Ti szóltatok a rokonoknak, barátoknak, mikor elindultatok szülni a kórházba?
7. vagyok. Nem tudom, én tiszteletben tartanám a barátnőm kérését. De mondhatnád neki határozottabban is... Minden kertelés nélkül is (ha igazi barát, az őszinteség nem lehet akadály): "Nem szeretném, hogy ott legyél, mert ezt csak a párommal akarom megosztani. Szeretlek, jó barátnő vagy, méltányolom, hogy részt akarsz venni benne, de én inkább kihagynám."
Tán hátha...
Köszönöm! :-)
Igen, megpróbálom... Nehéz így nyugodtan várni a babát, valaki mindig igyekszik előtérbe helyezkedni... Ma például egy másik "barátnő" azzal jött, hogy ugye nem fogok teljesen begubózni a baba születése után, ugye vele is fogok foglalkozni... Pff
Szintén a 7. :)
Igen, ilyenkor mindenki (olykor már önző mód) ki akarja venni a részét a babázásból. A gond az, hogyha erőszakosan rád telepszenek és nem veszik már figyelembe a kérésed. És bocsáss meg, de most pont ezt látni. Hogy senki nem foglalkozik azzal, hogy te mit szeretnél, csak az megy, hogy mindenki más babázni akar. Pedig ő a ti kapcsolatotok gyümölcse, nem pedig a rokonságé.
Én előre pedzegetem már, hogy nem lesz állandóan kézben a baba és magam szeretnék gondoskodni róla, én szeretném ellátni (értelemszerűen a párommal) és ha kell segítség, minden illetékes száma megvan, biztosra vehetik, hogy fogok telefonálni.
"Ha bent akarnak lenni, miért ne lehetnének??"
Mert a kérdezőt zavarja. Ő fog szülni, legyen már az ő kívánsága szerint az esemény, és ne arra kelljen koncentrálnia, hogy kint állnak a rokonok, de a szülés elhúzódik, stb. Hagyják már békén.
Őszintén szólva, az első napon a férjemen kívül én sem kívántam mást látni, nekem kellett az az idő magamra meg a gyerekre, és nem arra vágytam, hogy még integessek a fél családnak meg a baráti körömnek.
Én lennék a 7. :)
Igen, én is azt mondom, hogyha a Kérdezőnket zavarja, akkor ne legyenek ott. Az ő babájuk, és hadd történjen minden úgy, ahogy ő szeretné. Persze, állhat kinn a rokonság, meg nem kell találkozni velük, de szerinted, az a Kérdezőt nem frusztrálná, hogy esetleg sétálna egyet, aztán belebotlik "véletlen" a rokonságba, aki meg ilyenkor lelkesen osztja a tanácsokat? Oh, én "nagyon örülnék" neki. Meg ez elég intim élmény, ami nem tartozik mindenkire. A nagyszülők már átélték, és meg kell tanulni diszkréten háttérbe vonulni, és ami a legfontosabb: átadni az elsőbbséget az újdonsült apukának! Hiszen azért ez az a szituáció ami két emberre, plusz egy picire tartozik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!