Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A baba keresztben is feküdhet...

A baba keresztben is feküdhet a hasban?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha buta a kérdésem. De arra lennék kiváncsi, hogy a baba csak far- vagy fejfekvésű lehet, vagy keresztben is lehet a pocakban? Pár napja, kb egy hete a hasam jobb oldala fájogat, és néha kerek dudor van rajta, miközben a másik oldalon nincs. És sok mocorgást is érzek ugyanitt, van hogy a két oldalamon egyszerre rúg, vagy nem tudom mit csinál, ugrik egy nagyot. Sokszor feküdni sem tudok a jobb oldalamon, mert érzem hogy fáj, kellemetlen, nyomódik. 18 héten még medence fekvésű volt, elmozdult volna azóta? Mert a hasam alján is sokszor érzek nagy rúgásokat, viszont ezt a hasam jobb oldalán tapasztalt dolgokat nem nagyon tudom hova tenni. 26 hetes vagyok, a babám 32cm és 1kg, valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy keresztben feküdne, nagynak találom hozzá. De akkor mégis melyik részét érezhetem oldalt?

Köszönöm a válaszokat, véleményeket.

2013. ápr. 22. 10:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ne tudna! Barátnőmnek ezért lett császár mert végig keresztben feküdt a baba!
2013. ápr. 22. 10:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

simán lehet harántfekvéses, van még elég helye, elvégre a harmada annak a súlynak jelenleg, amivel várhatóan meg fog születni, akár még bukfencezhet is

nekem is hihetetlen volt, hogy milyen kis helyen elférnek, tudnak forgolódni, de biztos Te is hallottál már olyanról, hogy közvetlenül szülés előtt fordult meg a baba, tehát még akkor is van hozzá helye, bár jóval kevesebb, mint most

3/12 anonim ***** válasza:
Nekem keresztben fekszik egyelőre, azt olvastam ez változhat. Ne ijedj meg. 26 hkm.
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát, elég nehéz elképzelni, de biztos úgy van, ahogyan mondjátok. Akkor az a kerek dudor a feje lehet, szerintem, mert mindig ott a dudor, a másik oldalon nincs dudor, és mindig a bal oldalamnál rúg. Nem sérül, nyomódik meg a feje, ha a jobb oldalamra fekszem, ott alszom?
2013. ápr. 22. 10:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Még bárhogy fekhet, nagyon sok helye van!!!

Nekem 25 hetesen faros volt, következő héten már befordúlt!

A baba mint egy gombóc van a pocakban!

A lábai a feje mellett vannak, szóval annyira nem tudni mikor mi hol micsoda:)))

2013. ápr. 22. 10:42
 6/12 anonim ***** válasza:
Nálam mivel ugyanez a helyzet, bennem is megfogalmazódott ez a kérdés, nem nyomom-e meg a fejét ha a jobb oldalamon fekszek. Ha megnyugtat, vedd körbe magad párnával, amúgy is kényelmesebb.
2013. ápr. 22. 10:54
 7/12 Golan Trevize ***** válasza:

"Nem sérül, nyomódik meg a feje, ha a jobb oldalamra fekszem, ott alszom?"

Nem, mert a magzatvíz megvédi.

Ha nem hiszed, tegyél egy teniszladbát egy kifejezetten vízzel tölthető lufiba (azok vastagabbak, erősebbek), töltsd meg vízzel a lufit, és próbáld utána megnyomni a teniszlabdát.

2013. ápr. 22. 10:56
 8/12 anonim ***** válasza:
semmi baja nem lesz tőle, mint ahogy mondod is, kényelmetlen úgy feküdnöd, jelzi a baba ,hogy mi nem jó neki, de ne aggódj, eléggé védve van
2013. ápr. 22. 10:56
 9/12 anonim ***** válasza:
Persze ezt nevezik haránt fekvésnek. De még megfordulhat.
2013. ápr. 22. 11:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem 4d uh-n tavaly az ikreim voltak így, de úgy, hogy előtte fejvégűek voltak. Szóval a nő azt mondta, nézett már ikreket, de ilyet nem látott, mindketten keresztben feküdtek, úgy, hogy a külsőnek csak a hátát látta, a másiknak meg a feje tetejét. Egyik meg állítólag a kezét a másik feje mögé rakta, mintha átölelte volna. (egypetéjűek).

32. héten meg farosak voltak, 33-34 hétre pedig mindketten fejvégűek, Szóval lehet, persze.

2013. ápr. 22. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!