Hányadik héttől kezdtétek a pocitokat kenegetni a terhességi csikok ellen-?
Hetet nem tudok, amikor már kezdett nőni, legalábbis az elsőnél, de nem kentem ám rendszeresen, mégsem lett csíkom, illetve legalul két kb. 1 cm-s, de csak utólag vettem észre, és pár hónap alatt teljesen el is halványodott.
Sajnos nem attól függ a csíkok kialakulása hogy kenegeted-e, hanem hogy milyenek a kötőszöveteid, az pedig genetika. Sógornőmnek 1 db csíkja sincs, pedig 4 terhessége volt, sose kente semmivel és mindegyik babával 30-40 kg-t hízott, majd fogyott is le minden terhesség után, és se csík se a fogyás nem látszik meg a bőrén, jók a genetikai adottságai. És ismerek olyat, aki kenegette lelkiismeretesen mégis már 28 hetesen nagyon csúnya repedései voltak a bőrén.
Én most csak a lelkiismeretem megnyugtatása végett kenegetem :-), hogy ha esetleg lesz csíkom akkor ne magamat hibáztassam hogy miért nem kenegettem, Elasti-Q krémet használok, 3000 ft a 200 ml flakon, jó kiadós, kevés kell belőle, hidratálónak is jó (mondjuk nekem amúgy sem száraz a bőröm, nem is viszket a pocakom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!