalmazni.Megmondjam h terhes vagyok vagy ne mondjak semmit és majd közbe ha látszik akkor elmondom.Ha elmondom akkor elmehetek táppénzre ugy h kb 2-3 hpot dolgoztam vagy sem?

2013. ápr. 23. 10:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

"Valakit csak azért nem alkalmazni mert terhes elég nagy bunkóság és diszkrimináció. "

Ebben neked igazad van, csakhogy!

Ha alkalmazottat keresel, akkor azt hosszú távra akarod felvenni, és nem csak néhány hónapra.

Ráadásul egy terhességnél sosem lehet tudni, hogy nem e adódik valami probléma, ami miatt kimarad a nő, állandóan táppénzre megy és/vagy vizsgálatokra, fáradékony, rosszul van stb. Ráadásul borítékolható, hogy fél évnél tovább amúgy sem dolgozik majd. Ez így kitolás a munkáltatóval, és a munkatársakkal is. Szóval nem kéne csodálkozni, ha nem ugrál örömében.

Szerintem nem bunkóság, ha valaki olyan alkalmazottat keres, akire számítani lehet, és vesz fel olyat, aki fél éven belül lelép, és ez alatt a fél év alatt sem nyújt 100 százalékot.

2013. ápr. 23. 10:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg már az elején elmondod, h terhes vagy, mert te jó fej akarsz lenni és nem titkolózni, akkor fel sem vesz,vagy ha 1-2 hónap után mondod el, akkor meg kirúg és indokolnia sem kell, mert próbaidő alatt kirúghat, ha terhes vagy, ha nem. Tovább meg úgyse tudnád titkolni, mert látszani fog, meg lehet, h úgy fogod magad érezni, h folyton ennél, ülnél, pisilnél, azt meg a munkatársak vagy a főnök kiszúrja és repülsz.

Amit itt írt valaki, h a 8. hónapig dolgozhat akár. Dolgozhatna, de ritka az a munkáltató, aki terhest alkalmaz, mert macerás: el kell engednie vizsgálatokra, nem emelhet nagy, nehéz dobozokat, nem mászhat magasra, stb. A legtöbb ruhabutikban egyszerűen nem engedik meg, h leülj, akkor sem, ha senki sincs, mert úgy van vele a tulaj, h kifizet nettó 80-at neked, akkor álljál egész nap. Ha nincs mit csinálni, akkor rendezd a ruhákat színek szerint, ha befejezted, mosd le a kirakatot, mindegy, csak csinálj valamit. Na meg hol van már napi 8 órás munkaidő? Egy bevásárlóközpontban az üzletek 9kor nyitnak, este 8kor zárnak. Tehát te mész fél9-re és végzel este fél 9kor. Ez 12 órás munkaidő. Terhesen nem bírnád a 8. hónapig akkor se, ha maradhatnál.

2013. ápr. 23. 11:32
 13/17 anonim ***** válasza:
60%
Én is babás voltam már mikor kerestem munkát keresni,elvileg lett volna ely ahová felvettek volna de mivel folyamatosan hánytam ezért hát...nem tudtam menni dolgozni,az a baj hogy ez veled is előfordulhat szóval azért szerintem ne éld bele magadat ennyire hogy találsz munkát:SSajnos az esetek többségében nem alkalmaznak terhesen senkit..még van hogy akkor is kirugnak ha elötte éveket húztál le az adott helyen de várandós leszel és hát így már nem vagy jó munkaerő...(mintha csak egy betegség lenne...)Nekem annyi szerencsém volt hogy bevoltam jelentve a családi cégbe mert hát ugye TB sem jár ha valaki terhes...vagy fizeted magad után vagy nincsen amit azért ugye nem lehet....Nálunk apuka dolgozik egyszerre 2munkahelyen és csak így tudunk megélni(nem nyomorgunk vagy ilyesmi,van albérletünk,autónk,betudunk kellő képpen vásárolni csak mondjuk éppen nyaralásra nem tudunk félre tenni ami hát...most Istenem)úgyhogy azért ha az ember nagyon akarja akkor meg lehet mindent oldani.Én körmösnek akarok tanulni júniusban kezdem a tanfolyamot mert azt ugye itthon is lehet csinálni:)Úgyhogy ha munkád nem is lesz attól még nem kell elkeseredni.De ha esetleg úgy néz ki felvesznek valahová akkor ne hazudj...mond meg hogy babás vagy de eltudod látni ettől a munkádat maximálisan:)Próba szerencse!
2013. ápr. 23. 11:38
 14/17 anonim ***** válasza:
72%
Esély akkor is jár mindenkinek aki dolgozni akar, még akkor is ha kismama. Ha munkáltató lennék akkor is megadnám nekik az esélyt. Ha jól végeznék a munkáikat akkor pedig szülési után vissza venném őket. Ha valaki nem dolgozik akkor meg kapja a sok negatív beszolást, hogy az adózok pénzéből neveli a gyerekét. De hát mit csináljon az a szerencsétlen nő ha pont a kicsi miatt nem veszik fel sehová bármennyire is szeretne dolgozni? Szomorú hogy ilyen világot élünk. Ezért szüli a nők többsége egymás után segélyre a gyerekeket, mert nincs aki munkát adna nekik.
2013. ápr. 23. 20:06
 15/17 anonim ***** válasza:
57%
Utolsó, gondolj bele a következőbe: Van egy boltod két eladóval, az egyik felmondott, szeretnél felvenni még egyet, de akit felvettél, az kismama és hol nem tud bejönni dolgozni, hol haza kell mennie korábban, hol vizsgálatra megy, így mindig a másik eladó szív helyette, ugyanannyi fizuért, mint a kismama. Így a másik eladó hamar kikészül, elfárad és fel fog mondani, te, a tulaj pedig ott maradsz munkaerő nélkül, mert a kismama meg már nem tud sokáig maradni. Így aztán neked új munkaerőt kell felvenni, betanítani, addig meg ülhetsz te a kasszában, töltheted az árut a polcokra stb egész héten napi 12 órában. szóval ezért nem adnak "esélyt" a kismamának, mert munkáltatói szemmel csak a baj van vele.
2013. ápr. 23. 21:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen tényleg van benne valami, csak az a gond hogy gyes után se nagyon vesznek fel. S ilyenkor nem jó azt hallani hogy élösködő vagy habár te dolgoznál csak ép nem jön össze, nem kellesz mert gyereked van.
2013. ápr. 23. 23:04
 17/17 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Én is ezzel a problémával fogok szembesülni a gyerek után. Most is munkanélküli vagyok már egy éve. Független vagyok, túlórákat, hétvégéket vállalok, nem gond a napi egyszeri evés, nem gond a terhelés és nem tudok egy bolti eladói munkát megkapni. Akkor mi lesz kisgyerekesként, ha 3/4 4-kor nekem minden áldott nap véget ér a munkaidő, mert az oviba oda kell érni? És ha beteg, otthon kell maradnom, felváltva a férjjel persze. Más segítségem nincs. Így a kereskedelem teljesen kiesik nekem, mint lehetőség.
2013. ápr. 24. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!