Mit tegyek hogy jobb legyen mindkettőnknek? Elsősorban párok, kismamák, illetve velünk egy cipőben járó emberek válaszára várok.
A barátnőmmel lassan másfél éve vagyunk együtt(1év4hó)
kb 5hóbapja, volt egy abortusz, amikor is korainak tartottuk még a gyerek vállalást, hiszen akkor még csak albérlet, és minimálbér volt.
Most hogy már ezerszer jobb az anyagi helyzetünk, és 5éves munkaszerződésem van, saját házunk, és mindent sikerült elérnünk amit szerettünk volna, arra gondoltunk, hogy meg engedhetjük magunknak hogy bővüljön a család.
Elmentünk egy nőgyógyászhoz, hogy megtudjuk hogy abortusz után lehetséges-e a szülés. Sajnos azt mondta az orvos hogy 30% esélyünk van rá.
Miután 2napig jól kisírtuk magunkat sok minden eszünkbe jutott. Gondoltunk az örökbefogadásra, és arra is, hogy ezt az évet arra áldozzuk hogy hátha megtörténik velünk is a csoda, és az a kevéske 30% számunkra még hatalmas remény.
A barátnőm miatt nagyon rosszul érzem magam, mivel akkoriban még én hoztam fel a dolgot hogy egyenlőre jobb lenne elfelejteni. Nem tudom hogy mit tegyek, hogy neki is, és nekem is jobb legyen, hiszen ÉN tehetek róla hogy ez az egész így alakult.
A kórházban, amikor elvetettük akkor azt mondták az orvosok hogy tökéletesen sikerült, és semmi gond nem lessz a szüléssel, ha majd szeretnénk.
Pereskedni mindenki azt mondja hogy felesleges, mivel mi "kis emberek" vagyunk, és egy kórházat nem győzhetünk le.
Ha a perhez folyamodnánk, akkor sem lenne jobb, talán csak nekem lenne könnyebb hogy másra tudnám "fogni" ezt a helyzetet.
Akik voltak/vannak ilyen helyzetben kérem írjanak.
Legvégső elkeseredésemben, a barátnőm tudta nélkül osztom meg ezt veletek.
Kérlek adjatok tanácsot, hogy jobb legyen mind kettőnknek.
Elfelejtettem hozzátenni hogy én 20, ő 23 éves.
Valamint azt is hogy azt hogy így alakult nem érezteti velem, de nekem nagyon bűntudatom van.
A 30% esély nem egyenlő a 0-val!
Ráadásul nagyon fiatal a párod, akkor sem lesz semmiről elkésve, ha netán csak pár év próbálkozás után jönne össze.
Ne úgy fogjátok fel, hogy meddő a párod, hisz ezt az orvos se mondta.
Ha negatívan álltok hozzá, az gátolhatja a fogantatást, tehát csak pozitívan!
Mi is ezt mondogatjuk egymásnak hogy van esély, de viszont valahogy nem azon jár az eszünk hogy próbálkozzunk. Kicsit korai is lenne még, hiszen ez 9napja történt.
Bárki bármit mondjon a gyerekéről (rosszat) az nem ember. Szerintem egy csoda adni másnak egy életet, és ezt nem tehetjük meg olyan könnyen :(
Persze hogy jól meggondoluk. El sem tudod képzelni, hogy mit meg nem tennék hogy sikerüljön.
Holnap után egy ujabb nőgyógyászhoz megyünk pécsre, aki talán többet tud mondani.
Nekem nem egy barátnőm/ismerősöm van, akinek volt abortusza, és pár évre rá, amikor tervezték a babát, nagyon gyorsan teherbe esett, és minden rendben volt a terhességgel is.
Itt inkább az a kérdés, hogy a barátnőd (és te is) lelkileg készen áll-e a gyermekvárásra. Fel tudta-e dolgozni a történteket, és elég erős-e a kapcsolatotok a folytatáshoz. Egyelőre ne menjetek mindenféle orvoshoz, 6 hónap próbálkozás, és ha nincs eredmény, akkor elég kivizsgálni. Addig is minél egészségesebb életmód mindkettőtöknek ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!