Mikor mondjam el a munkahelyemen hogy várandós vagyok?
Figyelt kérdés
Tescoba dolgozok pénztárosként pontosabban Asco asszinsztens vagyok és pénztáros, ha önkiszolgálóba kerülök akkor 8 és fél órát kell egyhuzamba állnom fél óra pihenővel, anyi lenne a kérdés hogy ti mikor szolnátok hogy ne tudjanak kirúgni és hogy mert szerintem ha megtudják hogy terhes vagyok azonnal ki fognak rúgni hiába vagyok jó munkaerő.2013. ápr. 23. 09:47
1/12 anonim válasza:
Mikor a doki ad egy papírt, 9 hetesen kb. hogy terhes vagy, élő embrió....
Elmész a védőnőhöz, ad kiskönyvet, na ha ez a kettő megvan, azonnal szólok, és nem tudnak kirúgni!
2/12 anonim válasza:
Minél előbb jelentsd be, hogy babát vársz, lehetőleg írásban, onnantól kezdve nem rúghat ki, védett leszel. És ha már nem bírod a strapát, a tempót, elmégy táppénzre. Fölösleges halogatni meg spekulálni a nem bejelentéssel, mert csak magaddal szúrsz ki. Nyugodtan jelentsd be, legalább védett leszel, ezáltal megnyugszol. És ők is tudják hányadán állnak, legyen idejük pótolni téged. Ha fair vagy velük, akkor jó esetben ők is azok lesznek, és majd talán visszavesznek.
3/12 A kérdező kommentje:
Hogy-hogy nem tudnak kirúgni? Igazából ahogy meg kapom a papírt el akarok jönni táppénzre mert nagyon rosszul viselem a mostani terhességem és itt a lányom is akkor vele tudok legalább lenni.
2013. ápr. 23. 09:54
4/12 A kérdező kommentje:
Attól hogy vissza vesznek e attól nem félek, attól már inkább hogy most még ki akarnak valahogy rúgni, bár akkor ezek szerint nem rúghatnak ki.
2013. ápr. 23. 09:55
5/12 anonim válasza:
Amint bejelented, onnantól kezdve védett vagy a kirúgás ellen. De lehetőleg írásban tedd, hogy legyen nyoma, ne tagadhassák le, hogy ők nem is tudtak róla, és más miatt rúgtak ki.
6/12 A kérdező kommentje:
Oké írásba és azt 2 példányba? gondolom mert akkor az egyikre kérek egy aláírást pecséttel az enyémre a másik meg lehet akkor az övéké ugye?
2013. ápr. 23. 10:12
7/12 Timcsikusz válasza:
szija
egyet értek az előttem szólókkal
nem rúghatnak ki!
egyébként én is kasszás vagyok csak én Spárban.
8 órát dolgozom szintén.
én bírom semmi bajom tulajdonképp nem is tudnék itthon ülni.
tudják bennt h kismama vagyok és úgy is viszonyulnak hozzám.
nem kell pakolnom max papir árut ha van egy kis időm.
mondd el mielőbb!!
17hkm
8/12 A kérdező kommentje:
Pénztárosként én is bírnám nem azzal van a baj hanem hogy önkiszolgáló kassza ami anyit jelent hogy 4 kasszát üzemeltetek egyedül és ha megjön a tömeg akkor rohangláok 4 kassza közt mint egy állat, nagyon nehéz még egy olyan embernek is aki nem állapotos de így nagyon nehéz főleg hogy most a 2. terhességemet sokkal rosszabbul viselem mint az elsőt.
2013. ápr. 23. 10:26
9/12 anonim válasza:
Ha bejelented a terhességedet nem rúghatnak ki, úgy jó ahogy írtad, hogy írásban bejelented, 2 példányban írod meg a levelet, egyiket odaadod az illetékesnek, másikra kérsz egy "Átvettem"-et és egy dátumot, aláírást, pecsétet az átvevőtől. Innen kezdve védve vagy. És egyébként visszavenni is köteles lesz. Az igaz, hogy utána majd kirúghat, de vissza kell vegyen és ha visszavett csak 30 nap után rúghat ki, de akkor is ki kell adnia előtte a felgyűlt szabijaidat (vagy ki kell fizetnie).
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske :D
2013. ápr. 23. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!