Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, anyukák nagyon meg...

Kismamák, anyukák nagyon meg vagyok ijedve az AFP eredményein miatt, nyugtassatok meg?

Figyelt kérdés

AFP eredményein alacsonyak:(

12. Heti UHn az orrcsontja látszódott, minden rendben volt.

Konbinált tesztem is negatív lett 1:3200 hoz.

4D UHn is mindent rendben találtak.

AFP eredmènyeim:

AFP (terhes) 17,57 iu/ml

MOM èrték: 0,58

MOM korrigált: 0,60

16+3 hetesen voltam.

Nagyon nagyon el vagyok keseredve zokogva jöttem ki az SZTKbòl:(((

Védőnömet felhívtam azt mondta, hogy elavult az AFP és ha a kombinált tesztem jò, azt nèzzem de menjek orvoshoz azért:(

Nem tudok megnyugodni, legszívesebben most mennék valahova, hogy mondjanak valamit!!!

Volt valaki ìgy???

2013. ápr. 22. 14:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Ebben az eredményben mi a rossz?
2013. ápr. 22. 14:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

En külföldön szültem, ott nem is neztek az AFP-t.

2013. ápr. 22. 15:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Elvileg a mom értékek alacsonyak eléggé! :( lwgalább is a lelet szerint

A MOMnak kellene:0,80felett lennie

Korrigált momnak: 0,70 felett lennie...:(

2013. ápr. 22. 15:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Nézd: [link]

A 0.6 MoM majdnem hogy a t görbe szerinti középtartomány, azaz az egészséges terhességek kb. 50%-a 0.6 MoM vagy alacsonyabb.

Nekem egyébként 0,5 volt, a kockázatbecslés szerint 1:3000-hez, egyetlen percet sem aggódtam miatta, a lányomnak meg kutya baja, lassan egy éves. A férjem orvos, szerinte is tökéletes volt az eredmény.

2013. ápr. 22. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
És nálunk 0,5 az alsó határ. Nem 0,8.
2013. ápr. 22. 15:02
 6/9 A kérdező kommentje:
2!!! Nagyon köszönöm, remélem is hogy a kombinált teszt a mérvadó!!! Miért kell ijesztgetni a kismamákat?? Bele őrülök a várakozásba!!!!!
2013. ápr. 22. 15:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek lányok!!szerdán megyek SZTKba, és hétfőn a magánhoz!! Biztos jobban tudjátok, mint én hiszen nekem ez az első kisbabám!!
2013. ápr. 22. 15:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokmindentől függ az eredmény pontossága, pl hogy biztosan a 16 héten csinálták-e a vizsgálatot. Ahhoz hogy pontos időben végezzék, pontosan kéne tudniuk, hogy hány hetes a magzat. Még ha jó időben végzik, ez akkor is csak egy kismamaidegesítő becslés. Ami nagyon ritka. A magas AFP nyitott gerincre utal, biztosan megnézik majd ultrahangon. A nyitott gerincnek is rengeteg fajtája van, A leggyakoribb az enyhe, amikor semmit nem kell vele tenni. Nekem ilyen van, enyhén nyitott gerincem. Igazából semmiféle hátrányom nem származik belőle. A következő leggyakoribb van az öcsémnek, ahol kímélni kell a gerincet, és gyógytornázni. Neki pl csak felnőtt korában vették észre! Annyi, hogy egy kicsit furcsán jár, de nem feltűnően. Szóval annyira ne aggódj amilyen rossznak hangzik, mert azzal nem mész semmire.
2013. ápr. 22. 15:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj.Az AFP egy nagyon elavult módszer,tudomásom szerint már csak nálunk alkalmazzák,nagyon sok kismamát ismerek ahol nem lett jó az eredmény és teljesen egészséges babájuk születt.Nagyon jó,h megcsináltattad a kombináltat az a lényeg és az UH.Ne idegeskedj minden rendben lesz:-)
2013. ápr. 22. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!