Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek hogy jobb legyen...

Mit tegyek hogy jobb legyen mindkettőnknek? Elsősorban párok, kismamák, illetve velünk egy cipőben járó emberek válaszára várok.

Figyelt kérdés

A barátnőmmel lassan másfél éve vagyunk együtt(1év4hó)

kb 5hóbapja, volt egy abortusz, amikor is korainak tartottuk még a gyerek vállalást, hiszen akkor még csak albérlet, és minimálbér volt.

Most hogy már ezerszer jobb az anyagi helyzetünk, és 5éves munkaszerződésem van, saját házunk, és mindent sikerült elérnünk amit szerettünk volna, arra gondoltunk, hogy meg engedhetjük magunknak hogy bővüljön a család.

Elmentünk egy nőgyógyászhoz, hogy megtudjuk hogy abortusz után lehetséges-e a szülés. Sajnos azt mondta az orvos hogy 30% esélyünk van rá.

Miután 2napig jól kisírtuk magunkat sok minden eszünkbe jutott. Gondoltunk az örökbefogadásra, és arra is, hogy ezt az évet arra áldozzuk hogy hátha megtörténik velünk is a csoda, és az a kevéske 30% számunkra még hatalmas remény.

A barátnőm miatt nagyon rosszul érzem magam, mivel akkoriban még én hoztam fel a dolgot hogy egyenlőre jobb lenne elfelejteni. Nem tudom hogy mit tegyek, hogy neki is, és nekem is jobb legyen, hiszen ÉN tehetek róla hogy ez az egész így alakult.

A kórházban, amikor elvetettük akkor azt mondták az orvosok hogy tökéletesen sikerült, és semmi gond nem lessz a szüléssel, ha majd szeretnénk.

Pereskedni mindenki azt mondja hogy felesleges, mivel mi "kis emberek" vagyunk, és egy kórházat nem győzhetünk le.

Ha a perhez folyamodnánk, akkor sem lenne jobb, talán csak nekem lenne könnyebb hogy másra tudnám "fogni" ezt a helyzetet.

Akik voltak/vannak ilyen helyzetben kérem írjanak.

Legvégső elkeseredésemben, a barátnőm tudta nélkül osztom meg ezt veletek.

Kérlek adjatok tanácsot, hogy jobb legyen mind kettőnknek.

2013. ápr. 19. 21:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Sajat tapasztalatom es a baratnomet szeretnem megosztani veled, hatha segit: Mielott belekezdtunk a babaprojektbe a nogyogyasz nekynk is kb 30% eselyt latott a teherbeesesre. Ennek ellenere az elso honapban osszejott. Az egyik baratnomnek 18 evesen volt egy "jol sikerult" abortusza (most 22 eves) nekik az 5.honapban jott ossze (miutan az orvos azt mondta, hogy valami felre sikerulhetett az abortusz soran es o nem lat eselyt a terhessegre). A mostani nogyogyasza viszont azt mondta, hogy talan epp azert nem jott ossze hamarabb, mert gorcsoltek az elozo orvos szavai miatt. Szoval annyit tudok mondani, hogy mindketten fiatalok vagytok es ha nem gorcsoltok akkor tuti osszejon. Sok sikert nektek!
2013. ápr. 20. 00:55
 12/21 anonim ***** válasza:
Nekem is volt abortuszom,szintén korainak tartottuk! Nekem is 30% esélyt mondtak a teherbe esésre! Rá kb 8hónapra ismét teherbe estem :) 4éves gyönyörű egészséges kisfiam van! Egy jó tanács ne stresszeljetek, mert nálad a sperma minőségét rontja a stressz a párod szervezete pedig stressz hatására olyan hormont termel ami úgynevezett természetes fogamzásgátlóként hat!
2013. ápr. 20. 08:02
 13/21 anonim ***** válasza:
Édesanyámnak előttem több abortusza is volt, és aztán apámmal mégis összehoztak engem pedig addigra már nem is volt fiatal. Ti meg a húszas éveitek elején vagytok... szerintem menni fog az. A számok azok csak számok, és nem is a ti egyedi eseteteket nézi a doki, hanem ezek csak amolyan általánosítások.
2013. ápr. 20. 08:18
 14/21 anonim ***** válasza:
Egy teljesen egészséges párnak (akinek nem volt abortusza), 25-30% esélye van a teherbeesésre havonta. Nem értem ezeket a százalékos dolgokat honnan szedik az orvosok, ők se tudnak többet a természetnél.
2013. ápr. 20. 11:43
 15/21 anonim ***** válasza:
Először is nyugodjatok meg. Nekem is volt abortuszom 6éve,most pedig újra terhes vagyok. Nem mentem el dokihoz kérdezősködni,mert anno megmondták,hogy nem volt gond,majd jöhet később szépen a baba. Nem biztos,hogy rögtön összejön nektek,de barátnődnek tanácsolom az enyhe agykontrollt. Pl. Én eldöntöttem.hogy most jönni fog a baba,mert itt az ideje és várni fogjuk. Jött is,bár még az elején vagyok :) Csak nyugodjatok meg,Pécsen tudok jó dokit ajánlani,én is idevalósi vagyok! Lehet,hogy nem árt vele is beszélni,hátha megnyugtat :)
2013. ápr. 21. 07:08
 16/21 A kérdező kommentje:

Medvizsgálta tegnap előtt Dr.Süthc Gábor professzor, és enyhe 4deák igazolványért ki is jött hozzánk.

