5 hetes terhes vagyok. Milyen vitaminokat ajánlatos szednem?
Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy folsavat mindenképpen,de terhes vitamint nem szeretnék szedni. Miben található folsav,illetve miket ajánlatos még ezen kívűl szedni?2013. ápr. 18. 19:03
1/10 anonim válasza:
Először is gratulálok:)
Folsav mellé szedhetsz Gravidát vagy Elevitet, amelyik szimpatikus. végülis egy kaptafa.
Többen inkább a gravidát ajánlják, mert az elevit sokaknál hányingert okoz. Én a gravidát szedem 2 hónapja, eddig minden gond nélkül.
Magne b6-ot betárazhatsz, majd azt is szedheted.
2/10 anonim válasza:
Ja hogy terhesvitamint Nem szeretnél szedni:) emelett elsiklottam. Hát szedhetsz más multivitamint is, de azt nem tudom milyet, azokban nincs annyi és olyan speciális vitamin, mint ezekben. Esetleg orvosod biztos tudna mit mondani. Kellemes babavárást:)
3/10 anonim válasza:
Én gravidát szedek, az első fiamnál is bevállt. Most a második kicsimet várom. 6hkm
4/10 anonim válasza:
Én Elevitet szedek. Semmi bajom tőle. Miért nem akarsz vitaminkészítményt szedni?? akkor nem neked kellene összeszedned darabokban a szükséges anyagokat.
5/10 anonim válasza:
Én 3x voltam terhes és megmondtam a dokimnak hogy semmilyen bogyót nem vagyok hajlandó szedni.Azt mondta,akkor rengeteg gyümölcsöt zöldségfélét egyek.Soha semmi gond nem volt velem se meg a babával se.
6/10 anonim válasza:
bocsi az offért. Nekem van 1x1 vitaday vas +folsav dmben vettem tavaly (2014 a szavideje) azt lehet szedni? Én még csak nemrég teszteltem pozit. Orvos nem látott.nem árt a vas?(világéletemben vashiányos voltam ezért szedem gyakran)köszi
7/10 anonim válasza:
A folsav mellé előbb utóbb be kell vásárolni a magnéziumot. Nem igazán értem azt hogy nem akarsz terhes vitamint, de a folsav mellé még szednél valamiket? Kálcium, D vitamin, jód, stb. minden van bennük. Mire mindennek utánaolvasol hogy mire jó, és még úgy is döntesz, szükség van rá rájössz, hogy mindez egyben megvan egy magzatvédőben, nem 100 bogyót veszel be, hanem 1-et, amiben a dózisokat kifejezetten nekünk fejlesztettek ki. A sok kiegészítő sok pluszban bevitt vivőanyagot jelent a hatóanyag mellett, és szerintem anyagilag sem jön ki jobban az ember lánya. Persze te tudod.
8/10 anonim válasza:
Úgy tudom a folsav mellé B vitamin is kell megfelelő arányban, hogy hasznosulni tudjon. Én sem értem, miért kell külön csomagolva megvenni a hozzávalókat, amikor egyben kapható egy tablettában. Azért méricskélték ki a terhesvitaminokat, hogy ne kelljen mindenkinek ezen végimennie, hogy mit-miből mennyit-milyen arányban. Mások már elvégezték ezt a munkát.
9/10 anonim válasza:
Én sem értem, vitaminokat akarsz szedni, de pont terhesvitamint nem, terhesen? Miért?
Erre csak azt lehet mondani, hogy akkor egy hozzáértő segítségével állítsd össze a vitaminokat, amiket szedni akarsz, én a helyedben nem vennék be bármilyen multivitamint, mert pl. az A vitamin túladagolása fejlődési rendellenességeket okozhat a babánál.
De tényleg sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lenne, ha magzatvédő vitamint szednél.
10/10 anonim válasza:
Folsavat és multivitamint szedj! De ne ilyen Béres actival, meg hasonló hulladékokat! A Vitakingnek vannak magasabb dózisú multivitaminjai, illetve van egy trimeszter 1-2-3 nevű vitamincsaládja, azok már jók is valamire. Nem tudom a terhesvitaminoktól miért idegenkedsz, de ha azért, mert kockázatokra és mellékhatásokra figyelmeztet, akkor megértelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!