Vegyek még 11-12 hetesen folsavat?
Amint + lett a tesztem elkezdtem szedni a vitaminnal együtt. 11 hetes vagyok, már csak pár szem van belőle. Vegyek még egy dobozzal, vagy már igazából kifejtette a hatását?
50 szemes, lila-narancs dobozosról van szó.
A Gravidát szedem tovább.
Szerintem, 11-12 hetesen már külön a folsavra beruházni nem éri meg. Elég, ha az orvosod és a védőnőt utasításai szerint szeded a magzatvédőt (és egyebet, amit mondanak). A magzatvédőben úgyis van elegendő folsav a mostani időszakhoz. Amire inkább figyelj, az a magnézium és a c-vitamin. (De gondolom, úgyis kaptál egyénre szabott javallatot az orvostól.)
Én egyébként a 12. héttől kezdve heti 3-4 szem magzatvédő vitamint (Pharmaton Matruelle), 4x1 szem magnéziumot naponta, 1x Rutascorbin (ezt az orrvérzésemre), 4x1 C-vitamin (Béres, 50 mg). A 20. héttől kezdve napi 2x1 kálcium, 1x1 vas-folsav tabletta, a vérszegénység megelőzésére.
Szóval kisebb rituálé van reggelente... Kíváncsi lennék, hogy mást is így tápolnak-e az orvosok, vagy én nyertem meg ezt a helyzetet?
Üdvözöl:
22 hkm
22 hkm
Ennyire nem vagyok ápolva. :)
Nekem csak magzatvédőt, napi 1 Béres mg-t és egy 500 G vitamint kell szednem. Egyenlőre. A mg később biztosan több lesz, mert az orvosom fél a keményedésektől, és ezeket meg kéne előzni.
én addig szedtem a + folsavat,amíg nem kezdtem el a femibiont,abban van elég.nézd meg mennyi folsav van a gravidába,az elevitbe elég kevés volt,ezért szedtem plusszba
egy ismerősöm nem szedett és nyúlszájas lett a babája,állítólag a folsavhiánytól
1. lennék :)
A magnéziumot, kalciumot és vasat nekem is csak az előírás miatt ajánlják, illetve nekem azért is kell nagyon figyelnem a magnéziumra, hogy a méh növekedése közben nehogy görcsöljek. Ugyanis mélyen fekvő a méhlepény és félnek, hogy nem fölfelé, hanem lefelé kezd növekedni a görcsök hatására, és így császározni kéne.
A kalciumot és vasat a 20. héttől szokták javasolni. Vas azért, nehogy vérszegény legyél, a kalcium a fogak és csontok épsége miatt.
Terhesvitamint meg változó, kinek hogyan ajánlják... Ezt védőnője, orvosa válogatja és szerintem, úgyis tök egyéni. (A Rutascorbin azért kell nekem, mert az erősíti a vénák, erek falát, és nekem elég gyakran vérzett az orrom.)
Üdvözlet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!