Nos, tegnap nagy ünneplésben voltunk, mivel a doki azt mondta amit szerettünk volna hallani.:)

Azt mondta a vizsgálat után, hogy nincs semmi nyoma az abortusznak, és hogy legközelebb igazi orvoshoz menjünk, de olyan szerencsétlenekhez, mint Kaposváron akik vannak.

Kicsit másnaposak vagyunk, de azt hiszem már ránk fért hogy kicsit jól érezzük magunkat.:)

Köszönöm a jó tanácsokat a kommentelőknek, és sok boldogságot a leendő anyukáknak.:)

és üzenném nektek, hogy nemsokára mi is beállunk a sorba.:)

2013. ápr. 22. 09:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Látod látod, megmondtuk,hogy ne aggódj ninics semmi gond :)! Kívánom,hogy mihamarabb sikerűljön a baba! :)
2013. ápr. 22. 12:32
 18/21 Golan Trevize ***** válasza:

"kb 5hóbapja, volt egy abortusz, amikor is korainak tartottuk még a gyerek vállalást, hiszen akkor még csak albérlet, és minimálbér volt.

Most hogy már ezerszer jobb az anyagi helyzetünk, és 5éves munkaszerződésem van, saját házunk, és mindent sikerült elérnünk amit szerettünk volna, arra gondoltunk, hogy meg engedhetjük magunknak hogy bővüljön a család."

Tanácsot nem tudok adni, de máshol, ahol azt szoktam mondani, hogy az anyagi okokból történő abortusz egy orbátilás baromság, mert hónapok alatt óriásit változhat az ember helyzete, akár pozitív, akár negatív irányba, majd a te példádat fogom felhozni.

2013. ápr. 22. 12:39
 19/21 anonim ***** válasza:
81%

Igen, nekem is azon akadt meg a szemem, amit az utolsó válaszoló írt.:( Ha megtartjátok azt a babát, akkor már hamarosan szülhetne a barátnőd. Ez nagyon szomorú!

Ne érts félre, nem ítéllek el titeket, mert semmit sem tudok az életetekről, de azt nem fogom tudni soha megérteni, hogy mi olyan történhet 5 hónap alatt, aminek legalább egy kis részét nem lehetett előre látni. Ha saját lakásotok van, akkor biztos nem az utóbbi 5 hónapban kezdtétek összeszedni rá a pénzt.

Egyébként édesanyám is hasonlóan járt. 16 évesen teherbe esett, aztán elvetette a babát. Teljesen összezuhant, mai napig képtelen beszélni róla. 6 hónap múlva ismét teherbe esett és 17 és fél éves korában megszülettem én. Sokszor eszembe jut, hogy mekkora mázlim van, hogy én a 2. gyerek voltam, mert akkor most nem tudnék itt írni.:( Nagyon szeretem édesanyámat, de számomra ez teljesen érthetetlen. Arra tudom csak fogni a dolgot, hogy a környezet nyomására döntött így és 2. alkalommal már kiállt magáért.:(

Azért sok sikert, remélem teljesül a vágyatok!:)

2013. ápr. 26. 05:25
 20/21 A kérdező kommentje:

amikor ez történt, nos akkor othol dolgoztam egy műanyaggyárban, és a barátnőm pedig lépcsőházakban takarított időnként.

az 5hónap alatt sikerült találnom németországban egy munkát, és havonta kb2200eurót keresek. szóval kb 630 ezret.

a ház amit vettünk 6millió2 volt és részletbe fizetjük ki, és már mindjárt meg is lessz.

Magyarországon sokan ennél rosszabb helyzetben élők több gyereket vállalnak, és sokszok még 1gyereket is igencsak nehéz felnevelni.

azthiszem hogy ha találok egy ennél is jobban fizető munkát (kilátásban van 2)

akkor azis lehet hogy kiköltözünk.

már annyi mindent beszéltünk hogy mi lessz ha jön a baba. kiderült hogy akkor le kell majd szoknom a cigiről, mert nem szabad rossz példát mutatni a gyereknek.

nagyon jó hogy már ilyenekről tudunk beszélgetni.

2013. ápr. 29. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!