Könnyű olyan orvost/szülésznőt találni, aki megpróbálja a gátvédelmet? Ügyeletesnél is lehetséges ezzel szülni?
A második babánkat várjuk, külföldön élünk. Az első babámat itt szültem és alapból a gátvédelemmel próbálkoztak, ami sikerült is mindenféle gond nélkül. Azt mondják, hogy ha a 2. baba nem lesz különösen rossz fekvésű, vagy nem lesz komplikáció, akkor biztosan menni fog ismét a gátvédelem.
Most viszont úgy néz ki, hogy mégsem itt szülök, hanem pár hónapra Magyarországra költözünk. Egy olyan orvos van, akit szivesen felfogadnék, ha ő nem vállal valamiért, akkor ügyeletesnél fogok szülni, mert már bőven a 30. hét után leszek, amikor odaköltözünk, ha fogadnék valakit, az is épp olyan ismeretlen lenne nekem, mint az ügyeletes.
Az egyik barátnőm azt mondta, hogy felejtsem el, hogy engedik megszülni védelemmel ott a 2. babát, akkor sem, ha elsőre is sikerült. Azt mondja, hogy embert sem fogok találni rá, hogy egyáltalán esélyt adjunk a dolognak.
Tényleg igaz ez?
én első
akkor módosítok, Pesten minden kórházban.
Kedves második. Lehet, hogy te nem értesz egyet a gátvédelemmel, de nyugaton az a természetes, a babának nem nehezebb, ha rendesen elő vagy készítve és sokkal egyszerűbb, ha az embert nem varrják. Én a háromból egyszer repedtem egy egész picit, de én ültem, szaladgáltam másnap, míg a gátvágásosok nem tudtak leülni. A kisrepedés varrás nélkül is sokkal gyorsabban gyógyul mint a vágás.
Ez hülyeség. Már szinte mindenhol pártolják a gátvédelmet. PErsze beszéld meg a dokiddal, ha ügyeletesnél szülsz, neki is mond.
Nekem nem volt fogadott dokim, ügyeleten szültem, de szóltam, hogy szeretnék gátvédelmet, ha lehet, de nem lehetett, mert felcsapott kézzel jött ki a lányom, de így is csak 3 cmt vágtak-amúgy ez sem a világ vége. Nagyon gyorsan gyógyult, semmi bajom nem volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!