Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vegyek még 11-12 hetesen...

Vegyek még 11-12 hetesen folsavat?

Figyelt kérdés

Amint + lett a tesztem elkezdtem szedni a vitaminnal együtt. 11 hetes vagyok, már csak pár szem van belőle. Vegyek még egy dobozzal, vagy már igazából kifejtette a hatását?

50 szemes, lila-narancs dobozosról van szó.

A Gravidát szedem tovább.

2013. ápr. 18. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem, 11-12 hetesen már külön a folsavra beruházni nem éri meg. Elég, ha az orvosod és a védőnőt utasításai szerint szeded a magzatvédőt (és egyebet, amit mondanak). A magzatvédőben úgyis van elegendő folsav a mostani időszakhoz. Amire inkább figyelj, az a magnézium és a c-vitamin. (De gondolom, úgyis kaptál egyénre szabott javallatot az orvostól.)

Én egyébként a 12. héttől kezdve heti 3-4 szem magzatvédő vitamint (Pharmaton Matruelle), 4x1 szem magnéziumot naponta, 1x Rutascorbin (ezt az orrvérzésemre), 4x1 C-vitamin (Béres, 50 mg). A 20. héttől kezdve napi 2x1 kálcium, 1x1 vas-folsav tabletta, a vérszegénység megelőzésére.

Szóval kisebb rituálé van reggelente... Kíváncsi lennék, hogy mást is így tápolnak-e az orvosok, vagy én nyertem meg ezt a helyzetet?

Üdvözöl:

22 hkm

22 hkm

2013. ápr. 18. 21:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Ennyire nem vagyok ápolva. :)

Nekem csak magzatvédőt, napi 1 Béres mg-t és egy 500 G vitamint kell szednem. Egyenlőre. A mg később biztosan több lesz, mert az orvosom fél a keményedésektől, és ezeket meg kéne előzni.

2013. ápr. 18. 21:50
 3/6 anonim ***** válasza:

én addig szedtem a + folsavat,amíg nem kezdtem el a femibiont,abban van elég.nézd meg mennyi folsav van a gravidába,az elevitbe elég kevés volt,ezért szedtem plusszba

egy ismerősöm nem szedett és nyúlszájas lett a babája,állítólag a folsavhiánytól

2013. ápr. 18. 22:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem 20.hétig mondta a doki, hogy szedjem a Folsavat, elvileg ahogy írtad már kifejtette a hatását. Szerintem is elég csak a Gravidát, de azt sem kell túlzásba vinni, igaz mindenből van benne, de nagyon kevés. Táplálkozz egészségesen és C vitamint egyél, hogy a vas is felszívódjon, a vasraktáraid készen álljanak 5-6 hónap kell a feltöltésre, arra lesz igazán szükséged szülés után.
2013. ápr. 19. 07:20
 5/6 anonim ***** válasza:
A Gravidában van folsav, már nem vennék mellé pluszban én sem. A tápolásomról :) annyit hogy felfázós vagyok, erre reggel egy tőzegáfonya kapszula, magnézium görcsök ellen, délután vas a vérképzéshez és később omega3 a baba idegrendszer fejlődés elősegítéséhez, c vitamin orrvérzés ellen, és este a Gravida.
2013. ápr. 19. 09:26
 6/6 anonim ***** válasza:

1. lennék :)

A magnéziumot, kalciumot és vasat nekem is csak az előírás miatt ajánlják, illetve nekem azért is kell nagyon figyelnem a magnéziumra, hogy a méh növekedése közben nehogy görcsöljek. Ugyanis mélyen fekvő a méhlepény és félnek, hogy nem fölfelé, hanem lefelé kezd növekedni a görcsök hatására, és így császározni kéne.

A kalciumot és vasat a 20. héttől szokták javasolni. Vas azért, nehogy vérszegény legyél, a kalcium a fogak és csontok épsége miatt.

Terhesvitamint meg változó, kinek hogyan ajánlják... Ezt védőnője, orvosa válogatja és szerintem, úgyis tök egyéni. (A Rutascorbin azért kell nekem, mert az erősíti a vénák, erek falát, és nekem elég gyakran vérzett az orrom.)

Üdvözlet! :)

2013. ápr. 20. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!