Gátvédelmet alkalmaz a szülésznő -ez mit jelent pontosan? Két fájás között masszírozgat vagy mit?

Igen, ez is a resze, de nem csak ez. Nagyon fontos meg az, hogy a szulesznod lassa, amit kell, utasitson, te pedig azt csinald, amit o mond.
A gatvedelem alapszabalya, hogy nem robbanhat ki egy-ket nagy fajassal a baba, mert ha olyan hirtelen kinyomul, akkor a szovetek nem tudnak megfelelo mereture tagulni, nem tudjak a baba alakjat felvenni, mert nincs erre idejuk.
Gatvedelemnel viszont aprankent jon csak ki a baba, centikrol centikre halad. A szulesznod latja, erzi, hogy mennyit haladhat egyszerre, ha ugy erzi, hogy eleg, akkor szol, hogy ne nyomj es neked akkor tenyleg nem szabad nyomni, akkor sem, ha iszonyatos kesztetest erzel. El kell hihegni a tolofajast. Ezutan kicsit vartok, ha a szuleszno ugy erzi, hogy johet tovabb a baba, akkor szol, hogy ismet nyomj, ha esetleg addig elmult a tolasi kenyszered, akkor vartok a kovetkezore. Ezert tart tovabb (metszesnel nem kell varni, ott nehany fajasnal nyomni kell, mint a gep es szinte ropulhet is ki a baba).
Nekem nem fajt egyebkent a gatvedelmes kitolas, inkabb azt mondanam, hogy az eros nyomasok miatt fizikailag volt megterhelo es az onkontrollomat tette probara, hogy vissza tudom-e tartani a nyomast akkor is, amikor iszonyatos nagy kenyszerem van ra. De kivitelezheto volt. Mondjuk engem kezzel nem tagitottak, nem is nagyon massziroztak, inkabb csak olajoztak a huvelyemet. Nekem nagyon bejott, igaz, metszessel meg nem szultem, de barmilyen hihetetlen a szules utan percekkel nekem mar semmilyen fajdalmam nem volt, csak faradt voltam. Egy percig sem fajt a huvelyem, sem a gatam, sem semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!